Activiteit: Prinses Máxima opende op dinsdag 30 augustus in Alkmaar het eerste Oranje Huis. Het Oranje Huis is een Blijf van m’n Lijf Huis Nieuwe Stijl: een niet geheime, open locatie. Het Oranje Huis is een initiatief van Stichting Blijf Groep en biedt onder één dak advies, hulpverlening en opvang voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Prinses Máxima kreeg een rondleiding door het Oranje Huis van mevrouw Van den Brink, directeur-bestuurder van de Blijf Groep. De Prinses sprak met bewoners en medewerkers en bezocht onder andere de kinderactiviteitenruimte.  Bij de hulpverlening aan slachtoffers van huiselijk geweld is het inschakelen van het sociale netwerk belangrijk omdat dit tevens kan bijdragen aan de oplossing: het zorgen voor een toekomst zonder geweld. Daarom hanteert het Oranje Huis een nieuwe aanpak: de locatie is niet meer geheim – vrienden en familie kunnen, als de veiligheid dit toelaat, altijd op bezoek komen. Stichting Blijf Groep heeft ten doel het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. De stichting probeert dit doel onder meer te verwezenlijken door het coördineren en organiseren van directe hulp op maat, thuis of in de opvang.

Outfit: Prinses Máxima droeg een blauwe mantel van Jan Taminiau die ze eerder droeg op 12 september 2009 tijdens het bezoek aan de feestweek van New York. Vandaag combineerde de Prinses deze mantel met gele accessoires.

Foto’s:

(more…)

Tags:

Prinsesjes vieren 80-jarig bestaan Bloemcampschool mee
Dit jaar bestaat de Bloemcampschool in Wassenaar 80 jaar. De Prinsesjes Amalia (groep 5), Alexia (groep 3) en Ariane (groep 1) zitten alledrie op de Bloemcampschool. Op 15 augustus, de allereerste schooldag na de zomervakantie, werd het 80-jarig bestaan dan ook groots gevierd. Zo zong Prinses Amalia het lustrumlied en deden Alexia en Ariane mee aan de sponsorloop.

——————————————————————————————————————

Prinses Máxima met de prinsesjes bij Alice in Wonderland
De Prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn net als ieder klein kind fan van K3. Ze bezochten al eerder samen met hun moeder een concert van de populaire groep. Vorige week zaterdag, 20 augustus, nam Prinses Máxima haar drie dochters mee naar het World Forum Theater in Den Haag voor de voorstelling K3: Alice in Wonderland. Deze voorstelling is een combinatie tussen theater en film. K3 speelt de hoofdrol op het theater met een 3D achtergrond. Ook de Prinsesjes kregen 3D brilletjes en ze zullen er ongetwijfeld van hebben genoten.

——————————————————————————————————————

Bezoek op de Eikenhorst: 15 vrouwen van Mensa Nederland
Afgelopen maandag, 22 augustus, ontving Prinses Máxima 15 vrouwen van Mensa Nederland op de Eikenhorst in Wassenaar. ”De Prinses toonde grote belangstelling voor onze ervaringen met hoge intelligentie en talentontwikkeling voor kinderen én volwassenen en ook voor onze persoonlijke verhalen. De Vereniging Mensa Nederland is blij en vereerd met haar interesse en haar warme ontvangst en dankt de Prinses voor deze opsteker!” schreef Mensa Nederland op zijn website.

© Mensa Nederland

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan de Stichting Al Amal in Utrecht. Al Amal heeft tot doel probleemgezinnen uit hun isolement te halen via het initiatief ‘Tussen In’. Vertrouwenspersonen van ‘Tussen In’ bieden onder meer opvoedingsondersteuning en slaan een brug naar reguliere hulpverlening. Het initiatief maakt deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma.  Prinses Máxima sprak met de initiatiefneemsters van Al Amal, enkele bestuursleden en vertrouwenspersonen over de werkwijze en toekomstplannen. Ook sprak de Prinses met een aantal moeders en kinderen over hun ervaringen met ‘Tussen In’. De Stichting Al Amal, ‘hoop’ in het Arabisch, is tien jaar geleden opgericht door een groep Marokkaanse vrouwen uit de welzijnssector in Kanaleneiland. Doel is om de participatie van met name Marokkaanse gezinnen, vrouwen en jongeren in de Nederlandse samenleving te bevorderen. De gezinnen waar Al Amal mee werkt zitten in een sociaal isolement en zijn niet in staat om hun weg te vinden naar reguliere hulpverlening. Culturele verschillen en taalproblemen zijn hier vaak de oorzaak van. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds Groeiprogramma coacht lokale sociale initiatieven om deze uit te laten groeien tot succesvolle methoden in heel Nederland.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een oranje outfit van NATAN. Ze droeg een oranje top met een oranje vestje en een witte rok met oranje bloemen erop. Deze outfit heeft Prinses Máxima al meerdere keren gedragen, onder andere op 9 juni 2009 (klik HIER voor een foto van die gelegenheid).

Foto:

© Oranje Fonds/Jeanette Schols

Buitenlands nieuws: Prinses Marie van Denemarken in verwachting is van haar tweede kindje. Voor haar man, Prins Joachim, is dit zijn vierde kind en het wordt eind januari 2012 verwacht. En vandaag vieren Prins Haakon en Prinses Mette-Marit hun 10-jarig huwelijksjubileum. Vanmiddag is er een kerkdienst en vanavond is er een privédiner. Er zijn ook royals aanwezig bij deze viering. Het is niet bekend of Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima ook in Noorwegen zijn vandaag. Aangezien Prinses Máxima vanmorgen nog in Utrecht was en Willem-Alexander morgen weer aan het werk moet, acht ik de kans zeer klein. Mocht het wel zo zijn en komen er ook foto’s van, dan plaats ik ze uiteraard zo snel mogelijk.

Tags:

Werkbezoek Prinses Máxima aan Koninklijk Marechaussee Schiphol
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdagochtend 23 augustus een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Marechaussee district Schiphol. Prinses Máxima werd geïnformeerd over de taken en de samenwerking tussen de vijf brigades van de Marechaussee die op Schiphol werkzaam zijn. Zo sprak zij met medewerkers van de brigades Vreemdelingenzaken, Politie & Beveiliging, Grensbewaking, Recherche & Informatie en Operationele Ondersteuning over hun activiteiten. Hierbij kwamen thema’s als integriteit, humaniteit, gezag en personeelsbeleid aan de orde. Naast de gesprekken kreeg de Prinses onder meer een demonstratie van gezichtsherkenning en look-a-likes. Ook bracht zij een bezoek aan het verwijdercentrum van de brigade Vreemdelingenzaken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs jasje van NATAN met een witte pantalon. Ze droeg bekende oorbellen, haar verjaardagsarmband en een ring van edelsteen die is gemaakt door Renee Arnold.

© NATAN

Foto’s:

(more…)

Tags:

De Koningin en Prinses Amalia waren zondag 21 augustus 2011 aanwezig bij de slotmiddag van de Europese Kampioenschappen Dressuur 2011. Ook Prinses Benedikte van Denemarken (zus van de Deense Koningin) was aanwezig. Op deze middag reden vijftien dressuurruiters en amazones een kür op muziek. Het EK vond plaats van 17 tot en met 21 augustus in het Kralingse Bos in Rotterdam. Nederland is titelverdediger tijdens deze kampioenschappen. Het EK Dressuur, dat iedere twee jaar wordt georganiseerd, vond voor het eerst in Nederland plaats. Het Nederlandse team bestaat uit Adelinde Cornelissen, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Sander Marijnissen. Het was de eerste officiële gelegenheid van Koningin Beatrix na haar operatie van afgelopen donderdag. De Koningin werd toen geopereerd aan staar.

(more…)

Tags:
Newer Posts »