In een zomers jurkje die Prinses Máxima op 28 mei 2010 ook droeg, arriveerde de Prinses vanmorgen rond 9.00 uur al bij het Nutshuis in Den Haag. Ze was daar aanwezig bij de jubileumconferentie van Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie. De conferentie had de titel ‘Vrouwen en Ondernemen, werken aan arbeidsparticipatie’. Het belang van economische zelfstandigheid voor vrouwen stond centraal. Een van de onderdelen was de presentatie van de methodiek ‘Bissmiss School’. In aanwezigheid van Prinses Máxima kreeg de eerste lichting deelnemers een certificaat voor het voltooien van een businessplan. Twee deelnemers van de opleiding hebben aan de Prinses hun gezamenlijk ‘Business Boek’ vol bedrijfspresentaties overhandigd. Na 1,5 uur vertrok Prinses Máxima weer, waar ik ook bij was. Het begon te regenen en de chauffeur van de Prinses volgde haar met een paraplu richting het publiek. Wij gaven haar foto’s van haar en haar familie tijdens het verjaardagsconcert, wat ze erg leuk vond. Daarna ging ze nog met verschillende mensen op de foto, waarbij ze lachend zei dat ze blij was dat ze onder een paraplu stond. Ze bedankte ons en zei toen: ”We moeten maar snel naar binnen gaan met die regen!”. Ze liep naar de auto en poseerde nog even voor de pers. Net voor het echte noodweer kwam, was de Prinses alweer vertrokken.

(more…)

Het is alweer zes jaar geleden dat Prinses Máxima op 26 juni 2005 om 14.41 uur in het Bronovo Ziekenhuis beviel van haar tweede dochter: Alexia Juliana Marcela Laurentien. Prinses Alexia woog 3490 gram en was 50 centimeter lang bij haar geboorte. Prinses Alexia werd gedoopt op 19 november 2005 in de Dorpskerk in Wassenaar. Haar peetouders zijn onder andere Prinses Mathilde van België en Juan Zorreguieta. Prinses Alexia groeit op samen met haar ouders, zus Amalia (7 december 2003) en zusje Ariane (10 april 2007) op villa Eikenhorst in Wassenaar. Prinses Alexia veranderd van een vrolijke, mooie baby naar een schuchter, maar nog steeds mooi meisje met het Latijns-Amerikaanse karakter van haar moeder. Volgens haar moeder spelen de prinsesjes graag buiten. Op 29 juni 2009 ging Prinses Alexia voor het eerst naar de Bloemcampschool in Wassenaar waar ook haar zus en zusje nu op zitten. Ze gaat na de zomervakantie naar groep 3. Onlangs haalde Prinses Alexia de groene slip met judo en werd ze tweede met de groepskampioenschappen.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima bezocht vrijdagochtend 24 juni 2011 het deels gerestaureerde en gerenoveerde Museumpark Orientalis. De heropening van het museumpark vond plaats na een sluiting van een jaar. Prinses Máxima kreeg een rondleiding langs onder meer christelijke bouwwerken en een joods dorp en is aanwezig bij de opening van het ‘Arabisch dorp’. Dit vormde tevens de start van vier maanden weekendopenstelling van het park. De komende maanden staan er vele culturele en educatieve activiteiten op het programma. Er komt een foto- en filmexpositie over de 100-jarige Heilig Landstichting en een Laat Romeins Weekend. In september en oktober is er een expositie over Jan Stuyt, de architect van de Heilig Landstichting. Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting bouwt voort op een lange traditie op het gebied van cultuur en religie. De komende vijf jaar wil het museum uitgroeien tot een eigentijds themapark voor de vijf wereldreligies en spiritualiteit.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bewerkte rok met een witte top en een wit vestje. Deze outfit heeft Prinses Máxima al meerdere malen eerder gedragen, onder andere tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in 2008.

Foto’s:

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was woensdagavond 22 juni aanwezig bij het tweede Kennismakingsconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit concert was een initiatief van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het doel van het Kennismakingsconcert was mensen met verschillende culturele achtergronden gezamenlijk kennis te laten maken met de muziek en de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. De gastenlijst liep uiteen van jongeren tot wetenschappers, politici, bestuurders van (inter)nationale bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het concert was een initiatief van het Koninklijk Concertgebouworkest in samenwerking met FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken. Het concert stond onder leiding van de Indonesische dirigent Adrian Prabava. De Turkse pianist Fazil Say trad op als solist. Op het programma stonden ‘Capriccio espagnol’ van Rimsky-Korsakov, ouverture ‘Moments in Krakow’ van de Libanese componist Hiba Al-Kawas en het ‘pianoconcert in G’ van Ravel. Na afloop van het concert kregen de bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de musici. Prinses Máxima is beschermvrouwe van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Outfit: Prinses Máxima droeg een blauwe jumpsuit met een rood vestje. De mouwen van het vesten waren een soort stroken van rood, wit, blauw. Ze droeg blauwe schoenen en een blauwe handtas.

Foto’s:

© Frank Buis/AT5

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was dinsdag 21 juni in ’s Hertogenbosch aanwezig bij de opening van de jaarlijkse tweedaagse conferentie van de Social Performance Task Force. Het Nederlands Platform voor Microfinanciering, het overkoepelende orgaan van organisaties in Nederland die zich met microfinanciering bezighouden, was gastheer van de conferentie. De Social Performance Task Force (SPTF), is een internationale organisatie van 1000 leden die alle belangrijke geledingen op het gebied van microfinanciering vertegenwoordigt. SPTF zet zich in voor toegankelijkheid van financiële dienstverlening aan armen op een sociale en verantwoorde wijze, waarbij bescherming van de klant voorop staat. Tijdens de conferentie stond de ontwikkeling centraal van een universele standaard die moet waarborgen dat zoveel mogelijk arme mensen toegang krijgen tot relevante, sociaal verantwoorde en efficiënte financiële dienstverlening. Laura Foose, de coördinator van de SPTF, heeft deze standaard tijdens de conferentie geïntroduceerd. Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering en ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties.

Outfit: Prinses Máxima droeg een zomers jurkje van modehuis NATAN die ze al eerder droeg op 23 juni 2010. Ze droeg er een zwart vestje overheen en ze een had een Chanel tasje mee. Dat meer royals graag de kleding van NATAN dragen, is wel duidelijk. Prinses Alexandra van Luxemburg heeft dit jurkje ook.

© NATAN

Foto’s:

(more…)

Tags:
Newer Posts »