30 mei 2011: Prinses Máxima spreekt op internationale conferentie Impact Investing
”Stem kwijt na feestweekend: 40 jaar geworden, maar na de feesten voel ik me wel 100”

Activiteit: Prinses Máxima der Nederlanden hield maandagavond 30 mei 2011 een keynote speech tijdens de conferentie over ‘Impact Investing’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam. ‘Impact Investing’ is het investeren in ondernemingen en projecten die een sociaal of milieu doel nastreven. Prinses Máxima hield de toespraak in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties. Impact Investing is een relatief nieuwe en snelgroeiende beweging die kapitaal wil aanwenden om problemen op sociaal of milieugebied aan te pakken en tegelijkertijd financieel rendement te realiseren. Deels betreft dit investeringen in microfinanciering. In opkomst zijn de investeringen in instellingen, ondernemingen en projecten die zich richten op verbetering op het gebied van onder meer duurzame energie, educatie, huisvesting en landbouw. Het congres werd georganiseerd door SOCAP/Europe. SOCAP staat voor Social Capital (sociaal kapitaal) en is in 2008 in Amerika ontstaan. Deze beweging organiseert jaarlijks een congres over Impact Investing. Dit jaar vond de conferentie voor het eerst in Europa plaats en duurt van 30 mei tot en met 1 juni. De deelnemers kunnen presentaties of lezingen bijwonen. Vanuit Nederland spreken o.a. vertegenwoordigers van Triodos Bank, INSID en Van Gendt Philanthropy. Daarnaast worden ontmoetingen georganiseerd voor de deelnemers. Dit zijn internationale investeerders, ondernemers, stichtingen en academici die zich betrokken voelen bij investeren in projecten met een maatschappelijke impact. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector.

Outfit: Prinses Máxima droeg een oranje blouse van NATAN op een bruine pantalon. Daarbij droeg ze oranje schoenen van NATAN die ze ook droeg op Koninginnedag vorig jaar in Zeeland.

© NATAN & FanvanMáxima

Foto’s:

(more…)

Tags:

Prinses Máxima maakte zaterdag een boottocht over de Kagerplassen met alle gasten die hier in Nederland zijn in verband met de viering van de 40ste verjaardag van de prinses. De avond ervoor was het verjaardagsconcert in het concert gebouw en daarna was er ook nog een receptie. Prinses Máxima ging weg rond 01.30 uur. Om 11.30 begon zaterdag de boottocht met ongeveer 12 sloepen waar de jarige prinses en de genodigden in zaten. Ook de buitenlandse gasten waren hierbij aanwezig. Ze droegen allemaal witte jasjes met een verkeersbord met 40 erin, verwijzend naar de leeftijd van Prinses Máxima. Koningin Beatrix zat bij de ouders van Máxima in de sloep.

Tags:

Het Koninklijk Concertgebouworkest bood vanavond een concert aan ter gelegenheid van Prinses Máxima’s 40ste verjaardag. Naast de 1200 mensen die Nederlands algemeen publiek zijn, waren er natuurlijk ook Koninklijke gasten en vrienden en familie van Prinses Máxima.

Rond 19.00 uur kwamen Prins Filip en Prinses Mathilde van België aan. Doordat ze alleen kwamen, was er erg veel aandacht voor het Belgische paar. Door het glas zagen we Prins Filip en Prinses Mathilde ook naar boven lopen.

(more…)

Prinses Máxima krijgt ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag op 27 mei een concert aangeboden van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Het was al wel bekend dat er ook veel buitenlandse royals zouden komen, maar wie precies wisten we nog niet.. tot vandaag.

Nederlandse Koninklijke Familie
Hare Majesteit de Koningin
Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden
Prins Friso en Prinses Mabel van Oranje-Nassau
Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden
Prinses Irene der Nederlanden
Prins Carlos en Prinses Annemarie de Bourbon de Parme
Prins Jaime de Bourbon de Parme
Prinses Carolina de Bourbon de Parme
Prinses Margriet der Nederlanden en professor mr. Pieter van Vollenhoven
Prins Maurits en Prinses Marilène van Oranje-Nassau
Prins Bernhard en Prinses Annette van Oranje-Nassau
Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita van Oranje-Nassau
Prins Floris en Prinses Aimée van Oranje-Nassau
Prinses Christina der Nederlanden

Buitenlandse (koninklijke) gasten:
België: Prins Filip en Prinses Mathilde
Denemarken: Prins Frederik en Prinses Mary
Luxemburg: Erfgroothertog Guillaume
Noorwegen: Kroonprins Haakon en Prinses Märtha-Louise
Āgā Khān IV, Karīm al-Hussaynī
Bulgarije: Prins Kyril, Prinses Rosario van Preslav en Prinses Miriam van Tirnovo
Griekenland: Prins Pavlos en Prinses Marie-Chantal, Prins Nikolaos en Prinses Tatjana

————————————————————————————————————–

De grote afwezigen zijn dus Prinses Mette-Marit van Noorwegen, Prins Felipe en Prinses Letizia van Spanje en Prinses Victoria en Prins Daniel van Zweden. Prinses Victoria en Prins Daniel zijn vrijdag nog in Duitsland en Prins Felipe en Prinses Letizia zijn vrijdag in het Verenigd Koninkrijk voor een voetbalwedstrijd. De reden van de afwezigheid van Prinses Mette-Marit is nog niet bekend. Naast Koninklijke gasten zullen ook vrienden van Prinses Máxima aanwezig zijn. Wellicht zullen haar jeugdvriendinnen met wie ze nu nog een goede band heeft ook aanwezig zijn. De mensen met wie ze de afgelopen 10 jaar heeft gewerkt zijn ook uitgenodigd. Over de familie van Prinses Máxima is nog niets bekend, maar ik verwacht sowieso wel dat haar ouders er bij zullen zijn. Op 1 september 2007 gaf Prins Willem-Alexander een feest op Paleis het Loo n.a.v. zijn 40ste verjaardag. Prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane waren er toen ook bij. Naast het concert zullen er dit weekend nog twee feestjes zijn, op de Horsten en op een onbekende plaats. Of de buitenlandse gasten daar ook bij aanwezig zullen zijn, is niet bekend.

© Screenshot

Tags:

Koningin Beatrix bracht dinsdagmiddag 24 mei een streekbezoek aan de provincie Flevoland. Tijdens het bezoek stonden de thema’s natuur, recreatie, creatieve bedrijvigheid, landbouw(onderwijs), innovatie en duurzaamheid centraal. De Provincie Flevoland viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De Koningin heeft achtereenvolgens het natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, de Creative Campus in Almere, de Schoolboerderij van de Agrarische Hogeschool in Dronten en dagrecreatiepark Brennels Buiten in de Noordoostpolder bezocht. Vergezeld door burgemeester mevrouw M. Horselenberg van Lelystad en burgemeester de heer A. de Jonge van Dronten deed de Koningin de Schoolboerderij van de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten aan. De Schoolboerderij is een gemengd bedrijf met 100 hectare aan gras- en bouwland en ongeveer 80 koeien. De Koningin werd er rondgeleid door studenten en nam deel aan een rondetafelgesprek met verschillende betrokkenen van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland en Wageningen Universiteit.

Ik was er ook bij. De Koningin kwam net na drie uur in de Koninklijke Bus aan in Dronten. Ze reed achter het bedrijf langs en stapte daar uit. Even later kwam ze weer naar buiten om de het land bij de Schoolboerderij te bekijken. Er stonden verschillende tractoren en ze bleef regelmatig even stil staan om naar het verhaal te luisteren van de gidsen. Na de rondetafelgesprek kwam de Koningin na half 5 pas weer naar buiten. Ze stapte de Koninklijke Bus weer in en ging richting Kraggenburg.

(more…)

Newer Posts »