Rond half 9 vanmorgen stonden we al bij het oude stadhuis (nu gemeentemuseum) van Weert. Het einde van die route die in het themavak muziek lag. Het was dus niet vervelend om te wachten, want er werd veel gedanst en gezongen. Langzaam maar zeker kwam ook de zon achter de kerk tevoorschijn, die tegenover het gemeentemuseum staat. Nadat het in Thorn flink uitgelopen was, kwam de Koninklijke Familie toch eerder aan in Weert dan gepland. Rond kwart over één kwam de Koninklijke Familie dan eindelijk bij ons langs. De Koningin en Prinses Margriet stonden nog even bij het dansen te kijken, maar de Koningin liep toch door. Vrolijk zwaaiend kwam ze langs. Prinses Margriet volgde haar zus later. Prins Friso en Prinses Marilène kwamen samen aanlopen en gaven handjes aan het publiek. Prinses Aimée kwam ook in beeld, maar wachtte nog even op haar man. Prinses Mabel was na een gesprekje met de pers ook aan komen lopen en gaf handjes aan het publiek. Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en Prins Maurits kwamen samen aanlopen. Ik kreeg een handje van Maurits en gaf aan Prinses Máxima een foto van ons samen. ”O, heel leuk, dankjewel!” zei ze en ik kreeg nog een hand. Toen riepen we Aimée en ze kwam naar ons toelopen, we vroegen hoe het met haar dochtertjes ging en ze zei: ”Heel goed, Magali gaat al bijna naar school, het gaat zo snel!” Prins Bernhard kwam aanlopen en gaf me een hand. Prinses Annette volgde haar man en ik had foto’s van ons samen op Koninginnedag vorig jaar. Ze zei: ”O wat leuk! Zullen we het nog een keer doen?” toen zei Prins Bernhard: ”Kom maar, ik maak de foto wel!” En het resultaat: een prachtige zonnige foto samen met Prinses Annette. Prinses Laurentien liep langs toen we in gesprek waren met Prinses Annette, dus haar hebben we alleen gezien. Tot slot kwam Pieter van Vollenhoven langs, hij is vandaag jarig en werd 72 jaar. We feliciteerden hem met zijn verjaardag en gaven hem een hand. Op het balkon van het gemeentemuseum verscheen de Koninklijke Familie weer. Blij, opgelucht en vooral genietend van het samenzijn zwaaiden ze naar iedereen. Het werd een groot spektakel door de confettie die afgeschoten werd. ”Voor ons was het een feest om uw Koninginnedag mee te vieren”’ zei Koningin Beatrix in haar dankwoord. En ja, Koninginnedag 2011 was écht een feest!

(more…)

Het programma van hét huwelijk van het jaar in Nederlandse tijd:

————————————————————————–

11.00 uur: aankomst gasten.

————————————————————————–

11.15 uur: William en zijn broer Harry arriveren.

© NOS

————————————————————————–

11.20-11.30 uur: aankomst buitenlandse royals en bekende Engelsen.

Outfit Prinses Máxima: Máxima droeg vandaag een roze bovenstukje en een rok bewerkt met bloemen. Daarbij droeg ze een roze bibi (een soort tulband) van Fabienne Delvigne. De kleding is een creatie van Valentino. Klik HIER voor een foto.

© NOS

(more…)

Tags:

Morgen is het eindelijk zover. Vanmorgen waren de laatste voorbereidingen en oefeningen voor het huwelijk in Westminster Abbey. Vandaag zullen de meeste buitenlandse royals aankomen in Engeland en ze zullen ontvangen worden met een lunch. Vanavond is er ook nog een diner voor de royals. Opvallend is dat bij beide gelegenheden het aanstaande bruidspaar en hun ouders niet aanwezig zijn.

———————————————————————————————————–

Aankomst bij het Mandarin Oriental Hotel in het Hyde Park in Londen.

Outfit: Prinses Máxima draagt een nieuwe oranje jurk van NATAN. Daarbij draagt ze bruine schoenen en een bruine handtas die ook van NATAN is. Ze draagt ook een opvallende ketting en haar Tom Ford zonnebril.

© NATAN & Tom Ford

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————–

Om 13.00 uur (Engelse tijd) wordt er een lunch aangeboden door de Hertog en Hertogin van Gloucester (neef van Koningin Elisabeth II) voor de genodigde royals op Kensington Palace.

———————————————————————————————————–

Om 20.00 uur (Engelse tijd) wordt er een diner gehouden voor de genodigde royals en de gastvrouw is Lady Elisabeth Shakerley (achternicht van Koningin Elisabeth II). Het diner wordt gehouden in het Mandarin Oriental Hyde Park. Het diner is privé, maar wie weet komen er toch nog wel foto’s.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima verblijven waar het diner werd gehouden, dus geen foto’s van aankomst van het prinselijk paar! Wie weet duiken er later nog foto’s op van het diner zelf. Laten we dat maar hopen.

Tags:

Sinds 1 september 2010 bent u erevoorzitter van CentiQ. Waarom heeft u voor deze functie gekozen?

Financiële educatie is een onderwerp waar ik me al lange tijd mee bezighoud, ook toen ik zelf nog bij een bank werkte. Geldzaken zijn steeds ingewikkelder geworden en mensen vinden het moeilijk om goede financiële beslissingen te nemen. Het ís ook lastiger dan vroeger. Geld is onzichtbaarder geworden en vind maar eens de juiste weg in het woud van complexe financiële producten. Dat red je niet zonder hulp en heldere informatie. Daar komt bij dat er in dit digitale tijdperk zoveel meer verleidingen zijn en het zo makkelijk is om dingen te kopen. Alles lijkt bereikbaar: digitale gadgets, smartphones, de scooter, vakanties. Dat is vooral een valkuil voor jongeren. Veel jongeren geven veel geld uit, hebben geen overzicht en maken schulden. Ik ben geschrokken van de verhalen over jongeren die soms al enorme schulden hebben, van 30.000 of 40.000 euro. Dat is zo’n slechte start! Als je bedenkt dat er nog zoveel bepalende momenten in je leven komen, zoals een gezin stichten, of bijvoorbeeld een huis kopen, dan begin je met een grote achterstand. Er ligt echt een taak om daarmee af te rekenen. Daarom is het belangrijk vroeg te beginnen om kinderen te leren omgaan met geld. Dan voorkom je misschien ook situaties dat een kind van 12 een telefoonrekening bij elkaar belt en sms’t van 300 euro, zoals een moeder mij laatst vertelde. Ik heb het verzoek om erevoorzitter te worden geaccepteerd om het belang van het initiatief te onderstrepen. Het platform is een prachtig instrument van een groot aantal partijen die de krachten bundelen om de consument wijzer te maken in geldzaken. De rol sluit ook goed aan bij mijn VN-adviesfunctie voor Inclusive Finance, waarbij financiële bewustwording ook een belangrijk aandachtspunt is.

—————————————————————————————————–

Ook u bent kind geweest. Waar heeft u als eerste voor gespaard?

Ik was heel spaarzaam als kind. Ik weet niet meer precies wat mijn eerste aankoop was van het spaargeld, maar ik weet nog wel dat ik altijd voor een doel spaarde.

Uw dochters hebben alle drie een spaarpot. Op welke wijze stimuleert u het spaargedrag van uw kinderen?

De jongste is nog wat te klein, maar Amalia neemt het sparen al heel serieus. Ze krijgt anderhalf euro zakgeld per week en we hebben afspraken gemaakt wat ze daarmee mag doen. Persoonlijk vind ik het wel leuk dat ze niet meteen alles wil uitgeven, maar ook graag spaart. Ze moet inderdaad sparen voor een doel, want daar leer je het meeste van. Ik kijk soms samen met haar op internet om prijzen te vergelijken van dingen die ze graag wil hebben. Zo leert ze keuzes maken. En Alexia heeft al een spaarpot en verzamelt muntjes, maar als ze 6 jaar oud wordt dan beginnen we met 1 euro per week!

—————————————————————————————————–

U heeft regelmatig contact met jongeren over geldzaken, zoals vorig jaar maart in een chatsessie via Hyves. Wat blijft u hiervan bij en waarvan kijkt u het meest op?

Onlangs was ik te gast bij het programma ‘De Nationale Geldtest’ van BNN. Er waren veel jongeren in de studio en een meisje vertelde over haar schuld. Ik kijk er van op hoe snel schulden kunnen oplopen tot echt grote bedragen, en dat op jonge leeftijd. Maar ik zie ook hoe jongeren van hun fouten kunnen leren en zelf inzien dat geld lenen tot grote problemen kan leiden. Ik zie ook dat jongeren veel van elkaar opsteken en elkaar positief beïnvloeden. De boodschap dat overzicht houden en budgetteren ongelofelijk belangrijk is, kun je niet vaak genoeg herhalen. Want met zo veel keuzes en verleidingen is het niet eenvoudig in deze tijd om grip op je geld te houden.

—————————————————————————————————–

De directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken en diverse directieleden van banken hebben in de Week van het geld een gastles verzorgd. Zou u bereid zijn om ook een gastles te verzorgen?

Dit jaar zal ik ook zeker weer betrokken zijn bij de Week van het geld, hoe precies dat weet ik nog niet. Verder bezoek ik regelmatig scholen die deelnemen aan projecten over geld. Onlangs was ik op een basisschool in Den Haag die meedoet aan het project ‘BizWorld’. Leerlingen in groep acht leren spelenderwijs een eigen bedrijf op te zetten en om te gaan met geld. Het is erg leuk om te zien dat ze op die manier spontaan financiële vaardigheden opdoen.

Voor het hele interview koop je de Bankwereld die nu in de winkels ligt!

© De Bankwereld

Tags:

Op 16 mei om 20.30 uur zendt de NOS op Nederland 1 de documentaire ‘Máxima, portret van een prinses’ uit. Deze documentaire belooft o.a. een kijkje te geven in het privéleven van de prinses.

Prinses Máxima wordt op 17 mei 40 jaar en het is dit jaar ook tien jaar geleden dat de verloving van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bekend werd gemaakt. Daarom dat er net als toen bij de 40ste verjaardag van haar man, ook over Prinses Máxima een documentaire komt. In deze uitzending krijgt de kijker een exclusief kijkje in het leven van de prinses. NOS-programmamaker Etienne Glebbeek volgde prinses Máxima sinds september 2010 bij zowel haar werkzaamheden als bij privémomenten. Presentator Dominique van der Heyde sprak viermaal uitgebreid met haar. In de uitzending is Máxima te zien als moeder voor haar drie dochters, maar ook als ‘pleinmoeder’ op de school van haar drie dochters. We krijgen beelden te zien van het leven thuis in de Eikenhorst, o.a. van de sinterklaasviering. Prinses Máxima is natuurlijk ook een hard werkende prinses. De NOS volgde Máxima tijdens haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties en bijvoorbeeld het Oranje Fonds en de Nederlandse Raad voor Microfinanciering. Zo was de NOS erbij toen de prinses, rondom de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, sprak met secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Ook ging de NOS-équipe mee naar een repetitie van het concertgebouworkest, waarvan Máxima beschermvrouwe is. Verder zijn er opnamen gemaakt bij de vergadering van de Raad van Microfinanciering en tijdens verschillende werkbezoeken die prinses Máxima heeft gebracht aan projecten van het Oranje Fonds en op het gebied van financiële educatie.

Klik HIER voor een log over de documentaire dat destijds is gemaakt over Prins Willem-Alexander.

© Portret van een prins

Tags:
Newer Posts »