Donderdag 31 maart, Ho Chi Minh Stad

8.30-10.45 uur: Prins Willem-Alexander en staatssecretaris Atsma bij presentatie digitale ontwerptafel voor het Mekong Deltaplan.

Foto’s: Klik HIER voor een foto.

————————————————————————————————-

9.00 uur-10.30 uur: Prinses Máxima en staatssecretaris Bleker wonen seminar ‘Ontwikkeling varkensketen en voedselveiligheid in Vietnam’ bij.

Outfit van Prinses Máxima: Máxima draagt vandaag een oranje broekpak, die ze o.a. al eerder heeft gedragen op 23 april 2010.

© Utrecht 23 april 2010 – Bewoners van de Utrechtse wijk Lombok presenteerden vandaag hun ideeën om de buurt op Burendag nog leuker te maken aan Prinses Máxima. Op zaterdag 25 september viert Nederland voor de 5e keer Burendag. Het thema is: Burendag; een goed idee voor de buurt. Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.

Foto’s: Klik HIER voor een foto.

————————————————————————————————-

11.30 uur: bij Unilever Vietnam met business leaders over maatschappelijk verantwoord ondernemen in Vietnam. Aansluitend lunch.

————————————————————————————————-

14.00 uur: vertrek naar het hotel.

Tags:

Het zal niemand ontgaan zijn dat het vandaag precies tien jaar geleden is dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hun verloving bekend maakten. Ik ga hier zeker nog aandacht aan besteden, maar door het officiële bezoek aan Vietnam zal dat op een later tijdstip zijn.

————————————————————————-

Woensdag 30 maart, Ho Chi Min Stad

8.30 uur Bezoek aan het Volkscomité (stadsbestuur) van Ho Chi Minh Stad, waar samenwerkingsovereenkomsten tussen de gemeentes Rotterdam en Ho Chi Minh Stad en het CBI (Centrum tot bevordering van de import uit ontwikkelingslanden) en VEXA (associatie Vietnamese Exporteurs) worden ondertekend.

Outfit van Prinses Máxima: Prinses Máxima droeg haar groen/gele jurkje van NATAN die ze ook op 11 september 2009 droeg in New York. Ook de accessoires die ze toen droeg, droeg ze vandaag. De haarband die Máxima in had vandaag, droeg ze eerder tijdens het staatsbezoek aan Mexico op 3 november 2009.

© Peter van der Vorst, NATAN & Blauw Bloed

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————

10.15 uur De Prins van Oranje en staatssecretaris Atsma bezoeken organisaties die betrokken zijn bij de infrastructuur en het transport over water. Het programma bestaat uit een bezoek aan Bitexco Tower (uitzicht over de stad), universiteit STC (training in navigatie/maritiem), Saigon New Port (nieuwe overslaghaven) en een boottocht over de Dong Nai rivier.

———————————————————————————————————-

11.00 uur Prinses Máxima en staatssecretaris Bleker brengen bedrijfsbezoeken aan succesvolle Nederlandse ondernemingen in Vietnam: FrieslandCampina (modelboerderij), De Heus Voeders (productie veevoer) en Nedspice (verwerking specerijen).

Outfit van Prinses Máxima: Prinses Máxima droeg een wit jasje van NATAN met een bruine bewerkte rok. Deze outfit droeg ze al eerder op 28 juni 2006 in Kenia en op 5 december 2005 tijdens een werkbezoek aan Argentinië. Het witte jasje droeg ze ook tijdens Prinsjesdag 2006 en tijdens een officieel bezoek aan Mongolië op 16 juni 2006. De houten ketting die ze droeg vandaag, kennen we ook al.

© FanvanMáxima

Foto’s: Klik HIER & HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————-

18.30-21.30 uur Netwerkreceptie ten behoeve van de bedrijvendelegatie en ontvangst Nederlandse gemeenschap. Naar verwachting wordt een aantal overeenkomsten ondertekend.

Outfit van Prinses Máxima: Máxima droeg een bruine outfit die ze eerder droeg op 23 augustus 2010. Ze droeg een bruine blouse met een bruine pantalon en ze droeg verder nog bruine accessoires en haar haar had ze vast.

© AT5

Foto’s:

Klik  HIER voor een foto.

Tags:

Dinsdag 29 maart, Hanoi

08.45 uur Seminar Port of Rotterdam, waarbij het havenbedrijf van Rotterdam hun business model presenteert aan Vietnamese autoriteiten.

Outfit Prinses Máxima: Prinses Máxima droeg vandaag een witte jas, met een witte jurk eronder. Deze outfit droeg ze eerder op Koninginnedag 2003 en in New York in 2003. Later ook nog o.a. tijdens het officieel bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten op 18 januari 2009. Ze droeg witte oorbellen die ze ook al eerder in heeft gehad. De schoenen droeg ze al eerder, alleen nu droeg ze er een andere tas bij.

© Jolanda Oosterveen

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie met foto’s van de hele dag.

————————————————————————————————————-

10.30 uur De Prins van Oranje en staatssecretaris Atsma zijn aanwezig bij het Vietnam/Netherlands Intergovernmental Committee on the Strategic Partnership Arrangement on Climate Change Adaptation and Water Management.

————————————————————————————————————-

12.30-13.30 uur Bezoek aan de Tempel van de Literatuur, voorheen de oudste universiteit van Vietnam en nu één van de belangrijkste historische complexen van Hanoi. In het complex vindt een ontmoeting plaats met Vietnamese studenten die in Nederland hebben gestudeerd en Nederlanders die in Vietnam wonen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

Aankomst in Vietnam

Gisteravond laat, plaatselijke tijd, kwamen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan in Vietnam.

Outfit van Prinses Máxima: Prinses Máxima droeg een beige jasje wat bewerkt was met geel en bruin. Ze droeg dit jasje eerder op 28 oktober in Bhutan. Ze droeg verder nog een zwarte broek.

Foto’s:

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was woensdagmiddag 23 maart 2011 in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aanwezig bij de oratie van professor Atul Kumar. De heer Kumar was op voordracht van het curatorium van de Prince Claus Chair in Development and Equity door het college van bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot hoogleraar op de Prince Claus Chair. Hij gaat zich de komende 2 jaar bezighouden met klimaatonderzoek.  Atul Kumar (1977) is fellow op het gebied van Modelling & Economic Analysis aan The Energy and Resources Institute (TERI) in New Delhi, India. Hij doet onderzoek naar de mogelijkheden de wereldwijde CO2-uitstoot terug te brengen met behulp van hernieuwbare energietechnologieën. De wetenschapper heeft elf jaar onderzoekservaring op de terreinen van klimaatverandering, energiebeleid, technologie van energiesystemen en duurzame levensstijl in relatie tot klimaatverandering. Het curatorium van de Prince Claus Chair staat onder voorzitterschap van Prinses Máxima. De leerstoel wordt voor twee jaar bekleed. Uitmuntende, jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Cariben of de Stille Oceaan komen hiervoor in aanmerking. De benoeming geschiedt beurtelings aan de Universiteit Utrecht en het Institute of Social Studies. De beide instellingen willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag haar bruine jurkje van NATAN. Ze heeft dit jurkje vaker gedragen en vaak ook in combinatie met een bruin vestje en een donkere panty. Vandaag droeg ze de donkere panty niet. Op 22 september 2010 en 2 oktober 2010 droeg Prinses Máxima dit jurkje ook.

© FanvanMáxima, niet overnemen & NATAN

Foto’s:

© Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/

Tags:
Newer Posts »