Op de bruiloft van Prins Carlos en Prinses Annemarie (20 november 2010) werd bekend dat bruidsmeisje Prinses Margarita zwanger was van haar tweede kind. Ook werd verteld dat het kind in april 2011 werd verwacht. Vrijdagavond, 25 februari 2011, beviel Prinses Margarita om 18.05 uur van een kerngezonde tweede dochter. De bevalling vond plaats in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Het meisje heet Paola Cecilia Laurentien en woog bij haar geboorte 2825 gram. Volgens de ouders is het meisje kerngezond, ondanks dat ze dus te vroeg is geboren. Prinses Margarita de Bourbon de Parme is de oudste dochter van Prinses Irene en wijlen Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Ze heeft een tweelingbroer, Prins Jaime, die één minuut na haar werd geboren. Daarnaast heeft ze nog een broer, Carlos, en een zusje, Maria-Carolina. Op 3 mei 2008 trouwde Prinses Margarita met Tjalling ten Cate. Op 3 september 2008 werd hun eerste kindje geboren: Julia Carolina Catharina.

© FanvanMáxima

Tags:

Volgende week zondag, 6 maart 2011, begint het staatsbezoek van Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan Oman en Qatar. In 2009 brachten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima al een officieel bezoek aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. In deze log een terugblik op dat bezoek.

—————————————————————————————-

Donderdag 15 januari
Muscat, Oman
- Aankomst, welkomstceremonie (‘s avonds).

Vrijdag 16 januari
Sohar, Oman
- Bezoek aan het internationaal havenbedrijf van Sohar, een 50-50% joint venture van de regering van Oman en de haven van Rotterdam.
- Bezoek aan en opening door Prins van Oranje van het International Maritime College of Oman, waar het Scheepvaart en Transport College Rotterdam bij betrokken is.

(more…)

Tags:

Op 1 februari 2008 werd er een groot feest gegeven na aanleiding van de 65ste verjaardag van Prinses Margriet en de 70ste verjaardag van Koningin Beatrix. Bijna de hele Koninklijke Familie was aanwezig. Prinses Máxima kon een maand eerder niet bij het feest van Prinses Margriet in Apeldoorn zijn, omdat ze in Argentinië was. Maar bij dit feest was ze wel aanwezig. Bij het Amstel Hotel in Amsterdam verzamelde de Koninklijke Familie zich om daarna samen naar theater Carré te gaan waar het feest werd gehouden.

Prinses Máxima verscheen tijdens het feest in een gouden pak van de Italiaanse ontwerper Valentino. Ze droeg dit pak ook in maart 2003 toen ze met de Koningin en Prins Willem-Alexander een staatsbezoek bracht aan Chili, klik HIER voor een foto. Onder het jasje droeg ze een bruine bewerkte top. Haar haar zat gedeeltelijk naar achteren met een gouden haaraccesoire. Wat vinden jullie van deze outfit?

© Valentino, Marieke, www.royalfotograaf.web-log.nl & RVD

Tags:

Fotosessie in Lech 2011

19th February 2011

Zonnige plaatjes vanuit Lech, daar waar de Koninklijke Familie bijna elk jaar naar toe gaat om te skiën. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en Prinses Ariane waren al een week in Lech. Vanmorgen kwam de hele familie samen, inclusief het gezin van Prins Friso en Prinses Mabel, voor de jaarlijkse fotosessie in Lech. Van 10.00 uur tot 11.00 uur had de massaal toegestroomde pers de kans om foto’s en beelden te maken van het gezin van Koningin Beatrix met hun kinderen. Prinses Ariane stond dit jaar voor het eerst op de ski’s met hulp van haar ouders. Prinses Amalia en Prinses Alexia konden wel zelf skiën en hadden er lol in.

(more…)

Tags:

Prinses Máxima wordt op 17 mei dit jaar 40 jaar en dat gaat (net als de 40ste verjaardag van Prins Willem-Alexander) niet onopgemerkt voorbij. Ter gelegenheid hiervan biedt het Koninklijk Concertgebouworkest de Prinses op vrijdagavond 27 mei een concert aan in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft vrijdagavond 27 mei een concert onder leiding van dirigent Mariss Jansons, dat wordt aangeboden aan Prinses Máxima. Prinses Máxima is beschermvrouwe van het orkest. Op het programma staan twee pianoconcerten van Frans Liszt met als solist Daniel Barenboim. Naast leden van de Koninklijke Familie en privégasten nodigt Prinses Máxima gasten uit met wie zij gedurende de laatste tien jaar bij haar dagelijkse activiteiten samenwerkte. Naast de plaatsen die worden gereserveerd voor de gasten van de Prinses, is het grootste gedeelte van de zaal beschikbaar voor algemeen publiek.

————————————————————————————————

De Koningin opent zaterdagmiddag 7 mei de tentoonstelling ‘MÁXIMA, 10 jaar in Nederland’ op Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn, in aanwezigheid van Prinses Máxima. De tentoonstelling belicht naast de plaats van Prinses Máxima in de Koninklijke Familie, de verschillende maatschappelijke functies die Prinses Máxima gedurende de afgelopen tien jaar in de Nederlandse samenleving vervulde.

© FanvanMáxima

Tags:
Newer Posts »