Activiteit: Prinses Máxima opende vrijdagmiddag 28 januari de vernieuwde foyer van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Den Bolder is een multifunctionele ontmoetingsplaats voor de inwoners van Waspik en omgeving. Met de opening van de nieuwe foyer komt er extra ruimte beschikbaar om tegelijkertijd meerdere activiteiten te organiseren voor diverse leeftijdsgroepen. Zo worden er naast onder meer biljarten en bridgen, ook muziek- en theaterlessen georganiseerd. De nieuwe foyer zal met name een huiskamerfunctie vervullen. Naast de activiteiten zijn in het centrum onder meer een bibliotheek, filmtheater, muziekschool en jongerenruimte gehuisvest. De Vereniging Den Bolder zet zich al ruim 35 jaar in voor de inwoners van Waspik. Zij is verantwoordelijk voor zowel de organisatie van activiteiten als het beheer van het gebouw. Doel van de vereniging is om alle leeftijdsgroepen de gelegenheid te bieden om te recreëren en zichzelf op cultureel gebied te ontwikkelen. Waspik maakt sinds 1997 deel uit van de gemeente Waalwijk. De renovatie van de foyer is mogelijk geworden door financiële steun van het Oranje Fonds. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze outfit van NATAN. De top is van leer en accenten van de jas zijn ook van leer. Ze droeg deze outfit twee keer eerder; op 6 november 2010 en op 9 december 2010.

Prinses Máxima op 9 december 2010

© FanvanMáxima

Foto’s:

Prinses Máxima

Prinses Máxima

(more…)

Tags:

Máxima bij ondertekening investeerdersprincipes op Responsible Finance Forum
Activiteit: Prinses Máxima en staatssecretaris dr. H.P.M. Knapen waren 27 januari bij het internationale Responsible Finance Forum op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst ondertekende een eerste groep investeerders uit binnen- en buitenland de zogenoemde investeerdersprincipes: ‘the Principles for Investors in Inclusive Finance’. Met het tekenen van deze principes committeerden investeerders zich aan consumentenbescherming en eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening aan lage inkomensgroepen.  Verantwoordelijke financiële dienstverlening en ‘Inclusive Finance’ zijn centrale thema’s tijdens de internationale bijeenkomst. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze, voor iedereen die dit nodig heeft. Zowel Prinses Máxima als staatssecretaris Knapen hielden een toespraak. De bijeenkomst werd gehouden op initiatief van Prinses Máxima, in haar hoedanigheid als VN-adviseur Inclusive Finance, het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, CGAP (Consultative Group to Assist the Poor) en International Finance Corporation, onderdeel van de Wereldbank.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekende bruine jas, ze had haar haar in een staart en droeg bruine laarzen. Deze outfit droeg Prinses Máxima vandaag voor de vijfde keer tijdens een officiële gelegenheid. Ze droeg deze outfit eerder op 26 november 2009, 18 december 2009, 17 april 2010 en op 30 november 2010.

Prinses Máxima op 18 december 2009

© 3FM

Foto’s:

Prinses Máxima op 27 januari

© RVD

(more…)

Tags:

Activiteit: Gisteravond 24 januari 2011 was Prinses Máxima aanwezig bij de première van de musical Tango in theater Carré in Amsterdam. Tango is een Latijns-Amerikaanse musical die al in veel landen over de wereld heeft gespeeld. Veel mensen zeiden over de musical dat het een must-see is en Prinses Máxima volgde dat advies dus op. Na de voorstelling sprak de Prinses backstage met de Argentijnse sterren Stephen Domenichini, Gabriela Amalfitani, Junior Cervila en de producent Carlos Patanelos.

Outfit: Prinses Máxima droeg een zwarte glimmende rok met een zwarte blouse.

Foto:

Prinses Máxima met de spelers uit de musical Tango

Prinses Máxima

© Press Tanguera

Tags:

Op 17 maart 2006 bracht Prinses Máxima een bezoek aan de Universiteit van Utrecht. Ze opende de slotdag van het project Mensenrechten en Migratie.

Wat vinden jullie van haar outfit?

Prinses Máxima op 17 maart 2006

Prinses Máxima op 17 maart 2006

© Universiteit Utrecht

Tags:

15 januari: Prinses Máxima in tranen om goede vriendin
Prinses Máxima was afgelopen zaterdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor Gravin Célia von Bismarck in Genève. Célia was een goede vriendin van Máxima en overleed in december op 39-jarige leeftijd aan huidkanker, acht weken nadat de diagnose werd gesteld. Bij het ‘Ave Maria’ van Franz Schubert hield Máxima het niet meer droog. Ook Prins Friso was aanwezig bij de dienst. De pastor sloot af met de woorden: ‘Célia was een prachtig, verstandig mens. Ze heeft zo dapper gestreden. Ze wilde leven. Toen ze besefte dat het einde naderde gaf ze haar lot vol vertouwen over in Gods handen.’ Célia was de schoondochter van de vorst van Bismarck (een van de peetouders van Prins Willem-Alexander en tevens goede vriend van Prins Claus). Celia was van 1997 tot 2004 getrouwd met diens oudste zoon graaf Carl-Eduard von Bismarck-Schönhausen. Carl en Célia waren in 2002 ook aanwezig bij het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima.

—————————————————————————————————————

17 januari: Koningin, Prins van Oranje en Prinses Máxima bij Ambassadeursconferentie
Hare Majesteit de Koningin heeft maandag 17 januari 2011 in bijzijn van Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen op Paleis Noordeinde. Aan deze jaarlijkse door het ministerie van Buitenlandse Zaken georganiseerde bijeenkomst nemen Nederlandse ambassadeurs, Permanent Vertegenwoordigers bij internationale organisaties en Consuls-generaal deel. Bij de ontvangst was tevens minister van Buitenlandse Zaken, prof. dr. U. Rosenthal aanwezig.

—————————————————————————————————————

18 januari: Prinses Máxima bezoekt beroepen- en opleidingen beurs Spots on Jobs
Activiteit:
Prinses Máxima bezocht dinsdagmiddag 18 januari de beroepen- en opleidingenbeurs Spots on Jobs in de Fokker Terminal te Den Haag. De beurs wordt gehouden van maandag 17 tot en met zaterdag 22 januari en richt zich op leerlingen uit het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Naast ontmoetingen op de beursvloer worden er ook netwerkbijeenkomsten gehouden. Op de beurs kunnen leerlingen zich door opleidingsinstituten en bedrijven laten informeren over hun toekomstmogelijkheden. Maatwerk is hierbij het uitgangspunt. Voordat de leerlingen de beurs bezoeken, bereiden zij zich op school voor. Op basis van hun belangstelling voor een specifiek bedrijf of onderwijsinstelling wordt een beursprogramma samengesteld en krijgen zij een opdrachtenkaart. De netwerkbijeenkomsten zijn bestemd voor onder anderen beleidsmedewerkers van gemeenten uit de regio Haaglanden, managers van scholen uit het voorgezet onderwijs en vmbo-opleidingen, politici en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Thema is de relatie tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, en de rol van de gemeenten hierin. Spots on Jobs is een initiatief van Spirit4You. Dit is een samenwerkingsverband tussen het vmbo en het mbo in de regio Haaglanden. Doel is om de in- en doorstroom van leerlingen in het mbo te bevorderen, schooluitval te verminderen en leerlingen maximale ontplooiingskansen te geven.

Outfit: Prinses Máxima droeg een roze top op een grijze rok van NATAN, die ze al eerder heeft gedragen op 4 november 2010. En de roze blouse droeg ze ook al eerder, namelijk op 2 december 2010.

Prinses Máxima droeg een rok van NATAN

Prinses Máxima op 2 december 2010

© Gera Nieland & ANP (Prinses Máxima in gesprek tijdens werkconferentie Back-Up van het Oranje Fonds. Deze werkconferentie in Den Haag richt zich op vrijwillige inzet in het voortgezet onderwijs. Fotograaf: Bart Homburg Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

(more…)

Tags:
Newer Posts »