Activiteit: Prinses Máxima heeft vandaag in Nijkerk de slotbijeenkomst van De Beste Maatjes bijgewoond. De Beste Maatjes is een programma van het Oranje Fonds om het werk van maatjes, mentoren en coaches op de kaart te zetten en om nieuwe vrijwilligers te werven. Maatjes zijn vrijwilligers die gedurende langere tijd iemand ondersteunen in het leren van nieuwe kennis of vaardigheden. Zo zijn er Taalmaatjes, mentoren die jongeren ondersteunen bij hun middelbare school, maatjes voor mensen met een psychiatrische beperking en maatjes om met mensen na detentie een nieuw (vrienden)netwerk op te bouwen. In maart 2008 gaf Prinses Máxima het startschot voor de bijbehorende mediacampagne Gezocht: Maatjes m/v. Uit onderzoek van het Verwey Jonker Instituut blijkt dat daarmee zeker 4.000 nieuwe vrijwilligers zijn geworven. Tijdens de slotbijeenkomst presenteert prof.dr. G.B.M. Engersen de resultaten van het onderzoek. De coördinatoren van ruim 350 maatjes-, mentor-, coach- en buddyprojecten komen bij elkaar om kennis, contacten en ideeën uit te wisselen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag voor de vierde keer (voor zover wij hebben kunnen zien natuurlijk) een bruine jas met een ceintuur. Ze droeg er lange bruine laarzen onder en ze had haar haar ook vandaag weer vast in een staart. Ze droeg deze outfit eerder op 26 november 2009, 18 december 2009 en 17 april 2010.

Prinses Máxima op 18 december 2009 in het Glazen Huis

© 3FM

Foto’s:

Prinses Máxima houdt een toespraak in Nijkerk

© ANP (Prinses Máxima spreekt 400 coördinatoren van maatjesprojecten toe tijdens de slotbijeenkomst van De Beste Maatjes. Dit is een programma van het Oranje Fonds. De slotbijeenkomst vindt vandaag, 30 november 2010, plaats in Nijkerk. Prinses Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, is nauw betrokken bij het onderwerp. Fotografe: Jeannette Schols Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima reikte maandagmiddag 29 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de vernieuwde Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit. Met ingang van 2010 kent het Cultuurfonds deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied. Het Orkest van de Achttiende Eeuw ontvangt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2010. Het symfonieorkest is in 1981 opgericht door Frans Brüggen en bestaat uit 60 leden uit 23 landen. Het orkest voert op authentieke wijze meesterwerken van componisten uit de achttiende en vroeg negentiende eeuw (onder andere Haydn, Mozart en Beethoven) uit. Het orkest krijgt de prijs vanwege de collectieve topprestatie die het muziekgezelschap sinds de jaren tachtig levert op artistiek gebied. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt op een of meerdere werkterreinen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met ingang van 2010 reikt het Cultuurfonds deze oeuvreprijs jaarlijks uit aan een winnaar op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, geschiedenis, letteren, monumentenzorg, cultuureducatie of natuurbehoud.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een beige jasje met witte accenten (ik denk van NATAN). Daaronder droeg een een grijs jurkje met een glimmende top en een soepel vallende rok.

Foto’s:

Prinses Máxima reikt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2010 uit

Prinses Máxima reikt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2010 uit

(more…)

Tags:

FanvanMáxima.nl twee jaar! (1)

26th November 2010

FanvanMáxima twee jaar!

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat FanvanMáxima over ging op een .nl-domein. In juli 2007 werd de naam ‘FanvanMáxima’ in leven geroepen via een weblog. In de afgelopen twee jaar is er veel gebeurd op royal gebied: er zijn veel zwangerschappen geweest, veel kinderen geboren, en een aantal verlovingen huwelijken geweest. Maar ook de de website uitgebreid met onder andere een vertaalpagina, een gastenboek en een ‘mijn ontmoetingen pagina’. Binnenkort komt er ook een nieuwe kopfoto boven de site te staan, met leuke nieuwe foto’s erin. Nu leek het me leuk om in deze feest logs terug te blikken op de afgelopen twee jaar, op gebied van mijn eigen ontmoetingen met de Koninklijke Familie door middel van de foto’s. Vandaag behandel ik mijn ontmoetingen van 2009 en volgende week die van 2010.

20 maart 2009: Make a Difference Day 2009 met Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita

Make a Difference Day 2009 met Pieter-Christiaan en Anita

30 april 2009: Koninginnedag

Koninginnedag 2009

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima brengt van 23 – 25 november een bezoek aan Cairo, Egypte, in het kader van haar VN-werkzaamheden op het gebied van ‘Inclusive Finance’. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze, voor iedereen die dit nodig heeft. Prinses Máxima hield onder meer een toespraak op de Amerikaanse universiteit van Cairo en bracht een veldbezoek aan boeren op het platteland net buiten de stad. De Prinses sprak tijdens haar verblijf met presidentsvrouw Mubarak en de Egyptische ministers van Financiën, Landbouw en Handel en industrie. Ook heeft ze diverse ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van banken, microfinancieringsorganisaties en mobiele telefoonaanbieders. In haar toespraak op de Amerikaanse universiteit voor studenten en genodigden is Prinses Máxima ingegaan op de vooruitgang die Egypte geboekt heeft bij toegang tot financiële diensten en het belang hiervan bij armoedebestrijding en ontwikkeling. Ze benadrukte de urgentie van consumentenbescherming, transparantie en regulering in de sector. Huishoudens en bedrijven hebben een veilige plek nodig om te sparen en de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten, een krediet te krijgen of een bankrekening te openen. Innovatieve technologie, zoals bijvoorbeeld samenwerking tussen banken en mobiele telefoonaanbieders, speelt een belangrijke rol om arme mensen en mensen in afgelegen gebieden te bereiken. Prinses Máxima ging op veldbezoek bij boeren in de deltaregio vlak buiten Cairo om van henzelf te vernemen welke ervaringen zij hebben bij het veilig kunnen sparen, het verkrijgen van leningen of het verzekeren van hun oogst. Ook ontmoette ze medewerkers van banken over de financiële serviceverlening richting de boeren. Dit is het tweede VN-bezoek van Prinses Máxima aan Egypte. In oktober 2008 bezocht ze het land als lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, bank- en spaarrekeningen of verzekeringen.

Outfit: Vandaag hield Máxima een toespraak. Ze droeg een bekend goud-kleurig jasje. Ze droeg deze namelijk al eerder op 4 juni 2009.

Prinses Máxima op 4 juni 2009

© Marieke, www.royalfotograaf.web-log.nl

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

Huwelijk Prins Carlos en Prinses Annemarie: 20-11-'10

Vandaag was het kerkelijk huwelijk van Prins Carlos en Prinses Annemarie. Tussen 12.30 uur en 14.00 uur zouden de gasten en het bruidspaar aankomen bij de Abdij ter Kameren in Brussel. Vrij vroeg arriveerde Tjalling ten Cate (getrouwd met Prinses Margarita), hij was vandaag de ceremoniemeester. Prinses Margarita was overigens bruidsmeisje en vandaag is bekend gemaakt dat ze zwanger is van haar tweede kindje. Vlak daarna kwam Paulette van Ommen, de vriendin van Prins Jaime. Vele gasten liepen langs, zo ook de ouders van Prinses Marilène en de ouders van Prinses Laurentien. Herman Tjeenk Willink en oud-premier Balkende waren ook aanwezig. Een groot deel van de Koninklijke Familie zat in een grote bus die vrij snel voorbij reed, daarvan kon ik dus niet echt goede foto’s maken. Tot onze grote verbazing kwamen opeens de drie kinderen van Prinses Laurentien door het publiek met hun nanny. Zij wonen samen met hun ouders in Brussel en kwamen even kijken bij de aankomst van het bruidspaar. Daarna kwam er nog een busje waar onder andere hun ouders, getuige Prins Constantijn en Prinses Laurentien in zaten. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima kwamen samen aan in de auto van de Koningin. De bruidegom kwam samen met zijn moeder, Prinses Irene, aan. Als allerlaatste kwam natuurlijk de bruid met haar vader. In een prachtige auto reden ze heel langzaam langs het publiek. Vlakbij de ingang van de abdij stonden Prinses Margarita en de zus van Annemarie, Constance, al te wachten om de bruid te helpen met haar 4 meter lange papieren sluier en sleep. De dienst duurde ongeveer tot 15.25 uur en toen kwamen alle gasten naar buiten toe, om het bruidspaar uit de kerk te zien komen lopen. Er werd met rijst en rozenblaadjes gegooid. Tot slot gooide Prinses Annemarie haar bruidsboeket weg. Toen stapte het bruidspaar weer in de auto en vertrokken ze naar Château de la Hulpe, waar nog een feest werd gegeven. Al snel volgde de rest van de gasten en Prinses Máxima herkende ons weer vanuit de auto.

(more…)

Tags:
Newer Posts »