Over ruim een maand, op 7 december, is Prinses Amalia jarig. Ze viert dan haar zevende verjaardag. Zoals elk jaar zullen wij vrij weinig van deze verjaardag meekrijgen of te weten komen. Het is een aantal keren gebeurt dat de Prins van Oranje foto’s vrij gaf van zijn dochters op de verjaardag van Amalia, maar dat gebeurt niet jaarlijks. Ook over de cadeautjes die de Prinses krijgt worden geen uitspraken gedaan… of toch wel. Het is bekend geworden dat de oude Dakota van haar overgrootvader prins Bernhard (overleden in 2004) op haar verjaardag feestelijk zal worden omgedoopt tot ‘Prinses Amalia’. Het nu nog naamloze toestel zal worden gedoopt door door KLM-topman Peter Hartman. De DC-3 was het lievelingsvliegtuig van Prins Bernhard. Prins Bernhard nam dit vliegtuig na de oorlog over van de Amerikaanse generaal Dwight D. Eisenhower. De reden van de naamgeving is dat Prins Bernhard zelf heeft aangegeven dat de Dakota de naam van Prinses Amalia moest gaan dragen.

Prinses Amalia enkele dagen na haar geboorte

© RVD

Tags:

Koningin ontvangt Ridders Militaire Willems-Orde
Activiteit:
De Koningin heeft 22 oktober 2010 op Paleis Noordeinde de Ridders Militaire Willems-Orde ontvangen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima waren eveneens aanwezig. De ontvangst stond in het teken van het 195-jarig bestaan van de Orde. De hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding werd op 30 april 1815 door Koning Willem I ingesteld als erkenning van “uitstekende daden van moed, beleid en trouw in den strijd”. Na de ontvangst op het Paleis legden de Ridders een krans bij het standbeeld van Prinses Wilhelmina in de Paleisstraat in Den Haag.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekende outfit. Ze droeg het geblokte jurkje en de grijze jas welke ze ook droeg op 12 november 2009 (klik HIER voor de log). Ze droeg deze outfit opnieuw op 13 april 2010, maar toen had ze haar jas een stukje open, zodat je ook een stukje van haar jurk zag.

Prinses Máxima op 12 november 2009

© FanvanMáxima, niet overnemen.

Foto’s:

Klik HIER voor een leuke foto.

————————————————————————————————————

Koninklijk gezin bij WK turnen Rotterdam
Dat Amalia, Alexia en Ariane houden van sport hebben hun ouders als eens verteld. Hockey en ballet zijn favorieten. Op zondagmiddag 24 oktober rond 15:00 uur kwamen Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en hun drie dochters aan in Ahoy in Rotterdam, waar het WK turnen gehouden werd. Hun komst was een grote verrassing voor iedereen. Uiteindelijk haalde Epke Zonderland zilver.

Koninklijk gezin tijdens WK turnen

(more…)

Tags:

Op 3 oktober was Prinses Máxima aanwezig bij de uitreiking van de Edisons Pop 2010. Tot grote verbazing van vele mensen verscheen de Prinses in een leren jurk. De meeste mensen denken overigens dat de héle jurk van leer is, maar als je goed kijkt zie je dat de zijkanten niet van leer zijn. Ook waar haar leren riempje zit, is haar jurk niet van leer. ”Eindelijk een Prinses die bij de tijd is!” ”Ze weet wat er in een mode is” ”Trendy!” waren de reacties van de liefhebbers van mode. Maar naast de complimenten was er ook heel erg veel kritiek. Deze mensen vonden dat het prinses-onwaardig is om zoveel leer te dragen. Bij haar leren jurk droeg Máxima namelijk ook nog eens stoere leren laarzen. Misschien overdone voor een Prinses, maar wel stoer toch?

Wat vind jij van deze leren jurk bij Prinses Máxima?

Prinses Máxima tijdens de Edison Pop awards uitreiking

© Robin Bohnen, www.fobero.nl

Tags:

Natan Edouard Vermeulen

19th October 2010

De dag na Prinsjesdag dit jaar, op 22 september 2010 was Prinses Máxima in New York. Ze was aanwezig bij de VN-top over Millennium Ontwikkelingsdoelen in haar rol als VN-adviseur voor ‘Inclusive Finance for development’. Ze verscheen die dag in een bruine jurk die bij veel mensen in de smaak viel. Vrij snel nadat ze deze jurk voor het eerst aan had, droeg ze hem voor de tweede keer. Dit was op 2 oktober 2010 in Amersfoort.

Wat vinden jullie van deze outfit?

Prinses Máxima op 2 oktober 2010 en de model op de catwalk

© FanvanMáxima & NATAN

Tags:

Prinses Máxima spreekt bij uitreiking Christiaan Huygens wetenschapsprijs 2010
Activiteit: Prinses Máxima hield donderdag 14 oktober een toespraak tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens wetenschapsprijs in de Oude Kerk in Voorburg. De Christiaan Huygens prijs wordt jaarlijks toegekend aan een onderzoeker die een vernieuwende en maatschappelijk relevante bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd. De prijs werd dit jaar uitgereikt aan dr. M. de Jong vanwege zijn proefschrift over de verzameling en analyse van enquêtedata en de ontwikkeling van methoden om deze te kunnen vergelijken. De prijs werd uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en bestaat uit tienduizend euro, een bronzen beeld van Christiaan Huygens en een oorkonde. Tijdens de uitreiking hield ook dr. A.E.H.M. Wellink, president van De Nederlandsche Bank een toespraak. De prijs is ingesteld om de contacten tussen de Nederlandse universiteiten en het bedrijfsleven te bevorderen en de instroom van studenten in de bètawetenschappen positief te beïnvloeden. Hierbij staan de wetenschapsgebieden centraal waarin Christiaan Huygens uitblonk: wiskunde, natuurkunde, economie en astronomie.

Outfit: Máxima droeg een nieuwe grijze, lange jas. Daaronder droeg ze een grijze panty en lichtbruine schoenen. Ook droeg ze een lichtbruine broche en had ze bruine oorbellen in. Haar haar was opgestoken in een knot.

Schoenen droeg Máxima ook op 2 oktober 2010

© FanvanMáxima

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————————–

Prinses Máxima bij culturele avond over de Andes
Activiteit: Prinses Máxima woonde donderdagavond 14 oktober in de Ridderzaal een culturele avond van stichting Chakana bij. De avond had als titel ‘Een Reis door de Andes’ en staat in het teken van de Zuid-Amerikaanse Andeslanden Bolivia en Peru. Tijdens de avond traden de buitenlandse gezelschappen Peru Andino (dans) en Anata Bolivia (muziek) op. Ook werden kunstwerken en typische producten uit de Andes getoond. Daarnaast werd aandacht besteed aan de ontwikkelingsprojecten van stichting Chakana. Stichting Chakana is een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor de arme hooglandindianen in Bolivia en Peru. De Aymara en Quechua indianen kennen een rijke en eeuwenoude traditie van muziek, dans en rituelen. Het grootste deel van deze hooglandindianen leeft echter in erbarmelijke omstandigheden in moeilijk toegankelijke gebieden. Met concrete projecten, gericht op voedselzekerheid en het tegengaan van kindersterfte, helpt de stichting de hooglandindianen te overleven.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekende jas. Deze paarse jas droeg ze namelijk ook op 16 december 2009 tijdens de uitreiking van de Prins Claus prijs. Opnieuw had ze haar kapsel in een knot.

Op 16 december 2009

(more…)

Tags:
Newer Posts »