Prinses Máxima bij landelijke bijeenkomst over microfinanciering
Activiteit: Prinses Máxima woonde woensdagochtend 29 september de landelijke bijeenkomst van de Stichting Microfinanciering en Ondernemerschap Nederland bij in Media Plaza in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst ging de Prinses in gesprek met een aantal ondernemers over hun ervaringen met het verkrijgen van een microkrediet. Verschillende ondernemers vertellen hoe zij hebben geprofiteerd van de goede begeleiding door een coach. Er werden diverse voorbeelden gepresenteerd. De heer Laman Trip, voorzitter van de Raad voor Microfinanciering, hield een toespraak tijdens de opening van de bijeenkomst. Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching en krediet krijgen zij de kans goede plannen waar te maken. Ondernemers kunnen terecht bij één van de 41 Microfinancierings(MF)-ondernemerspunten voor coaching en het aanvragen van krediet. Stichting Microfinanciering en Ondernemerschap Nederland is in april 2010 opgericht. De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een landelijk microfinancieringsnetwerk en samenwerking en kennisdeling binnen dit netwerk te bevorderen. Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering. De Raad voor Microfinanciering is in januari 2007 opgericht door het ministerie van Economische Zaken. De Raad heeft als taak de kennis van en het draagvlak voor initiatieven voor microfinanciering in Nederland te stimuleren.

Outfit: Prinses Máxima een jurkje van Graciela Naum dat bestaat uit twee delen; de top is lichtgrijs en de rok is donkergrijs. Daarop droeg Prinses Máxima een zwart vestje. De laarsjes die Prinses Máxima eronder droeg, droeg ze al eerder op 3 december 2009. Ook de sieraden heeft ze al een aantal keren gedragen.

Outfit van Prinses Máxima

© Anneke Visser, FanvanMáxima en Graciela Naum

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————————-

Prinses Máxima bij opening Nationaal Food Congres

Activiteit: Prinses Máxima was donderdagmiddag 30 september aanwezig bij de opening van het 18e Nationaal Food Congres in het Kurhaus te Scheveningen. Thema van dit jaar was de kracht van de essentie. Het tweedaagse congres wordt jaarlijks gehouden voor topmanagers uit de levensmiddelenbranche. Tijdens het openingsprogramma stond de relatie tussen deze branche en ontwikkelingslanden centraal. De Stichting SNS Reaal Beheer gaat in op het verlenen van microkredieten aan ondernemers uit deze sector. De Albert Heijn foundation richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van de producenten van groenten en fruit in Afrika. Andere initiatieven die tijdens het openingsprogramma werden gepresenteerd zijn Bake for Life, een stichting die bakkerijen voor gehandicapten opricht in ontwikkelingslanden, en SCA-Oxfam Novib. SCA Hygiëne Products werkt samen met Oxfam Novib in Zuid-Soedan en Niger aan een betere hygiëne ter voorkoming van kindersterfte, bevordering van onderwijs voor meisjes en verbetering van de positie van vrouwen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine wollen top met korte mouwen. Daaronder droeg ze een bruine pantalon en bruine schoenen. Verder droeg ze ook bruine en zwarte accessoires. Haar haar had ze weer in een staart.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

Slotbijeenkomst Oranje Fonds Groeiprogramma
Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima waren maandagmiddag 27 september in Utrecht aanwezig bij de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma. De 14 deelnemers van het Groeiprogramma ontvingen uit de handen van de Prins en Prinses, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun ‘groeidiploma’. In 2008 startten het Oranje Fonds en McKinsey het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het programma biedt ‘sociale pioniers’ een intensief training- en coachprogramma, gericht op de duurzame groei van succesvolle initiatieven. Met de hulp van een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven en steun van diverse experts op het gebied van strategie, organisatie, financieel management, transparantie en communicatie hebben de projecten hun organisatie versterkt en hun groeiambities vertaald in een ondernemingsplan. Alle 14 deelnemers zijn daar met goede resultaten in geslaagd. Hun succesvolle lokale projecten zijn klaar om uit te groeien tot landelijke projecten. Tijdens de slotbijeenkomst presenteren de deelnemers de groei die ze in het eerste jaar van het Groeiprogramma hebben doorgemaakt. Drie voorbeelden van de 14 projecten zijn ‘Welkom in mijn Wijk’, een uitwisselingsprogramma tussen kinderen van verschillende basisscholen in een interculturele setting. Stichting Al Amal biedt opvoedondersteuning aan Marokkaanse probleemgezinnen, die door reguliere hulpverlening niet worden bereikt. Stichting Amsterdam Cares heeft het project ‘Be the change’ opgezet, dat jonge mensen in het bedrijfsleven aanmoedigt zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbaren in de samenleving. De komende jaren blijven het Oranje Fonds en McKinsey de sociale projecten ondersteunen, met zowel een financiële bijdrage als inhoudelijke raad.

Outfit: Prinses Máxima droeg een donkerbruin jurkje met tijgerprint. Daarop droeg ze een groen vestje. Ze had haar haar gedeeltelijk vast. Ze heeft dit outfit al enkele keren eerder gedragen, onder andere op 16 oktober 2009 (klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s).

Prinses Máxima op 16 oktober 2009

© FanvanMáxima

Foto’s:

Prinses Máxima

© ANP (Het project ‘Buitenruimte voor contact’ van Stichting de Wending ontvangt het groeidiploma van prins Willem Alexander en Prinses Maxima, beschermpaar van het Oranje Fonds tijdens de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Bij deze foto hoort een APS persbericht. ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.)

(more…)

Tags:

Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben zaterdag 25 september in Leusden de vijfde Burendag bezocht. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan het bevorderen van contact tussen buren. De Prins en Prinses hebben in Leusden de Burendaginitiatieven in de straten Dinkelwijk en ‘t Ruigeveld/ ‘t Vlies bezocht. Het Paar bezocht als eerste Dinkelwijk. Hier opende de Prins samen met Theo Meijer, bewoner en Olympisch medaillewinnaar Judo (1992), de Olympische Buurtspelen. Vervolgens bezocht het Paar een zumba- en judoclinic. Daarna werd het buurtgrasveld Olmenlaan bezocht waar Wijkplatform ‘t Ruigeveld / ‘t Vliet de Burendag organiseerde. Het Paar maakte een rondje langs verschillende activiteiten, waaronder een stormbaan, een levende poppenkastvoorstelling, badminton, dammen en voetbal. Douwe Egberts startte het initiatief Burendag in 2006, twee jaar later volgde het Oranje Fonds. In 2009 werden tijdens Burendag op circa 14000 locaties in Nederland buurtactiviteiten gehouden waar ruim 650.000 mensen aan deelnamen. Uit onderzoek van het Oranje Fonds blijkt dat dit jaar zo’n 1,2 miljoen mensen (4 -75 jaar) van plan zijn deel te nemen aan Burendag. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermheer en beschermvrouw van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze blouse met een roze riem erbij. Haar tas is van dezelfde kleur als haar riem. Ze droeg een donkergrijze pantalon, roze schoenen en een licht grijze omslagdoek.

Foto’s:

Willem-Alexander en Máxima in Leusden

In Leusden

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was woensdag 22 september aanwezig bij de VN-top over Millennium Ontwikkelingsdoelen in haar rol als VN-adviseur voor ‘Inclusive Finance for development’. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs, voor iedereen die dit nodig heeft. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, spaar- of bankrekeningen of verzekeringen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruin jurkje van het modehuis Natan en ook de ceintuur is van dit modehuis. Ook het lichtbruine vestje wat Prinses Máxima droeg is van Natan en is in dezelfde kleur als haar ceintuur. Prinses Máxima droeg er een donkere panty onder en lichtbruine schoenen.

Links: de ceintuur wat Máxima droeg, rechts: het jurkje wat ze droeg

© Natan.be

Foto’s:

Prinses Máxima in New York

(more…)

Tags:

Prinsjesdag 2010

21st September 2010

Vandaag was het voor de tweede keer dat ik naar Prinsjesdag ging. Ook was het vandaag voor de tweede keer dat Hart van Nederland (SBS 6) mij volgde. Met een grote verrassing: Ik mocht in het pers vak staan! We stonden er rond half elf en rond half één begon alles een beetje te beginnen. De muziek begon en er werden allerlei commando’s gegeven aan de beveiliging. Iets voor enen kwam de Gala Glas Berline, de koets waar Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Constantijn en Prinses Laurentien in kwamen te zitten. Vlak daarna kwam de Gouden Koets. Het Wilhelmus werd gespeeld en daarna stapten Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in de koets. Rond twee uur kwamen de koetsen weer terug en zat Prinses Máxima aan de kant waar ik stond. Vlak nadat iedereen binnen was, verscheen de Koninklijke Familie op het balkon. Enkele minuten lang zwaaiden ze naar het publiek. Er werden nog ballonnen de lucht in gelaten waar de Koninklijke Familie erg leuk op reageerde. Meteen na de balkonscène gingen we naar de achterkant van het paleis, waar Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima net naar buiten kwamen. Ook prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet hebben we zien vertrekken.(more…)

Tags:
Newer Posts »