Prins Carlos Hugo 1930-2010

Uitvaart Prins Carlos Hugo en de installatie van Prins Carlos Javier

Vandaag was de uitvaart van Prins Carlos Hugo in de Steccata basiliek in Parma (Italië). Om 12.15 uur begon de mis, daarna volgde de bijzetting in de familie crypte en daarna was de installatie van Prins Carlos Javier als nieuwe Hertog van Parma, waarna hij een toespraak hield. Na de installatie en de toespraak stond hij de pers buiten te woord. Het Nederlands Koninklijk Huis was goed vertegenwoordigd. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren namens Koningin Beatrix aanwezig. Overige leden van de Koninklijke Familie die aanwezig waren zijn: Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prins Friso, Prinses Mabel, Prinses Margriet, prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prins Bernhard, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée en Prinses Irene. Daarnaast was ook Groothertog Henri van Luxemburg aanwezig. Ook de kinderen van Carlos Hugo waren natuurlijk aanwezig met partners en zijn drie jongere zussen waren er ook. Alle royals zijn vandaag aangekomen in Italië, behalve Prins Friso en Prinses Mabel. Zij zijn gisteren vanuit Londen naar Italië gevlogen. Na de installatie van Prins Carlos, gaan Prins Carlos en Prinses Annemarie nu als Hertog en Hertogin van Parma door het leven.

Klik HIER voor een fotoserie van de uitvaart & klik HIER voor een fotoserie van de installatie van Prins Carlos Javier.

De kist wordt binnengedragen. Links in beeld Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima.

(more…)

Tags:

Prinses Máxima bij ondertekening financiering microkredieten

Activiteit: Prinses Máxima was, als lid van de Raad voor Microfinanciering, dinsdagochtend 24 augustus aanwezig bij de ondertekening van nieuwe financiering voor microkredieten. De ondertekening van de nieuwe financieringsovereenkomsten met BNG (Bank Nederlandse Gemeenten), Rabobank, ING en ABN AMRO vond plaats op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag in aanwezigheid van minister mevrouw M.J.A. van der Hoeven. Onder microfinanciering in Nederland wordt verstaan zowel coaching als krediet tot 35.000 euro. Daardoor kunnen jaarlijks velen de stap zetten om hun ideeën voor het starten van een eigen bedrijf in de praktijk te brengen. Deze groep aspirant-ondernemers konden eerder geen bedrijf beginnen, vanwege een gebrek aan ondernemersvaardigheden en een beperkte toegang tot kapitaal.

Outfit: Prinses Máxima droeg een blauwe jas met bloemen erop. Daaronder droeg ze een witte top en een witte pantalon. Ze droeg haar haar los.

Foto’s:

Prinses Máxima op 24 augustus 2010

Prinses Máxima in Den Haag

© Screenshots

(more…)

Tags:

Dag drie van de SAIL Amsterdam 2010

Van 19 augustus tot en met 23 augustus 2010 is SAIL Amsterdam 2010. Prins Willem-Alexander was donderdag bij de SAIL-IN en vaarde op de Groene Draeck op de Clipper Stad in Amsterdam. Zondag neemt de Prins vanaf de Groene Draeck de vlootschouw af. Dit was het bericht wat de RVD in juli al bekend maakte. Er stond niet in het bericht dat de Prins ook op 21 augustus ook naar de SAIL Amsterdam zou komen. De mensen die vaarden zaterdag waren dan ook blij verrast toen ze Prins Willem-Alexander aan het roer van de Groene Draeck zagen. Prins Willem-Alexander had zaterdag ook Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane ook meegenomen om even een stukje te gaan varen op ‘t IJ. In oranje zwemvestjes keken de meisjes hun ogen uit.

Prinses Amalia heeft lol

© Frank Buis

————————————————————————————————————

Dag 4 van de SAIL Amsterdam 2010

Zondagmorgen was het gezin nog samen, ze brachten onder andere een bezoek aan het tall ship Amerigo Vespucci. In de middag vertrokken Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane weer naar huis. Prinses Máxima en Koningin Beatrix bleven op de Groene Draeck, want ze vergezelden Prins Willem-Alexander in de middag tijdens de jaarlijkse vlootschouw. Toen er een bootje met kroppen sla langs kwam, wilde de Koningin er ook wel één.

Prins Willem-Alexander en Prinses Amalia

Koningin Beatrix en Prinses Máxima

Prinses Máxima en Prinses Alexia

Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en Prinses Amalia

De Prins van Oranje neemt de vlootschouw af

Op de Groene Draeck

Prinses Máxima en Koningin Beatrix proberen een krop sla te vangen

En dat lukte!

© AT5/Frank Buis

Tags:

Prins Carlos Hugo 1930-2010

Vanmiddag is de kist met het stoffelijk overschot van Prins Carlos Hugo in Nederland aangekomen. Hij ligt opgebaard in de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde. Vanmiddag is bijna de hele Koninklijke Familie samen naar de Koepel van Fagel gegaan om afscheid te nemen van Prins Carlos Hugo. Hij overleed op 18 augustus 2010 en wordt op 28 augustus bijgezet in de familiecrypte in Parma, Italië.

De Koninklijke Familie op weg naar de Koepel van Fagel

Familie van Carlos Hugo op weg naar de Koepel

(more…)

Tags:

Prins Carlos Hugo 1930-2010

Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme, ex-man van Prinses Irene, is vanmorgen om 8.00 uur overleden in het ziekenhuis van Barcelona (Spanje). Bijna twee weken geleden werd er al bekend gemaakt dat het heel erg slecht ging met Carlos en dat hij al afscheid had genomen van zijn volgelingen. Ook had hij via een bericht op de website van zijn familie al laten weten dat zijn lot in God’s handen lag en dat zijn familie en vertrouwelingen bij hem waren. Toen werd er al rekening mee gehouden dat hij het niet lang meer zou volhouden en dat hij zeker het kerkelijk huwelijk van zijn oudste zoon Carlos niet mee zou meemaken. Wel heeft hij zijn eerste kleinkind, Julia (dochter van Prinses Margarita en Tjalling) nog gekend. Gisteren werd het al bekend dat Prins Carlos Javier, de oudste zoon van Prins Carlos Hugo en Prinses Irene, en zijn vrouw Annemarie hun kerkelijk huwelijk hebben uitgesteld. Ook werd bekend dat Carlos Hugo op sterven lag en al was bediend, hij had zijn laatste zegen al gekregen.

De Prins leed aan prostaatkanker en was al een tijdje ziek. In 2008 werd er bij hem geconstateerd dat hij prostaatkanker had, waar hij (tijdelijk) van is genezen. Daarna kwam de kanker weer terug en is het hem toch te fataal geworden. Samen met Prinses Irene van Nederland heeft hij vier kinderen: Prins Carlos Javier, Prinses Margarita, Prins Jaime en Prinses Maria-Carolina. In 1981 scheidde hij van Prinses Irene, maar zijn band met de Nederlandse Koninklijke Familie is altijd heel hecht geweest. Later vond hij zijn geluk in de liefde opnieuw met een andere vrouw, wie we nooit hebben gezien. Met deze vrouw heeft hij ook een kind. Prins Carlos Hugo was de Hertog van Parma, door zijn overlijden heeft zijn oudste zoon Prins Carlos Javier nu deze titel. Prinses Annemarie is nu dus Hertogin van Parma. Het stoffelijk overschot van Prins Carlos Hugo wordt vanuit Spanje overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Er zijn geen mogelijkheden voor het publiek om afscheid te nemen van de Prins in de Koepel van Fagel. Er komt een condoleanceregister op http://www.borboneparma.it/. Het stoffelijk overschot van Prins Carlos Hugo wordt vervolgens overgebracht naar Piacenza en Parma in Italië. Prins Carlos Hugo wordt bijgezet in de familiecrypte in de Steccatakerk in Parma. Na de bijzetting in de familiecrypte in Parma zal op een later tijdstip een herdenkingsdienst plaatsvinden in Madrid.

Laatste nieuws: Vrijdag wordt het stoffelijk overschot van Prins Carlos Hugo met het regeringstoestel van Barcelona naar Nederland overgebracht. De kosten die het vliegtuig maakt, betaalt Koningin Beatrix zelf. Begin volgende week wordt het lichaam naar Italië gevlogen, waar het volk dinsdag in Piacenca afscheid kan nemen van de Prins en donderdag en vrijdag kan het volk dat doen in Parma. Op de oorspronkelijke trouwdatum van Prins Carlos Javier en Annemarie Gualthérie van Weezel, 28 augustus 2010 zal Prins Carlos Hugo worden bijgezet in de familiecrypte van basiliek Santa Maria della Steccata in Parma. De Spaanse Koning Juan Carlos en zijn zoon Prins Felipe hebben beiden namens hun echtgenotes condoleancetelegrammen gestuurd aan Prins Carlos Javier.

Prins Carlos Hugo tijdens de bekendmaking van zijn verloving met Prinses Irene

(more…)

Tags:
Newer Posts »