We hebben al een aantal modeontwerpers waarvan Prinses Máxima kleding draagt behandeld, o.a. Valentino en Graciela Naum. Deze keer gaat het over de Belgische modeontwerper Edouard Vermeulen.

Edouard Vermeulen werd geboren op 4 maart 1957 in het Belgische Ieper. Zijn opleiding als interieurarchitect (St. Lucas Brussel) fungeerde als basis om met volumes en materialen te leren werken. Na drie jaar als binnenhuisontwerper aan de slag te zijn geweest, ontdekt hij zijn grote liefde: de mode. In 1984 brengt hij zijn eerste kledingcollectie uit. Daarna begon hij zijn eigen modehuis: Natan. Edouard Vermeulen is nu al jaren een geliefd ontwerper van verschillende leden van het Belgische koningshuis en van het hof van Zweden, Nederland, Denemarken en het Groothertogdom Luxemburg, waardoor hij in maart 2003 het insigne van Officier van de Orde van Leopold II overhandigd kreeg. Ook artiesten en heel wat grote namen uit de jet set vallen voor zijn creaties. Edouard Vermeulen heeft een persoonlijke stijl van eigentijdse puurheid gecreëerd, een bron van vrouwelijkheid en raffinement. De rijkdom van de materialen geeft een zekere kracht aan de eenvoud van de vormen. Een stijl resoluut aangepast aan de huidige, actieve en geraffineerde vrouw.

Prinses Máxima verscheen op 2 juni 2010 in een wit jurkje met een lange witte jas.

Op 2 juni 2010

(more…)

Tags:

Op 26 juni 2005 werd Prinses Máxima in de ochtend opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in afwachting op de geboorte van haar tweede kindje. Om tien minuten over half drie beviel Prinses Máxima van een kerngezonde dochter. Prinses Amalia kwam al snel samen met opa en oma Zorreguieta kijken bij haar zusje in het ziekenhuis. Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien woog bij haar geboorte 3490 gram en zij was 50 centimeter lang. Als dank voor alle kaarten en berichtjes n.a.v haar geboorte werd er een fotosessie gehouden met het jonge gezinnetje. Op 19 november 2005 werd Alexia gedoopt in de Dorpskerk van Wassenaar. Prinses Alexia bleef samen met haar zus, Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (geboren op 7 december 2003) best veel achter de schijnwerpers. Op 10 april 2007 beviel Prinses Máxima in de avond van nog een gezonde dochter: Prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines. Ze wonen nog steeds (sinds 2003) op de Horsten in Wassenaar. Vorig jaar op 29 juni ging Prinses Alexia voor het eerst naar school. Ze werd door haar zus en ouders weggebracht naar groep 1A van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Vandaag zal ze haar verjaardag thuis vieren op de Horsten. We hoeven niet lang te wachten tot we haar weer zullen zien, want op 5 juli wordt er een fotosessie gehouden in de omgeving van Den Haag.

(more…)

Tags:

22 juni 2010: Prinses Máxima bij opening Britisch School Leidschenveen
Activiteit: Prinses Máxima verrichtte dinsdagochtend 22 juni de officiële opening van de nieuwe campus van de British School in The Netherlands in Leidschenveen. Deze nieuwe Junior School biedt plaats aan 560 internationale leerlingen van 3 tot 11 jaar. Ook voorziet de school in een kinderopvang, een taalcentrum voor kinderen en volwassenen, en een sporthal die zowel beschikbaar is voor leerlingen als bewoners uit de omgeving. De British School in The Netherlands bestaat sinds 1931. Tot nu toe hebben bijna 2100 studenten voltijd en 3000 volwassenen deeltijd lessen gevolgd op deze school.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jas met rood/witte print. De accenten waren oranje.

Foto’s:

Prinses Máxima bij Britisch School

Prinses Máxima bij the Britisch School

(more…)

Tags:

Prinses Máxima woonde vanavond op de Christelijke basisschool Dol-Fijn in Deventer een deel van de ouderavond bij over het thema ‘financiële opvoeding’. Ouders van kinderen uit de groepen 7 en 8 discussieerden met elkaar over onderwerpen als zakgeld, het doen van klusjes in huis en de mobiele telefoon. Het thema van de ouderavond werd ingevuld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in samenwerking met CentiQ, Wijzer in geldzaken. Het Nibud organiseert onder meer voor basisscholen themavonden voor ouders die vragen hebben over de financiële opvoeding van hun kinderen. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd hebben leren omgaan met geld, later beter met geld kunnen omgaan dan kinderen die dit niet hebben geleerd. Iets voor half acht arriveerde de Prinses. We konden haar goed zien, maar ze moest, helaas heel snel weer naar binnen. Ongeveer 1,5 uur later kwam Máxima weer naar buiten. Ik heb haar een cadeautje voor Alexia’s verjaardag (zaterdag 26 juni) kunnen geven en toen heb ik een hand gehad. Ook hier leek het alsof ze weer snel weg moest. Nadat ze bij mij was geweest ging ze weer naar de auto en ging ze weer naar huis.

(more…)

Tags:

Op 24 februari 2009 werd de verloving aangekondigd van Prinses Victoria en Daniel Westling. Vandaag was het dan eindelijk zover: 19 juni 2010, de dag van hét huwelijk van het jaar 2010. Natuurlijk arriveerden eerst alle gasten. Prinses Máxima in een prachtige bruine galajurk. Iets voor 15.30 uur arriveerden Koningin Silvia, Prinses Madeleine, Prins Carl Philip en Daniel. Enkele minuten erna arriveerden Koning Carl Gustav en de bruid. Met de bruidskinderen voor hun, waaronder dus Prinses Amalia, liep de bruid aan de arm van haar vader de kerk binnen. Daar werd ze weggeven aan Daniel. Er volgde een mooie, ontroerende dienst voor met verliefde blikken van het bruidspaar. Meerdere keren heeft zowel de bruid, als de bruidegom een traantje weggepinkt. Na de enigszins korte dienst verliet het kersverse paar de kerk en stapten ze in de koest om een rijtour te maken door Stockholm. Daarna maakte het paar een boottocht, naar het Koninklijk Paleis. Daar volgde toen om 18.00 uur in gezelschap van alle genodigden, de balkonscène.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima

(more…)

Tags:
Newer Posts »