Prinses Máxima heeft twee horloges. In deze log behandel ik deze horloges.

Horloge van het Zwitserse wereldmerk Rolex
De horloge die Prinses Máxima het meeste draagt (zowel tijdens publieke optredens als in haar privéleven) is het zilveren exemplaar met een stalen band van het Duitse wereldmerk Rolex.

Máxima's Rolex horloge

Horloge van Franse juwelenmerk Cartier
Een horloge die Prinses Máxima sinds haar huwelijk draagt, draagt ze veel minder als haar favoriete Rolex. Het is een geelgouden horloge met een zwarte leren band van het Franse juwelenmerk Tank Louis Cartier.

Prinses Máxima's andere horloge van het Franse juwelenmerk Cartier

© FanvanMáxima, RVD & Cartier.

Tags:

Prinses Máxima opent vrijwilligersfeest Waddinxveen

Activiteit: Prinses Máxima opende gisteravond 28 mei een feest voor vrijwilligers op Sportpark ’t Suyt in Waddinxveen. De gemeente Waddinxveen biedt de vrijwilligers de avond aan als blijk van waardering voor hun inzet. Het feest, georganiseerd door Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen, bestaat uit een diner met live-muziek en dans. Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen ondersteunt individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bij de uitvoering van hun taak. Daarnaast probeert zij organisaties met elkaar in contact te brengen om (nieuwe) initiatieven te realiseren.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuw jurkje. Het bovenste deel is donkerblauw en haar rok was beige/lichtbruin.

Foto’s:

Prinses Máxima in Waddinxveen

Prinses Máxima in Waddinxveen

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima opende vanmorgen het nieuwe gebouw van NHL Hogeschool in Leeuwarden. Het gebouw bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude gebouw is gerenoveerd en wordt omgeven door nieuwbouw die grotendeels uit glas bestaat. Het gebouw gaat deel uitmaken van de Kenniscampus Leeuwarden, een locatie voor hogere onderwijsinstellingen, kennisintensieve bedrijven, sportaccommodaties, studentenhuisvesting en evenementen. NHL Hogeschool biedt 73 hogere beroepsopleidingen aan ruim 10.000 studenten. Bij de renovatie en nieuwbouw is uitgegaan van de student en individueel onderwijs. Het hele gebouw is voorzien van draadloos internet. Naast collegezalen zijn er flexplekken, studielandschappen en loungeruimten. Na de opening van het gebouw door Prinses Máxima startte een week van activiteiten die een bijdrage leveren aan het Millenniumdoel ‘Onderwijs voor iedereen’. De opbrengst van deze activiteiten gaat naar Edukans. Deze stichting zorgt voor onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuwe rode jas van NATAN.

Foto’s:

Prinses Máxima bij de Hogeschool van Leeuwarden

(more…)

Tags:

De Prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zien hun ouders niet veel. Maar als hun ouders éven tijd hebben, besteden ze die tijd aan hun kinderen. Zo ook dit weekend. Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima gingen fietsen door Limburg samen met hun drie dochters. Ze maakten een stop bij horecagelegenheid de Nachtegaal in Meerssen om daar even op het terras te gaan zitten en even bij te komen van de fietstocht, klik HIER voor het bericht erover met een klein fotootje. Veel mensen vinden dat we de kinderen van onze kroonprins heel erg weinig hebben gezien. Zo wachtte iedereen eigenlijk op een fotosessie aan het begin van dit jaar. In plaats daarvan zagen we het gezin een aantal keren op de tribunes bij de Olympische Spelen in Vancouver. Maar ‘in plaats van’ klopt niet helemaal. Veel mensen dáchten dat we geen fotosessie kregen, omdat we ze al zagen op de Olympische Spelen. De waarheid is anders. We weten allemaal dat Prins Willem-Alexander is gevallen tijdens het schaatsen en zo zijn schouder uit de kom had én nog een botbreuk. Als dit niet was gebeurd, zou er een fotosessie zijn geweest met het gezin in een prachtige omgeving, óp het ijs! Alles was al geregeld, maar helaas gooide de val roet in het eten. Hoe dan ook, Prinses Máxima gaat altijd vrolijk door met al haar verplichtingen en was vandaag ook weer op pad.

——————————————————————————————————–

Activiteit: Prinses Máxima was vanmorgen gastvrouw en erevoorzitter van een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan kleine bedrijven in het Johan de Witthuis in Den Haag. Prinses Máxima deed dit in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate’ van de VN op het gebied van toegang tot financiële diensten voor zowel midden- en kleinbedrijf (MKB) als lage inkomensgroepen. De Prinses heeft zowel aan het begin van de bijeenkomst als aan het einde een toespraak gehouden. Het betrof de eerste vergadering van de werkgroep ‘G20 SME Finance Data Working Group’ welke als doel heeft het verzamelen van structurele gegevens over toegang tot en gebruik van financiële diensten voor het MKB om deze per land vergelijkbaar te maken. Betrouwbare statistische gegevens kunnen leiden tot meer inzicht in de belemmeringen voor de toegang tot financiële producten en diensten. De werkgroep is een resultaat van de G20-top in Pittsburgh in september 2009. Tijdens die top kondigden de G20-landen aan om veilige, transparante en duurzame financiële dienstverlening richting het MKB te stimuleren in met name ontwikkelingslanden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank.

Outfit: Prinses Máxima droeg een lichtgeel jurkje met een jasje. De print was er één met hele lichte bolletjes. Ze droeg deze outfit al een paar keren eerder: Op 1 april 2006 in Argentinië (klik HIER voor een foto), op 4 oktober 2007 in Slovenië (klik HIER voor een foto) en ze droeg deze outfit ook op 20 mei 2009, toen gewoon in Nederland (klik HIER voor een foto).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Prinses Máxima vandaag in Den Haag

Prinses Máxima in Den Haag

Prinses Máxima in Den Haag

© RVD & Gera Nieland, www.haagsallerlei.nl

Tags:

Dag 3 van het bezoek aan Shanghai: dag van vertrek
Activiteit: Op de derde en laatste dag van het bezoek aan Shanghai maakten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima een rit in de Maglev, een magneettrein die passagiers met snelheden van 400 km per uur van de luchthaven naar het centrum van Shanghai vervoert. Het bezoek werd afgesloten met een programma in de ‘green building’ van DSM Shanghai. De Prins en Prinses kregen in een laboratorium een demonstratie over voedselinnovatie en een presentatie over verantwoord gebruik van energie en water in DSM-vestigingen in China.

Outfit: Prinses Máxima droeg een geel jasje een oranje/bruine pantalon en ze droeg gele accessoires.

Foto’s:
Klik HIER voor een fotoserie.

Prinses Máxima ruikt aan een saus:

Prinses Máxima in Shanghai

Prins en Prinses in Shanghai

(more…)

Tags:
Newer Posts »