Vandaag was het natuurlijk Koninginnedag. De dag begon met veel regen. Ik stond in Middelburg, op de Markt. We stonden er al heel vroeg en we hebben dus heel lang in de regen gestaan. Via een scherm konden we het bezoek in Wemeldinge gevolgd. Het bezoek aan Wemeldinge liep een halfuur uit. Een kwartier later dan verwacht kwamen ze aan in Middelburg. Kwart over één kwamen ze bij ons langs.

De Koningin kwam als eerste de hoek om gevolgd door haar familie, ze ging nog even bij het koor kijken en daarna liep ze onze kant op. Ze was erg vrolijk en besteedde veel tijd aan publiek.

(more…)

Tags:

Prinselijk paar bij 50-jarig bestaan Stichting Duivenvoorde
Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima waren woensdagmiddag 28 april aanwezig bij de start van de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Duivenvoorde.  De Prins en Prinses namen een jubileumboek in ontvangst en openen de tentoonstelling ‘Tijdloos Trendy’ in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Stichting Duivenvoorde werd in 1960 opgericht door de laatste eigenaresse van het landgoed, Ludolphine Henriëtte barones Schimmelpenninck van der Oye. Zij besloot het landgoed Duivenvoorde, inclusief het kasteel met inboedel, (kunst)collectie en archieven, onder te brengen in een stichting om het landgoed als cultuur- en natuurmonument te behouden. Het kasteel is sinds 1963 opengesteld als museum. Stichting Duivenvoorde organiseert diverse activiteiten tijdens het jubileumjaar. De tentoonstelling ‘Tijdloos Trendy’ combineert moderne kunstobjecten met het historische interieur en de collectie van stichting Duivenvoorde. De tentoonstelling met kunstobjecten van bekende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers is vanaf 1 mei open voor het publiek. Naast het jubileumboek, worden lezingen gehouden, concerten gegeven en activiteiten voor jongeren georganiseerd. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima arriveerden en vertrokken ook weer op de fiets. Prinses Máxima deed ook mee met een toneelstuk ‘Romeo en Julia’.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuw, mouwloos, lichtblauw jurkje. Daarbij droeg ze een beige jasje.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————————–

Herdenking slachtoffers Koninginnedag 2009

Morgen is het een dag waarop we terug denken aan het verschrikkelijk drama wat zich bijna een jaar geleden afspeelde in Apeldoorn. Hare Majesteit de Koningin en burgemeester mr. G.J. de Graaf van Apeldoorn onthullen donderdag 29 april een herinneringsmonument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het drama op Koninginnedag 2009. Bij de onthulling zijn ook leden van de Koninklijke Familie aanwezig. Het monument is gelegen nabij het kruispunt op de Jachtlaan-Loolaan. Dit is de plek waar in 2009 alle bloemen werden gelegd. Burgemeester De Graaf spreekt de slachtoffers en familieleden van nabestaanden toe. Het herinneringsmonument is ontworpen en gemaakt door Menno Jonker. Het monument is een artistieke vertaling van een doos met daarin ballonnen. De ballonnen staan volgens de kunstenaar symbool voor kwetsbaarheid, feest én rouw. De doos bestaat uit graniet en de ballonnen worden gemaakt van opaline glas, een half transparante glassoort. Het geheel wordt afgedekt met een glazen plaat waarop een gedicht is ingegraveerd. De onthulling wordt bijgewoond door de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Margriet, prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris en Prinses Aimée.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij de herdenking

© MediaDigitalPhoto

Tags:

Prins van Oranje viert zijn 43ste verjaardag
Prins Willem-Alexander viert vandaag zijn 43ste verjaardag. Willem-Alexander Claus George Ferdinand werd geboren op 27 april 1967 in het Academisch ziekenhuis van Utrecht. Hij is de oudste zoon van Koningin Beatrix en Prins Claus (overleden in 2002). Op 2 september 1967 werd de prins gedoopt als lid van de Hervormde Kerk. De doopdienst vond plaats in de Grote- of Sint Jacobskerk te Den Haag en werd geleid door hofpredikant ds. H. Kater. De peetouders en doopgetuigen van de prins waren zijn grootvader prins Bernhard der Nederlanden, zijn oom Aschwin prins zur Lippe-Biesterfeld, prinses Margrethe van Denemarken (koningin Margrethe II), Ferdinand graaf von Bismarck en Renée Elizabeth Bradbrooke Smith geboren jonkvrouw Röell. In 1980 werd zijn moeder Koningin en op datzelfde moment werd hij dus Kroonprins. Op 2 februari 2002 trouwde hij de Argentijnse Máxima Zorreguita. Samen hebben ze nu drie dochters: Amalia (2003), Alexia (2005) en Ariane (2007). Hij zal zijn verjaardag thuis vieren met familie en vrienden, maar helaas kan Prinses Máxima er niet heel de dag bij zijn.

Prins van Oranje met zijn gezin

© RVD

——————————————————————————————————————

Ontvangst rapport van Commissie Monitoring Talent naar de Top
Activiteit: Prinses Máxima nam dinsdagochtend 27 april in Den Haag het rapport van de Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst. In de Oude Zaal van de Tweede Kamer gaf voorzitter van de Commissie, A. Veenman een toelichting op de resultaten van de monitoring over vrouwen in topposities. Het rapport werd ook aangeboden aan minister van Economische Zaken, M.J.A. Van der Hoeven en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J.M. van Bijsterveldt. In mei 2008 ondertekenden toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven, overheid en de non-profit sector het Charter Talent naar de Top met als doel een hogere toestroom, doorstroom en het behoud van vrouwelijk talent in topfuncties. De onafhankelijke Commissie Monitoring Talent naar de Top ziet erop toe dat ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top hun toezegging nakomen om daadwerkelijk meer vrouwen te laten doorstromen naar topposities. De bijeenkomst stond in het teken van de voortgang die de ondertekenaars hebben geboekt, goede voorbeelden uit de praktijk en nieuwe inzichten in een succesvol diversiteitsbeleid binnen organisaties. Genodigden waren vertegenwoordigers van de ruim 100 organisaties, ondertekenaars van de Charter Talent naar de Top.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een witte jas met gouden lovertjes op de afwerkingen. Ze droeg er een beige jurkje onder.Prinses Máxima droeg deze jas o.a. ook op 22 juni 2007.

Foto’s:
Klik HIER voor een fotoserie!

Prinses Máxima bij Madurodam

(more…)

Tags:

Prins Filip van België werd op 15 april 50 jaar. In de voormiddag van zijn verjaardag openden Prins Filip en Prinses Mathilde officieel in Gent de 34ste editie van de Gentse Floraliën. Ook aanvaarde de jarige Prins het peterschap van een nieuwe variëteit rododendron. Zijn vrouw Prinses Mathilde verraste hem, toen ze opeens verdween van het podium en even later verscheen met hun vier kinderen. Koningin Margrethe van Denemarken vierde op dezelfde dag haar 70ste verjaardag. Doordat veel royals daar heen gingen, zag de 50-jarige Prins niet de kans om zijn verjaardag te kunnen vieren. Daarom vierde Prins Filip gisteren en vandaag toch nog zijn verjaardag.

Gistermiddag nodigde Prins Filip zijn Koninklijke gasten en zijn vrienden en familie uit om een bezoek te brengen aan het Magritte museum. Prinses Máxima was hier niet bij, ze ging namelijk winkelen bij één van haar favoriete ontwerpers Eduard Vermeulen van het modehuis NATAN.

Prinses Máxima verlaat modehuis NATAN

Prinses Máxima in Brussel

‘s Avonds was er een feest in het kasteel en de serres van Laken. Hierbij waren heel veel royals aanwezig, onder andere: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Prins Frederik en Prinses Mary van Denemarken, Prins Felipe en Prinses Letizia van Spanje, Inaki en Prinses Cristina van Spanje, het groothertogelijk paar van Luxemburg en Prinses Victoria met haar verloofde Daniel Westling. De Koninklijke gasten logeren in het Plaza Hotel in Brussel en daar vandaan vertrokken ze ook, om daarna met z’n allen met de bus naar het kasteel te worden gebracht. Vanmorgen namen de gastheer en de gastvrouw afscheid van hun gasten met een brunch in het Plaza Hotel, Brussel.

(more…)

Tags:

Verloving Prinses Madeleine en Jonas Bergström verbroken
Vandaag is een einde gekomen aan de vele speculaties over een eventuele verbreking van de verloving van Prinses Madeleine van Zweden (27) en Jonas Bergström (31). Het paar heeft ”na rijp beraad gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan”, aldus de site.

”Na zorgvuldige overweging en rijp beraad hebben Prinses Madeleine en de heer Jonas Bergström gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan. Zij komen tot de conclusie dat het beste voor hen is dat ze beiden een eigen richting op gaan. Prinses Madeleine en de heer Jonas Bergstrom doen een beroep op de media om hen respect en begrip te tonen voor deze beslissing. Zij hebben behoefte aan rust en vrede in deze moeilijke situatie. Extreme berichtgeving in de media zal de situatie voor hen niet gemakkelijker maken. Wij vragen om uw begrip dat geen verdere verklaringen zullen worden verstrekt.”

De jongste dochter van de Zweedse koning was sinds 11 augustus 2009 verloofd met de advocaat Bergström. Het paar heeft acht jaar een relatie gehad. Nu beginnen er geruchten over waarom ze uit elkaar zijn gegaan. Zo zou Jonas vorig jaar april al vreemd zijn gegaan, waar Prinses Madeleine toen ook van wist. Ze hebben zich verloofd om hun relatie nog te redden. Dit zijn allemaal geruchten waar we jaren lang over kunnen speculeren, maar er zal nooit een duidelijk antwoord komen op de vragen. Wel zou Prinses Madeleine al weer een nieuwe vriend hebben, maar ook dit is nog niet bevestigd. De laatste maanden werd er al veel gespeculeerd over een breuk tussen de twee. Ze zijn in relatietherapie gegaan, maar blijkbaar heeft dit niet geholpen. Ook heeft Prinses Madeleine met haar zus Victoria nog een ‘crisismeeting’ gehad en hetzelfde geldt voor Jonas en Daniel. Koningin Silvia heeft in een recent interview nog laten weten dat Madeleine dit jaar zeker niet zal trouwen. Dit zorgde voor nog meer speculaties. Jonas schijnt sinds kort het huis al te hebben verlaten en verblijft nu in een hotel.

(more…)

Tags:
Newer Posts »