25 maart: Prinses Máxima in New York en Washington DC
Prinses Máxima was vorige week enkele dagen in New York en Washington DC voor diverse aangelegenheden ter bevordering van financiële diensten voor lage inkomensgroepen en het midden- en kleinbedrijf (MKB). Woensdag 24 maart sprak Prinses Máxima tijdens de VN-conferentie “Fourth High-Level Dialogue on Financing for Development” in New York. De Prinses hield een toespraak over het belang van toegang tot financiële diensten van zowel individuen als het MKB, in combinatie met programma’s op het gebied van onder andere huisvesting, energie, gezondheidszorg, voedsel en onderwijs. Donderdag 25 maart nam Prinses Máxima deel aan de wereldwijde ‘State of the Planet’ Conferentie in New York, georganiseerd door het Earth Institute van Columbia University. De Prinses was panellid tijdens een discussie over de bijdrage van toegankelijke financiële diensten bij de bestrijding van armoede. Tot slot heeft Prinses Máxima bilaterale gesprekken gevoerd op de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën in Washington DC. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

——————————————————————————————————–

29 maart: Prinses Máxima brengt bezoek aan AUC
Prinses Máxima bracht gisteren een bezoek aan het Amsterdam University College (AUC).  Het AUC is een gezamenlijke opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam en biedt internationaal en interdisciplinair onderwijs. De studenten en docenten van het AUC komen uit alle delen van de wereld en wonen samen op een campus in Amsterdam. Prinses Máxima woonde twee onderwijssessies bij. In de ene sessie ging prof. Robbert Dijkgraaf met de studenten in op het thema Excellence across the Disciplines waarbij het belang van interdisciplinair onderwijs aanbod komt. Daarna volgt een sessie met prof. James Kennedy en prof. Halleh Ghorashi. In deze sessie met als thema Diversity in the Global City staan de ervaringen van studenten met identiteit en diversiteit in Amsterdam centraal.

Prinses Máxima bij vertrek Amsterdam University College

(more…)

Tags:

Doop Eliane van Vollenhoven

28th March 2010

Eliane van Vollenhoven is vandaag gedoopt op Paleis het Loo. Eliane werd geboren op 5 juli en is de tweede dochter van Prins Floris en Prinses Aimée. Eliane heeft één zus, Magali (geboren op 9 oktober 2007).

Rond kwart voor 3 kwamen de eerste gasten aan: Tjalling ten Cate met zijn dochter Julia en met zijn schoonzus Maria-Carolina (wie overigens ook peetmoeder is van Eliane). Tot onze grote verbazing arriveerde de dopeling en haar gezin niet als eerste, wat wel altijd zo is geweest. Tjalling, Maria-Carolina en Julia liepen eerst naar de verkeerde deur, maar werden daarna teruggestuurd naar de deur met de bekende boompjes ernaast.

(more…)

Tags:

Prinses Laurentien sprak vandaag in de Martinikerk in Groningen als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, op een symposium met als thema Laaggeletterdheid in Nederland. Prinses Laurentien kwam om 13.55 uur aan. Er was helemaal geen pers dus ze nam ruim de tijd voor publiek. Ik heb ook nog een boekje voor haar kinderen kunnen geven. ‘O, wat lief! Jij komt ook overal, je reist het hele land door voor mij, heel leuk!’ zei de Prinses tegen mij toen ze het boekje aanpakte. Binnen hield ze een toespraak en ontving onverwacht een boek. In dit boek stonden brieven aan Prinses Laurentien van schrijvers die laaggeletterd zijn. Prinses Laurentien werd daar emotioneel van. Het was erg goed te merken hoe betrokken de Prinses bij dit onderwerp is. Ongeveer twee uur later vertrok Prinses Laurentien weer, ook dit keer zonder pers. Ze nam heel erg de tijd en stond buiten nog uitgebreid te praten met de burgemeester en iemand van de symposium. Twee meiden naast mij hadden nog cadeautjes voor haar en één van hen ging met haar op de foto. Net als de vorige keer in Madurodam keek ze weer in mijn lens, waardoor ik leuke foto’s kon maken. Daarna vertrok ze weer.

(more…)

Tags:

Update 26-03-10: Kom morgen terug voor zelfgemaakte foto’s van Prinses Laurentien!

———————————————————————————————————————-

Op maandag 12 juni en op dinsdag 13 juni 2006 woonden Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, namens Koningin Beatrix, in Bangkok de viering bij van het 60-jarig ambtsjubileum van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand. De 5 dagen na deze viering, van 14 juni tot en met 18 juni 2006, reisde het paar meteen door naar Mongolië waar ze een bezoek aan zouden brengen. Op 12 juni kwamen ze aan in Bangkok, waar ze die avond al een gala evenement hadden en ook die op 13 juni hadden ze ’s avonds een gala evenement. Er waren heel veel vertegenwoordigers aanwezig uit de hele wereld van Koningshuizen, met naast Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima onder andere: Prinses Mette-Marit uit Noorwegen met haar man, Prinses Mathilde van België met haar man, de Koning en Koningin uit Zweden en Spanje en Albert van Monaco. Klik HIER om de log te bekijken over de galajurk van Prinses Máxima die ze droeg op 13 juni 2006 in Thailand en klik HIER om de log te bekijken over het jurkje dat Prinses Máxima diezelfde dag. Klik HIER om de log te bekijken over de galajurk op de eerste dag. Deze keer bespreken we het outfit die ze droeg op de slot dag van dit feest.

Prinses Máxima droeg op de slotdag een geel outfit. Ze droeg een geel jurkje met stroken en daar een geel jasje overheen. Het jasje was een donkerdere kleur dan het jurkje en op het jasje zat een motief. Ze had haar haar los en droeg bruine oorbellen.

Prinses Máxima in het gele outfit

(more…)

Tags:

19 juni 2010 zal voor Prinses Victoria van Zweden en haar verloofde Daniel Westling een dag zijn om naar uit te kijken, maar ook onze Prinses Amalia zal er naar uit kijken. Op deze dag zullen Prinses Victoria en Daniel Westling namelijk gaan trouwen. Prinses Máxima vertelde onlangs nog dat het niet alleen voor de bruid en bruidegom een spannende dag is, maar ook voor de bruidskinderen. Prinses Amalia zal één van de bruidsmeisjes zijn van Prinses Victoria. Afgelopen maanden waren het nog geruchten, maar gisteren is het bevestigd door ingewijden. Prinses Victoria is de peettante van Prinses Amalia, die op 12 juni 2004 werd gedoopt. Natuurlijk zullen dan nu de geruchten gaan over wie er samen met Prinses Amalia mee zullen lopen met het bruidspaar op deze bijzondere dag. Uiteraard is het voor de hand liggend dat dat ook petekinderen zullen zijn van de Zweedse kroonprinses. Wie weet zullen ze de Deense Prins Christian (zoon van Kroonprins Frederik en Prinses Mary) of de Noorse Prinses Ingrid Alexandra (dochter van Kroonprins Haakon en Prinses Mette-Marit) kiezen. Op 24 februari 2009 werd de officiële verloving bekend gemaakt van Prinses Victoria en Daniel Westling. Meteen de dag na de verloving kreeg de Zweedse kroonprinses felicitaties van haar petekind Prinses Amalia en haar ouders. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zullen ook zeker aanwezig zijn bij het huwelijk. De dagen voor het huwelijk worden er allemaal festiviteiten gehouden, waarschijnlijk zijn Willem-Alexander en Máxima ook die dagen in Zweden en zullen zowel de festiviteiten rond het huwelijk als het huwelijk zelf bijwonen. Of Amalia er dan ook is, is niet bekend.

Prinses Amalia op 2 november 2008, © FanvanMáxima

© FanvanMáxima

Tags:
Newer Posts »