Olympische Spelen- Dag 16

27th February 2010

Olympische Spelen Vancouver 2010

Bijwonen ploegenachtervolgingen mannen en vrouwen
Nadat gisteren de 100ste gouden medaille, de eerste gouden medaille in de sneeuw is gehaald door Nicolien Sauerbreij, ging het gezin vandaag kijken bij de halve finale en de finale van de ploegenachtervolging bij de vrouwen en de finale van de ploegenachtervolging bij de mannen. En of het heeft geholpen! Sven Kramer, Mark Tuitert, Simon Kuipers en Jan Blokhuijsen haalden brons!

Het gezin bij de ploegenachtervolging van de vrouwen

(more…)

Tags:

Job Cohen is deze week de hoofdredacteur van het vrouwenblad Margriet. Het is dit jaar acht jaar geleden dat Cohen het burgelijk huwelijk van Willem-Alexander en Máxima voltrok. Dat was een leuke reden om eens te gaan praten over hun leven. Het gesprek vond plaats in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam, op 26 januari. Een snipverkouden Prinses Máxima verteld dat één van haar dochters haar heeft aangestoken.

———————————————————————————–

Terugblik op hun huwelijk
Prinses Máxima: Voor iedere bruid en bruidegom gaat zo’n dag te snel voorbij. Je wilt zoveel mogelijk momenten vasthouden. Het was een dag met veel intieme momenten, ook al waren er zoveel mensen bij.”
Prins Willem-Alexander: ”We hebben de nacht voor ons huwelijk weinig geslapen. We werden de hele nacht luidruchtig toegezongen. Je bent natuurlijk ook heel zenuwachtig voor zo’n dag, dan maakt het ook niet uit. ”
Prinses Máxima: ”Ik kon echt niet slapen. Voordat we de Beurs van Berlage in gingen, moesten we een hele tijd wachten. Ik was opgewonden aan het praten, in het Spaans, met mijn getuigen. Ik denk dat er geen bruid is die niet zenuwachtig is voor haar huwelijk. Maar alle mensen om mij heen waren ook zo zenuwachtig. Mijn zusje is één van mijn beste vriendinnen en vroeg: ‘Wat doen we als we niet begrijpen wat we moeten doen?’
Prins Willem-Alexander: ”Het was een prachtige dag. En zoals Máxima al zei, heel intiem. Op het moment in de kerk met die muziek had ik echt het gevoel dat we daar met z’n tweeën waren. Natuurlijk zie je andere mensen, maar het voelde echt als wij samen. En toen hoorde je dat gejuich… dat was prachtig.
Prinses Máxima: ”Het klinkt misschien gek, maar er was ook die enorme intimiteit met de mensen buiten.”
Burgemeester Cohen: ”Veel mensen zien als mooiste moment van uw huwelijksdag dat u de kerk in wandelt wanneer dat prachtige lied wordt gespeeld. Is dat ook voor u?”
Prinses Máxima: ”Het was een lange dag, met veel mooie momenten. Het moment dat mijn broer sprak…”
Prins Willem-Alexander: ”… tijdens de lunch na de huwelijksvoltrekking…”
Prinses Máxima: ”… en mijn schoonmoeder. De woorden van de dominee, uw woorden.”

Prinses Máxima praat over huwelijk

(more…)

Tags:

Vandaag kwam Prinses Laurentien bij Madurodam in Den Haag om het boek ‘De wereld van Sesamstraat’ in ontvangst te nemen. Prinses Laurentien kwam rond half 3 aan. Er was niet veel publiek, maar wel erg veel pers. We moesten allemaal aan één kant staan en er stonden geen hekken. Het was wel redelijk duwen en trekken toen ze aankwam, maar gelukkig moest ze een best lange afstand lopen waardoor we genoeg tijd hadden om foto’s te maken. Er was een blinde man die haar het bloemetje aanbood, nadat ze het had aangepakt gaf ze hem een arm en liep ze samen met hem naar binnen toe.

(more…)

Tags:

Olympische Spelen- Dag 12

23rd February 2010

Olympische Spelen Vancouver 2010

Bijwonen kunstschaatsen
Dat het prinselijk paar iets heeft met schaatsen was al wel duidelijk. Willem-Alexander vroeg Máxima op het ijs ten huwelijk, de prins schaatst ook graag net als zijn vrouw en kinderen. Voordat ze naar de 10 km schaatsen gingen, keken ze eerst nog even bij het kunstschaatsen. Wat vooral ook in de smaak viel bij Amalia. In december ging ze met haar vader nog schaatsen kopen, maar wat zou ze leuker vinden: schaatsen of kunstschaatsen?

Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————–

De afgang van Sven Kramer
Vandaag waren Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane aanwezig bij de schaatswedstrijd 10 km mannen. Ze kwamen na de eerste dweil, vlak voor rit 4, binnen. In rit 5 moest de eerste Nederlander: van de Kieft. Meteen na aankomst werden de prinsesjes voorgelezen door hun kindermeisje. Prinses Máxima begroette de Noorse Koning nog even die hier ook bij aanwezig was. Bob de Jong begon niet zo goed, maar kwam later in zijn race in actie. En toen.. de race van Sven Kramer. Zijn tijden waren perfect, goed voor een gouden medaille. Tot dat hij de verkeerd baan nam en later gediskwalificeerd werd. Sven was boos op zijn coach Gerard Kemkers. Gelukkig maakte voor hem al veel goed, toen hij tekeningen mocht krijgen van Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane, als troost.

Aankomst prinselijk gezin bij de wedstrijd

(more…)

Tags:

Op 10 april en op 11 april 2008 was de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva in Nederland om een staatsbezoek te brengen. Zoals gebruikelijk op de eerste dag, wordt er een staatsbanket gehouden. In Nederland gebeurd dat (bijna) altijd in Paleis Noordeinde. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn meestal aanwezig. Ook op 10 april was dat zo. Prinses Máxima droeg een strapless groene galajurk met een grote broche waaruit weer een deel van de jurk ontstaat. Ze droeg er nog een groene stola bij, had haar haar opgestoken en droeg ook groene oorbellen.

Met president Brazilië

(more…)

Tags:
Newer Posts »