In de tijd van haar verloving, huwelijk en de eerste twee jaren na haar huwelijk droeg Prinses Máxima veel van de Argentijnse ontwerpster Graciela Naum. Zo droeg ze tijdens haar kennismaking met Nederland bijna alleen maar pakjes van Naum. Ook de jurken voor de bruidsmeisjes zijn door haar ontworpen. Graciela Naum is geboren in Argentinië op 25 januari 1952. Graciela Naum is getrouwd en heeft nu twee kinderen. Tijdens het burgelijk huwelijk van Prins Constantijn en Prinses Laurentien in 2001, tijdens het bezoek aan de Keukenhof in 2001, tijdens het huwelijk van Prinses Märtha-Louise van Noorwegen en zo zijn er nog heel veel gelegenheden waar Prinses Máxima een creatie droeg van de ontwerpster. Als Prinses Máxima even in Argentinië is, gaat ze vaak even winkelen bij Naum. Ze bespreken samen wat ze graag wil hebben of wat er aangepast moet worden. Graciela begon met het ontwerpen voor kinderen, daarna voor de mannen en daarna ook voor vrouwen. Ze ontwerpt nu nog erg veel, vooral voor vrouwen. In 2001 werden er officiële foto’s gemaakt van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in Paleis Noordeinde te Den Haag. We weten wel dat het witte pakje dat ze toen droeg één van haar favorieten is, want ze heeft het pakje in 2001 totaal 5 keer gedragen: drie keer tijdens de kennismaking met Nederland (juni 2001 in Den Haag, september 2001 in Amsterdam en in oktober 2001 in Rotterdam). Ook droeg ze het op Prinsjesdag 2001 toen ze samen met Prinses Christina in het Kabinet der Koningin, om te komen zwaaien naar de Gouden koets, klik HIER voor een foto.

Officiële foto van Prinses Máxima, 2001

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima heeft vandaag deelgenomen aan het internationale “Responsible Finance Forum” in Berlijn. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking in samenwerking met de International Finance Corporation, onderdeel van de Wereldbank, en CGAP (Consultative Group to Assist the Poor). Gespreksonderwerpen tijdens het forum waren de verschillende rollen van overheden, toezichthouders en bedrijfsleven op het gebied van transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening, consumentenbescherming en financiële educatie. Prinses Máxima sprak tevens bilateraal met de Duitse parlementaire staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking, mevrouw G. Kopp. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-Moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. In veel landen is het voor veel mensen niet gewoon om een bank- of spaarrekening te kunnen openen of bijvoorbeeld verzekeringen of leningen af te sluiten.

Er zijn (nog) geen foto’s van deze gelegenheid. Mochten er nog foto’s komen, plaats ik ze zo snel mogelijk.

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was vanmiddag 26 januari in het Trippenhuis in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de eerste KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) Merianprijs. Prof.dr. Naomi Ellemers ontving de prijs voor haar wetenschappelijk onderzoek en haar actieve inzet voor gelijke kansen voor vrouwen in de wetenschap. De KNAW Merianprijs is dit jaar ingesteld om de zichtbaarheid van vrouwelijke wetenschappers te bevorderen en de deelname van vrouwen in de Nederlandse wetenschap te stimuleren. De KNAW kent de prijs elke twee jaar toe aan een vrouwelijke wetenschapper in Nederland die onderzoek verricht binnen de alfa- en gammawetenschappen dan wel de bètawetenschappen. Mevrouw Ellemers is hoogleraar Sociale Psychologie van de Organisatie aan de Universiteit Leiden. Zij doet onder andere onderzoek naar de effecten van statusverschillen tussen groepen en diversiteit in organisaties.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekend outfit. Ze droeg een zilver/bruin jasje met daaronder een bruine broek. Ze droeg dit jasje op 1 april 2009 ook al in combinatie met dezelfde broek. Op 22 april 2009 droeg ze dit jasje in combinatie met een bijpassende rok.

Prinses Máxima op 22 april 2009

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima houdt vanmiddag 25 januari in het Vredespaleis te Den Haag een toespraak op de bijeenkomst ‘Microfinance: who profits?’ van Radio Nederland Wereldomroep. Het evenement is een onderdeel van een multimediaproject waarmee de Wereldomroep de (on)mogelijkheden rond microfinanciering bij een breed wereldwijd publiek onder de aandacht wil brengen. Minister drs. A.G. Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking houdt ook een toespraak. Tijdens de bijeenkomst buigen zo’n 150 (inter)nationale genodigden zich over de vraag wie van microfinanciering profiteert. Naast de toespraken vindt een paneldiscussie plaats, waaraan onder andere Klaas Molenaar (INHolland University of Applied Sciences), Faisel Rahman (Fair Finance uit Groot-Brittannië) en Fazle Hasan Abed (BRAC uit Bangladesh) deelnemen. Tortillabakker Linda Flores uit Nicaragua vertelt haar persoonlijke verhaal. De Wereldomroep lanceerde op 5 januari een interactief 4-talig webdossier over microfinanciering.

Outfit: Prinses Máxima had haar haar los. Ze droeg een grijze broek, grijze schoenen en daarbij een kobaltblauwe top van het Belgische modehuis Natan. Ook droeg ze een blauw riempje, blauwe oorbellen en een grijze tas.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie van PPE.

Prinses Máxima bij Vredespaleis

Prinses Máxima bij Vredespaleis

© Gera Nieland, www.haagsallerlei.nl

Tags:

Máxima 10 jaar in beeld

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Prinses Máxima steeds vaker aan de zijde van Prins Willem-Alexander gezien werd, ze werd vaak in Argentinië en Nederland gefotografeerd en verscheen ook op feesten van op Koninklijke Familie. De speculaties begonnen over een eventuele verloving. Ze verhuisde van New York naar Brussel om dichter bij de Prins te kunnen zijn. De populariteit van Máxima in Nederland begon al te groeien. Daarom verschijnt er op deze site een serie: ‘Máxima 10 jaar in beeld’. De serie gaat over de afgelopen 10 jaar dat Prinses Máxima zowel in beeld kwam van Prins Willem-Alexander als het Nederlandse volk.

—————————————————————————————————-

Deel 7: Trieste en mooie momenten wisselen elkaar af

Het overlijden en de uitvaart van Prins Claus
Nederland was in rouw.. De Prins die tijdens zijn verloving nog niet geliefd was, is tijdens zijn huwelijk met Koningin Beatrix uitgegroeid tot het populairste lid van het Koninklijk Huis. Op Prinsjesdag 2002 werd hij opgenomen in het AMC vanwege irritatie aan de luchtwegen. Op 6 oktober 2002 overleed Prins Claus om 19.00 uur op de intensive care in het AMC. Hij is op 76-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking en aan de ziekte van Parkinson. De Koningin zat aan zijn zijde, samen met haar drie zoons. Ook Prinses Máxima en Prinses Laurentien waren er. De Koninklijke Familie verliet rond 20.30 uur het ziekenhuis. De uitvaart en de bijzetting van de Prins was op 15 oktober 2002 in de Koninklijke Grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft. Huub Oosterhuis was een heel erg goede vriend van de Prins en vertelde tijdens de uitvaart: ”Op Koninginnedag van dit jaar kijken wij op zijn kamer op het AMC naar de televisie. Het bezoek van de Koninklijke Familie aan Hoogeveen en Meppel. Het geluid stond zacht. ‘Daar zijn ze’, zei hij. ‘Moet je ze zien: ze doen het goed. En daar stond ik’, wees hij. ‘Dat was mijn plaats, naast haar’. Het straalde. ‘In mijn jonge jaren’, zei hij, ‘wist ik niet waar ik nu eigenlijk bij hoorde. Bij Duitsland, bij Afrika en toen kwam Nederland er ook nog bij. Maar nu hoor ik bij hen’ ”.

De kist wordt in de lijkkoets gezet

(more…)

Tags:
Newer Posts »