Ik heb al eerder in een log de hoeden van Prinses Máxima besproken, maar toen ging het over één ontwerpster. Deze keer ga ik het weer over hoeden hebben, maar nu variërend van 2004 tot nu.

Prinses Máxima draagt al vanaf het begin vaak hoeden. Veel ontwerpers vinden dat Prinses Máxima hoeden met stijl draagt, bijna alle hoeden staan haar. Of het nou een hoedje is voor dodenherdenking of een hoed voor een feestelijke gelegenheid, Máxima weet er altijd wat leuks van te maken. Ze combineert haar kleding dan ook prachtig met de hoed of haarstukje die ze erbij draagt. Prinsjesdag is een jaarlijks terugkomend evenement die ook wel ‘de hoedjes-dag’ wordt genoemd. Iedereen die aanwezig is op Prinsjesdag, moet een hoed of haarstukje dragen. Dat geldt hetzelfde voor de dopen van Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Een hoed is toch meestal wel iets wat het outfit mooi af maakt. Het is dan een mooi en netjes geheel. Ook vaak met staatsbezoeken worden er hoeden gedragen. Het ligt er wel aan welk land bezocht wordt, maar over het algemeen wordt er wel eens een hoed gedragen tijdens een staatsbezoek. Tijdens het ene bezoek elke dag en tijdens het andere misschien maar met één gelegenheid. Een overzichtje:

Koninginnedag 2004

(more…)

Tags:

Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren vandaag in het Circustheater in Den Haag aanwezig bij de viering van het vijftigjarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Ik was er ook bij. Toen wij er kwamen, stond er nog niemand en was de rode loper helemaal leeg. Hoe later het werd, hoe meer bekende mensen arriveerden. Het was helemaal niet druk, we stonden maar met een paar fans en wat pers. Rond 15.30 uur arriveerde het Koninklijk gezelschap, in de stromende regen. Koningin Beatrix ging gauw bij de burgemeester onder de paraplu staan en ook Prinses Máxima vond dat een goed idee. Prinses Máxima zei ons nog even vriendelijk gedag en ze gingen snel naar binnen, ze poseerden niet meer voor de pers. Rond 17.00 uur kwamen ze weer naar buiten, gelukkig was het nu wel droog! Ze poseerden voor de pers een paar meter voor ons. Ik had een boekje voor Prinses Amalia meegenomen, voor haar verjaardag alvast. Ik riep Prinses Máxima. Ze vroeg: ”Voor wie is dat?” Ik vertelde dat het bedoelt was voor Prinses Amalia. Dat vond ze erg lief. Prins Willem-Alexander pakte het aan en bedankte me. Vrij onverwachts kwam Prinses Máxima toch nog naar me toe! Ze bedankte me en gaf me een hand. Ze vroeg: ”Er zit wel een kaartje bij hè!” En dat was zo. Het was erg leuk dat ze nog even speciaal naar mij toe kwam. Daarna poseerden ze nog even en gingen daarna weer weg: in twee auto’s. De ene naar Paleis Huis ten Bosch en de andere naar de Horsten in Wassenaar.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima bezocht vanmiddag twee projecten en een werkconferentie van Music Matters in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven. De stichting heeft als doel om kinderen en jongeren met elkaar in contact te brengen door het maken van muziek. De gemeente Rotterdam, kunstinstellingen, scholen en het bedrijfsleven zetten zich hiervoor in. In oktober 2007 was Prinses Máxima aanwezig bij de startbijeenkomst van Music Matters. Het werkbezoek van de Prinses startte in Bospolder met het bijwonen van muzieklessen van het ‘Community Orchestra’, een wijkorkest met kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In Schiemond was Prinses Máxima aanwezig bij het eindoptreden van het Groot Schoolorkest Delfshaven. In het orkest zaten leerlingen van vier basisscholen en blazers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Aan het einde van het bezoek woonde de Prinses een deel van een werkconferentie bij in buurthuis Schiemond. Tijdens de conferentie werden de onderzoeksresultaten van de projecten van Music Matters gepresenteerd en spreekt wethouder Grashoff over het cultuurparticipatiebeleid in Rotterdam.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine jas met een lint om haar taille. De jas kwam tot ongeveer op haar knieën en ze droeg er bruine laarzen met hakken onder. Ze had haar haar los en ze had bruine oorbellen in. Bij het outfit droeg ze een bruin tasje.

Foto’s:

Prinses Máxima in Rotterdam

(more…)

Tags:

Nieuwe kopfoto & breaking news

25th November 2009

In verband met het één jarig bestaan van deze website op 26 november, mag er deze week weer een nieuwe kopfoto bovenaan deze website prijken. Vandaar dat soms kleuren niet helemaal kloppen, of dat de achtergrond de ene keer oranje is en de andere keer dat je weer komt zwart. Ik hoop op begrip en ik hoop natuurlijk ook dat jullie de nieuwe kopfoto mooi zullen vinden! Deze kopfoto is dus de nieuwe en niet tijdelijk!!

—————————————————————————————————–

Overig nieuws:

~ Er komt geen fotosessie in Lech komend jaar. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn in die tijd bij de Olympische Spelen in Vancouver. Ook geen fotosessie met gezin van Prins Constantijn of Koningin Beatrix.

~ Volgens de media hebben Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima twee percelen grond gekocht in Argentinië. Het maakt deel uit van een nog te bouwen villapark. Zou daar dan hun vakantiehuis komen in plaats van in Mozambique? RVD bevestigd het niet, maar van ontkennen is er ook geen sprake.

Tags:

Prinses Laurentien was vandaag in Utrecht om een openingstoespraak te houden op het congres ‘Grenze(n)loos Nederlands’ van het Genootschap Onze Taal. Ze hield deze toespraak in het Beatrixtheater. Rond 10.00 uur kwam ze aan en aangezien het theater vlakbij het centrum is, waren er heel erg veel mensen. Het was dus best druk. Prinses Laurentien nam tijd voor publiek: ze schudde handen en deed enthousiast mee. Toen ze binnen was, werden de hekjes weggehaald en was er helemaal niemand meer. Ze zou rond 11.30 uur weer weg gaan, maar dat werd uiteindelijk 12.15 uur. De auto’s stonden klaar voor vertrek, met de motoragenten voorop. Ook nu bleven veel mensen staan kijken, omdat ze allemaal vanaf het station naar de Jaarbeurs gingen en moesten dus langs het Beatrixtheater. Ook nu schudde de Prinses wat handen en kwam ook naar mij toe. Ik gaf haar een hand en vroeg of ik met haar op de foto mocht, ”Ja hoor, ga maar lekker naast me staan!” was het antwoord. De pers stond achter de auto van de Prinses en ze stond dus precies met haar gezicht naar de pers toe, dus hun konden ook leuke foto’s maken (klik HIER voor een foto van Cees Buys van Laurentien en mij). Ze bedankte me en gaf me nog een keer een hand en ging  eer richting Brussel vanwaar ze vanochtend om 8.00 uur al was vertrokken.

(more…)

Tags:
Newer Posts »