Máxima 10 jaar in beeld

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Prins Willem-Alexander zijn vrouw leerde kennen tijdens een feest in Sevilla waar ze allebei door vrienden waren uitgenodigd. Toen nog, Máxima Zorreguieta wist nog niet zeker of ze wel mee wilde gaan, maar besloot op het laatste moment toch mee te gaan met haar vrienden. Al in hetzelfde jaar, 1999, begonnen de speculaties in Nederland over een mogelijke nieuwe vriendin voor de Prins. Daarom verschijnt er op deze site een serie: ‘Máxima 10 jaar in beeld’. De serie gaat over de afgelopen 10 jaar dat Prinses Máxima zowel in beeld kwam van Prins Willem-Alexander als het Nederlandse volk.

—————————————————————————————

Deel 2: Nederlandse identiteit & kennismakingstournee door Nederland

Haar 30ste verjaardag en de dag waarop ze Nederlandse werd
Voordat haar kennismakingstournee door Nederland begon, kreeg Prinses Máxima op 17 mei 2001 haar Nederlandse identiteit. Op deze dag vierde ze ook haar 30ste verjaardag en was het burgelijk huwelijk van Constantijn en Laurentien. In Den Haag werd dit huwelijk voltrokken. De dag begon regenachtig. Máxima ontving vele felicitaties voor haar identiteit en haar verjaardag. Tijdens de plechtigheid zat ze achter Prins Bernhard sr. (overleden in 2004). Prinses Laurentien was in die tijd, en is nu nog steeds, een heel goede vriendin van Máxima. Ze overleggen vaak met elkaar de dingen die hun bezig houden en laten de kinderen bij elkaar spelen.

(more…)

Tags:

Activiteit: Gisteravond opende Prinses Máxima het nieuwe Culturalis Theater in de Haagse Schilderswijk. Het theater wordt een ontwikkelingsplaats voor alle amateurpodiumkunsten in Den Haag, met speciale aandacht voor jongeren en voor de Schilderswijk. Het theater is gerealiseerd door Culturalis, een organisatie die zich inzet voor cultuurparticipatie in Den Haag. De organisatie wil zoveel mogelijk Hagenaars – zowel kunstenaars als publiek- betrekken bij de amateurpodiumkunsten. Dit doet Culturalis door Haags talent te scouten, te begeleiden, te faciliteren, te presenteren en te promoten. In het nieuwe Culturalis theater kunnen amateurpodiumkunstenaars eigen producties maken onder deskundige begeleiding. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten in het gebouw, zoals een decor- en multimediawerkplaats, een muziekopnamestudio, repetitiezalen, een kostuumatelier en voorstellingszalen. De opening van het gebouw door Prinses Máxima vond plaats tijdens het openingsfestival ‘TAKE-OFF!’, dat van 23 oktober tot en met 1 november duurt.

Outfit:Ze droeg een jurkje met bewerkingen erop. De grondkleur van dit jurkje is oranje, daarop zijn er roze bewerkingen gemaakt. Doordat deze bewerkingen aan elkaar grenzen op verschillende punten, kun je lang discussiëren of het jurkje nou roze of oranje is. Ze droeg dit jurkje ook tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards in New York, 11 september 2009. Maar deze keer droeg ze er een wijder jasje overheen in dezelfde stof en een stropdas die ze losjes om haar hals had gedaan. Ze droeg haar haar los en had bekende oorbellen in.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima is afgereisd naar India om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst Microfinance India Summit. Deze bijeenkomst duurt van 26 tot en met 28 oktober. Prinses Máxima sprak vanmorgen op de topconferentie. Wegens verschillende verplichtingen in Nederland die ze de komende dagen heeft, kon ze alleen vandaag aanwezig zijn in de Indiaanse hoofdstad New Delhi. Het onderwerp van de bijeenkomst is Microfinanciering, een onderwerp waar Prinses Máxima zich heel veel mee bezighoudt. Dat ze hier vandaag aanwezig zou zijn, is bekend gemaakt op de website van de organisatie. Ze ontvingen Prinses Máxima in haar nieuwe rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor ‘Inclusive Finance’ – voor iedereen toegankelijke financiële diensten. Deze baan heeft ze sinds kort. Prinses Máxima zal snel vanuit India weer naar Nederland gaan, want morgen opent ze het nieuwe Culturalis Theater in de Haagse Schilderswijk.

Kleding: Prinses Máxima droeg een roze jurkje met een donkerroze jasje erbij. Deze outfit heeft ze al vaker gedragen. Onder andere op 24 april 2009. Ze doopte toen het schip ‘Vox Máxima’ in Kinderdijk.De vorige keren had ze het jasje dicht, waardoor we het grootste gedeelte van het roze jurkje eronder niet konden zien. Nu had ze het jasje open.

Tags:

Tassen van Prinses Máxima

23rd October 2009

Koningin Beatrix, Prinses Máxima, Prinses Laurentien en alle andere Prinsessen willen er natuurlijk zo goed mogelijk uit zien als ze in het openbaar verschijnen. Daarbij hoort natuurlijk een mooi outfit, die soms ook heel gewaagd is en niet in de smaak valt van iedereen, goede make-up, mooie sieraden, bijpassende schoenen en een tasje. Bijna altijd hebben de Koninklijke dames een tasje. Als ze naar een huwelijk gaan, naar een doop of een officiële verplichting hebben; er gaat bijna altijd een tas mee. Maar de dames kunnen natuurlijk niet gewoon een tas uit de kast trekken en die meenemen. Het moet goed bij het outfit passen, óf bij de rest van haar accessoires. Meestal kiezen ze een tas die in dezelfde stijl is als de rest van haar outfit of die dezelfde kleur heeft die ook in de outfit terugkomt. Het is natuurlijk van belang dat er kleine, maar belangrijke mee kunnen; een lippenstift, mascara e.a. Sommige tasjes zijn heel klein, maar Máxima neemt ook vaker grotere tassen mee. Moet Máxima er dan zoveel dingen mee nemen? Nee hoor, ze doet het alleen omdat het netjes staat er omdat het bij een outfit hoort.

Tassen van onze prinses

Tassen van onze prinses

De tassen van onze prinses

© FanvanMáxima, niet overnemen!

Tags:

Trouwjurk van Prinses Máxima

21st October 2009

Omdat de serie ‘Máxima 10 jaar in beeld’ aan de gang is op deze site, wil ik ook logjes plaatsen die erbij horen. We weten dat het grootste gedeelte van Nederland de trouwjurk van Prinses Máxima kiest als de mooiste van alle Nederlandse Prinsessen. Maar waarom? Omdat ze zo populair is? Omdat het een mooie stof is? Omdat Máxima zelf een mooie vrouw is? Of omdat het gewoon een mooie jurk is?

Wie kan het zich niet meer herinneren, 2 februari 2002: met een oranje tompouce op de bank voor de tv, kijkend naar een emotioneel en verliefd paar, kijkend naar de tranen van Prinses Máxima.. Maar ja, wie hield het wel droog.. Wáárom viel iedereen toch als een blok voor haar? Komt het omdat ze een prachtige vrouw is en straalt aan de zijde van onze kroonprins? Of komt het door haar trouwjurk? Haar trouwjurk is verkozen tot de mooiste trouwjurk van alle Nederlandse Prinsessen. Prinses Máxima werd in een heel korte tijd heel erg populair in Nederland en was een perfect visitekaartje aan ze zijde van haar Prins voor Nederland. Ze straalde op haar trouwdag, ze was emotioneel en ook heel erg gelukkig. Ze straalde letterlijk en figuurlijk als een Prinses. Haar roomwitte trouwjurk die ze kocht in Parijs, is van het Italiaanse modemerk Valentino Couture. De prachtige japon is gemaakt van Mikadozijde, het had driekwart mouwen en een opstaande, hoogsluitende boothals. De sluier van vijf meter lang is gemaakt van zijde en tule en is versierd met kant en bloemmotieven. De sluier werd vastgezet op het hoofd van de Prinses door de sterren tiara. Deze tiara is heel bijzonder: het is een ‘verzameling’ van alle tiara’s die de vroegere Nederlandse Koninginnen droegen. Verder droeg ze nog prachtige diamanten oorbellen en een diamanten armband. Deze sieraden draagt ze nu nog vaak. Ook de tiara heeft ze al enkele malen herdragen. Bij deze tiara horen ook nog sterren broches, die ze ook vaak draagt.

(more…)

Tags:
Newer Posts »