Activiteit: Prinses Máxima bracht vanmiddag een bezoek aan de onlangs gerenoveerde Molukse wijk in Marum. Tijdens het bezoek verrichtte Prinses Máxima de openingshandeling van het vernieuwde gemeenschapsgebouw Bunga Pala. Het gebouw levert een belangrijke bijdrage aan de bevordering van de sociale samenhang en sociale participatie in de gemeente. Er vonden deze dag diverse festiviteiten plaats in de Molukse wijk ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan. In het gemeenschapgebouw Bunga Pala bezocht de Prinses de tentoonstelling ‘Molukkers in Nederland van 1950 tot heden’. Tijdens een wandeling door de wijk maakte Prinses Máxima kennis met bewoners, cultuur, muziek en dans van de Molukse gemeenschap. Theaterproject SWET 5 gaf een voorstelling met muziek, poëzie en voedsel, waarin de sfeer van het Westerkwartier en de Molukse gemeenschap samenkomen. De provincie, het Oranjefonds, woningcorporatie Wold en Waard en de gemeente hebben bijgedragen aan de vernieuwing van het gemeenschapsgebouw. De Molukse gemeenschap krijgt weer een eigen plek waar ze samen kunnen zijn met elkaar én met de andere inwoners van de gemeente Marum. Het is een gebouw waar jong en oud elkaar kan ontmoeten en waar jongeren de verhalen kunnen horen van vroeger en ouderen de verhalen van nu.

Outfit: Prinses Máxima droeg een crème kleurig outfit. Ze droeg een bekend jasje, ze droeg deze ook op 11 september 2008 (klik HIER voor een foto daarvan). Toen droeg ze er een lichtgeel jurkje onder en nu een broek met een top, beiden in dezelfde kleur als het jasje. Ze droeg er deze keer ook bekende sieraden bij van kralen. En ook droeg ze dezelfde schoenen als gisteren.

Accessoires van Prinses Máxima

© FanvanMáxima, niet overnemen!

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima woonde vandaag in het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank te Amsterdam het lustrumseminar over micropensioenen bij van WorldGranny. Deze stichting bestaat vijf jaar en wil de leefsituatie van ouderen en hun familie in ontwikkelingslanden verbeteren. Prinses Máxima opende het seminar door de website http://www.pensionanddevelopment.org/ te lanceren. Met het seminar ‘Governance in Microfinance – The Needs and Challenges of Developing Micro Pensions’ wil WorldGranny de kennisuitwisseling tussen pensioenexperts in Nederland en de microfinancieringsbranche in ontwikkelingslanden verbreden. De website Pension and Development ondersteunt dit als kennisbank. Pensioen is één van de belangrijkste thema’s van WorldGranny. In ontwikkelingslanden zijn het vaak oudere vrouwen zonder pensioenvoorziening die de zorg hebben voor hun kleinkinderen. Van de ruim 100 miljoen mensen die leven van minder dan een dollar per dag, is een op de vijf ouder dan 60 jaar. WorldGranny Pension & Development Network is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, Verbond van Verzekeraars, Autoriteit Financiële Markten, pensioenfondsen, zorgverzekeraars en instellingen uit de financiële sector, dat samenwerkt met lokale partners in ontwikkelingslanden. Prinses Máxima werd met het vertrek verrast door twee meisjes die koekjes hadden, na de overhandiging sloeg één van de meisjes haar armen om Máxima heen. Het leverde erg leuke foto’s op!

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine broek met daarop een bekend wit jasje. Ze droeg een grote bruin bloem als ‘broche’. Ze had haar haar los en had een witte tas mee. Ze droeg bruine oorbellen in. Ze had bekende schoenen aan. Ze droeg ze o.a tijdens de nazit van Koninginnedag op 6 juni 2009 (klik HIER voor uitgebreide log met zelfgemaakte foto’s!)

Schoenen van Máxima, © FanvanMáxima

© FanvanMáxima, niet overnemen!

(more…)

Tags:

Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima woonden vandaag een evenement bij van ontwikkelingssamenwerking.nu in de Fokker Terminal te Den Haag. Tijdens dit evenement stond het belang van moderne ontwikkelingssamenwerking centraal. Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ondernemers, artiesten, wetenschappers, politici, sporters, jongeren en burgers uitgenodigd om te laten zien dat gezamenlijke inzet leidt tot resultaten in de strijd tegen armoede in de wereld. De Prins en de Prinses waren aanwezig bij een debat tussen internationale ontwikkelingsexperts. Deelnemers aan dit debat waren Z.E. John Kofi Agyekum Kufour, voormalig president van Ghana, Rt. Hon. Lord Malloch-Brown, voormalig minister van Groot Brittannië en UNDP Administrator, Joy Phumapi, vice-president van de World Bank Human Development en voormalig minister van Botswana, en Donald Kaberuka, president van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank. Aansluitend woonden zij de toespraak bij van minister Koenders. Voorafgaand aan het debat hebben de Prins en de Prinses een korte ontmoeting gehad met de debatdeelnemers en kregen zij een rondleiding langs enkele stands van het wereldwarenhuis. In dit warenhuis werden producten gepresenteerd die bijdragen aan de armoedebestrijding in de wereld. Het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu past in het kader van 60 jaar ontwikkelingssamenwerking. Op 3 oktober 2009 is het 60 jaar geleden dat de Nederlandse regering voor het eerst besloot om geld beschikbaar te stellen voor een hulpprogramma van de Verenigde Naties.

Outfit van Prinses Máxima: Prinses Máxima droeg een bekend jasje van Natan. In juni van dit jaar was Prinses Máxima in Spanje om een bank te bezoeken (klik HIER voor uitgebreide log). Het model van dit jasje is hetzelfde als het zwarte jasje van Koninginnedag dit jaar. Ze droeg er rode accessoires bij. Verder droeg ze een plooirok die ze ook eerder heeft gedragen. Deze rok was crème-kleurig. Ze droeg ongeveer dezelfde plooirok onder andere ook op 29 juni 2009 (klik HIER voor uitgebreide log met zelfgemaakte foto’s!).

Prinses Máxima in wassenaar, 29 juni 2009, © FanvanMáxima

© FanvanMáxima, niet overnemen!

(more…)

Tags:

Paleis Noordeinde

25th September 2009

We kennen Paleis Noordeinde natuurlijk vooral van Prinsjesdag. Daar wordt de balkonscène gehouden en het is ook de verzamelplaats doordat de Koninklijke Familie hun rijtoer richting de Ridderzaal begint. Na de balkonscène is er nog een lunch in Paleis Noordeinde en wordt er nog wat nagepraat. Vanaf het Paleis vertrekt de Koninklijke Familie weer naar hun eigen huis. Maar verder weten we de achtergrond niet echt van Paleis Noordeinde. Ik hoop deze keer wat meer achtergrondinformatie te geven.

Paleis Noordeinde is er eigenlijk al sinds 1533. In 1609 werd het Paleis aan de Oranjes geschonken. Het Paleis werd als winterpaleis ter beschikking gesteld aan Koning Willem I. Ook Koning Willem III gebruikte het Paleis als winterpaleis. In 1880 werd Prinses Wilhelmina (overleden in 1962) op Paleis Noordeinde geboren. Wilhelmina bleef hier wonen en ook haar dochter Prinses Juliana (overleden in 2004) werd geboren in Paleis Noordeinde. Prinses Juliana bleef er niet wonen, maar Wilhelmina wel. In de Tweede Wereldoorlog is ze gevlucht uit Nederland en in het jaar dat deze oorlog stopte, werd het Paleis ook gedeeltelijk door een brand verwoest. In het jaar dat de brand was, in 1948, werd ook Prinses Juliana koningin en ze wilde dus liever op Soestdijk gaan wonen. Hierna besloten Wilhelmina en haar dochter niet meer in dit Paleis te gaan wonen. De reden was dat Paleis Noordeinde heel erg makkelijk bereikbaar is, omdat het midden in Den Haag ligt. Het gaf dus helemaal geen privacy. Maar Wilhelmina gebruikte het als winterpaleis. In 1984 werd het Paleis het werkpaleis van Koningin Beatrix. In dit Paleis kon er ook publiekelijk afscheid worden genomen van Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard.  Ook de felicitatieregisters n.a.v de geboortes van de Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane lagen op de Paleis. Ook toen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima net samen waren, hebben ze vlakbij Paleis Noordeinde gewoond.

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde, © FanvanMáxima
© RVD & FanvanMáxima, niet overnemen!

Tags:

Activiteiten Prinses Máxima

22nd September 2009

Activiteit: Zondag 20 september ging Prinses Máxima naar Leuven in België om samen met collega, Prinses en vriendin Prinses Mathilde van België. De twee Prinsessen openden samen “M”, het nieuwe stedelijk museum van Leuven. Het museum presenteert oude en nieuwe kunst die geïnspireerd is op en door de stad Leuven. Prinses Máxima en Prinses Mathilde maakten een rondgang door het museum. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de openingstentoonstelling De Passie van de Meester van de Belgische schilder Rogier van der Weyden (1400-1464). Deze invloedrijke schilder is bekend geworden vanwege zijn waarheidsgetrouwe weergave van mensen en hun emoties. Prinses Mathilde en Prinses Máxima namen heel veel tijd van publiek, schudden handen en namen bloemen/cadeautjes aan. Er was dan ook heel veel publiek op af gekomen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een roze jurkje met stenen erop. Met een lichtroze jas er overheen. Zowel het jurkje als de jas had Máxima al eerder gedragen. Deze combinatie droeg ze voor het eerst op het huwelijk van Prins Felipe en Prinses Letizia van Spanje in 2004.  De tweede keer dat Prinses Máxima dit jurkje droeg was bij de opening van de vernieuwde Haarlemse Schouwburg op 26 september 2008. Ook de sieraden die Máxima droeg waren niet geheel onbekend, ze heeft deze set al vaker gedragen.

De sieraden van Máxima, © FanvanMáxima

© FanvanMáxima, niet overnemen!

(more…)

Tags:
Newer Posts »