We weten dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hun dochters zo normaal mogelijk willen opvoeden. Dat betekend dus ook dat ze niet meteen alles krijgen wat ze willen, ondanks dat  ze toch veel geld hebben en geen ‘gewone’ mensen zijn. Ook Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane spelen gewoon met poppen en een bal. We weten natuurlijk niet precies wat voor speelgoed ze hebben, maar soms zien of horen we wat. Zo spelen de meiden graag spelletjes en ze spelen ook graag buiten. Ze springen op de trampoline of ze gaan even schommelen. Op het strand spelen ze gewoon met een emmertje en schepje, net zoals elk ander kind. De meiden spelen ook graag samen, maar er wordt natuurlijk ook wel eens ruzie gemaakt. Kleuren en tekenen wordt ook veel gedaan. Prinses Amalia had vorig jaar met de intocht van Sinterklaas een tekening voor Sinterklaas gemaakt. In een grote tuin, past natuurlijk ook veel in. Zo staat er bij de Eikenhorst in de tuin een speelhuisje, een trampoline, een zandbak en schommels.

(more…)

Tags:

De mensen die vanmiddag de spannende finale hebben gezien van hockey tussen Nederland en Duitsland, heeft ongetwijfeld ook Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima met hun drie kinderen zien zitten. Ze gaan wel eens vaker kijken bij hockeywedstrijden. Vandaag moesten de dames met het EK in de finale tegen Duitsland. Zowel de Prins en Prinses als hun drie dochters juichten, sprongen en schreeuwden mee om ze aan te moedigen. Ze waren dan ook door het dollen heen als er weer gescoord werd. Uiteindelijk heeft het geholpen; want de dames wonnen met 3-2 van Duitsland en zijn nu dus Europees kampioen!

Prinses Máxima en gezin bij EK hockey

© Sreenshots, FanvanMáxima

Tags:

Dalfsen

Koningin Beatrix begon haar streekbezoek in Dalfsen. Rond half elf in de morgen kwam ze aan bij het gemeentehuis in Dalfsen. Ze kwam met de Koninklijke Bus. Vlak voordat de Koningin aan zou komen, kwam er een groep schoolkinderen aan die de Koningin ook toejuichten. Natuurlijk is het allemaal hectisch voor die kinderen en heel erg spannend. Ze waren dan ook heel erg blij dat de Koningin heel snel aankwam en ze de Koningin, voor de meesten, voor het eerst in het echt konden zien! Het lawaai was dan ook enorm toen ze langs liep. Er was veel publiek, maar de Koningin nam er uitgebreid de tijd voor en nam bloemen aan. Zo ook mijn boeketje met zonnebloemen! Ze bedankte me netjes, zwaaide nog even en liep daarna verder naar de ingang. Voordat ze naar binnen wilde gaan, draaide ze zich nog even om en zwaaide. Op het vertrek hebben wij niet meer gewacht, omdat we ook nog verder wilden gaan naar Ommen.

(more…)

Tags:

Presentatiejurken

26th August 2009

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben ervoor gekozen om na de geboorte van een kind eerst een foto vrij te geven, en enkele uren na de geboorte of de dag erna, wordt het kindje gepresenteerd aan het Nederlandse volk. Daarvoor hebben ze een zogenaamde ‘presentatiejurk’ die ze kun kind dan aandoen. De presentatiejurk die Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane hebben gedragen, heeft de Prins zelf ook gedragen vlak na zijn geboorte. Een paar maanden na de geboorte wordt er meestal een fotosessie gehouden, of er worden nieuwe foto’s vrijgegeven. Ook voor die gelegenheid is er een speciale jurk die de prinsesjes toen hebben gedragen. De jurk lijkt heel veel op de presentatie jurk; een gebroken witte jurk met kant.

(more…)

Tags:

Van vier tot en met tien februari van dit jaar brachten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima een bezoek aan Chili en Antarctica op uitnodiging van de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek.. De eerste twee dagen verbleef het paar nog in Chili, waar ze o.a een park hebben bezocht. Op zes februari vloog het paar vervroegd naar Antarctica. Het paar kwam met dit bezoek ook onder de grond in een prachtige ijsgrot. Het hele bezoek werden Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima vergezeld door minister Plasterk. Hij is de Nederlandse misiter van onderwijs, cultuur en wetenschap. Klik HIER voor alle logjes die zijn verschenen n.a.v het bezoek. Tijdens dit bezoek stond de klimaatsverandering centraal. Het bezoek stond in het kader van het International Polar Year. Prins Willem-Alexander hield tijdens dit bezoek een web-log bij en gaf ook foto’s vrij. Ook minister Plasterk gaf foto’s vrij van onder andere het opzetten van de tent. Ook bij zulke momenten nemen we een kijkje in het privéleven van het paar. Een tent opzetten, elkaar in de armen nemen, nee dat zien we niet vaak. Maar wel met dit soort gelegenheden.

Tags:
Newer Posts »