Prinses Máxima opende vandaag de Mixx Inn in Den Haag. Deze accommodatie, ontwikkeld door Woningcorporatie Haag Wonen, biedt onder andere 115 tijdelijke woningen, een hotel en een ruimte voor dagactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Alle voorzieningen bieden leerwerktrajecten en stageplaatsen. Mixx Inn beschikt eveneens over een café-restaurant met vergaderfaciliteiten en een kinderdagverblijf. De organisatie werkt samen met zorgverleners, marktpartijen, onderwijsinstellingen en dienstverlenende instanties en wil vooral jongvolwassenen een loopbaan bieden. Het was vandaag weer een erg warme zomerse dag. Daarom koos Maxima vandaag voor een groen jurkje, waarschijnlijk van Natan. Deze verplichting was de laatste voor de zomervakantie. Waarschijnlijk komt er nog wel een fotosessie aan.

Prinses Máxima opent Mixx Inn 30-06-09
© Foto’s met heel veel dank aan Gera van www.haagsallerlei.nl

Tags:

Vandaag opende Prinses Máxima de nieuwe openbare bibliotheek in Wassenaar. En ik was er zelf ook bij! Rond half vijf arriveerde de Prinses. De politie agenten gingen mét hun motoren voor ons staan, veel konden we dus niet zien. Toch poseerde Máxima speciaal nog even voor ons en nam bloemen aan! Al snel ging ze weer naar binnen. Ook van binnen heb ik foto’s proberen te maken. Rond half zes vertrok de Prinses weer. Ze nam uitgebreid tijd voor publiek en nam mijn cadeautje voor Alexia (emmertje, schepje etc. van de Disney prinsessen) nog aan! Toen vroeg ik of ze met me op de foto wilde, dat wilde ze wel! Ze poseerde nog even voor ons en zwaaide nog en toen liep ze weer naar de auto.

(more…)

Tags:

Prinses Alexia is vandaag voor het eerst naar groep 1A gegaan van de Bloemcampschool in Wassenaar. Dit is de school waar, haar oudere zus, Prinses Amalia op 10 december 2007 haar eerste schooldag had. Afgelopen vrijdag, 26 juni, is Alexia 4 jaar geworden en dat is natuurlijk de leeftijd wanneer een kind naar school moet. Van haar ouders weten we dat ze naar vandaag heel erg uitgekeken. Met haar ‘coole’, rode schooltas van Dora die ze voor haar verjaardag heeft gevraagd, kwam ze vanmorgen samen met haar ouders en haar zus Amalia op school. Hand in hand kwamen de zusjes aan. Amalia hielp Alexia met haar tasje en jas en daarna werd Amalia zelf naar haar klas gebracht. Toch moest de hand van Máxima nog wel even vast gehouden worden, maar ze had er erg veel zin in.

(more…)

Tags:

We weten: Máxima draagt graag mooie, grote en opvallende sieraden. Prinses Máxima heeft veel eigen sieraden, die ze zelf heeft gekocht, maar ze beschikt ook over een deel van de sieraden die in bezit is van het Koninklijk Huis. Zo zien we soms dat Máxima een tiara op heeft, die haar schoonmoeder jaren geleden ook gedragen heeft. Máxima krijgt ook sieraden. Zo kreeg ze bij haar huwelijk van haar man oorbellen en van Koningin Beatrix heeft Máxima ook sieraden gekregen. Maar voor haar huwelijk had Máxima nog niet zoveel sieraden. Al wel wat parel sieraden, die ze nu ook nog graag draagt, maar veel was het niet. Daarom vind ik het leuk om een overzichtje te laten zien van de sieraden die Máxima droeg voor haar huwelijk en in de tijd dat ze nog in Argentinië woonde. Bekend zijn natuurlijk de Spaanse sieraden die ze droeg bij haar verloving op 30 maart 2001.

(more…)

Tags:

Vandaag is de kleine Prinses Alexia alweer vier jaar geworden! Op 26 juni 2005 werd Prinses Máxima in de ochtend opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in afwachting op de geboorte van haar tweede kindje. Om tien minuten over half drie beviel Prinses Máxima van een kerngezonde dochter. Prinses Amalia kwam al snel samen met opa en oma Zorreguieta kijken bij haar zusje in het ziekenhuis. Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien woog bij haar geboorte 3490 gram en zij was 50 centimeter lang. Als dank voor alle kaarten en berichtjes n.a.v haar geboorte werd er een fotosessie gehouden met het jonge gezinnetje. Op 19 november 2005 werd Alexia gedoopt in de Dorpskerk van Wassenaar. Prinses Alexia bleef samen met haar zus, Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (geboren op 7 december 2003) best veel achter de schijnwerpers. Op 10 april 2007 beviel Prinses Máxima in de avond van nog een gezonde dochter: Prinses Ariane Wilhelmina Máxima Ines. Ze wonen nog steeds (sinds 2003) op de Horsten in Wassenaar.

Maandag 29 juni gaat Prinses Alexia voor het eerst naar groep 1A van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar! Prinses Alexia verheugde zich er al heel lang op om naar school te gaan, maandag is het zover! Gistermiddag was er een ontmoeting tussen Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima met verslaggevers. Prinses Máxima liet weten: ‘ Ze is heel trots, nog veel trotser dan haar ouders’. Ook lieten de ouders weten dat voor de zomervakantie eerst twee dagen zijn om te wennen en dat ze na de zomervakantie echt naar groep 1 gaat. Volgens de trotse ouders kent Prinses Alexia al wat meisjes die bij haar in de klas zitten van de peuterspeelzaal. Prinses Alexia heeft haar juf al eerder ontmoet, dus een hele grote stap wordt het niet. Op 24 augustus, de eerste schooldag na de zomervakantie, is het dus echt menens. Op 30 april 2009 hadden we de drie prinsesjes eigenlijk al moeten zien, maar door de dramatische gebeurtenissen is het niet door gegaan. Ze zou erg naar het defilé hebben uitgekeken. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben de beelden van het drama niet aan de meisjes laten zien. Eigenlijk is het een beetje dubbel feest vandaag, want vorige week heeft Prinses Amalia haar zwemdiploma B binnengehaald.

(more…)

Tags:
Newer Posts »