Vandaag heeft Koningin Beatrix de Militaire Willems-Orde uitgereikt aan Marco Kroon. Hij werd tijdens een grote ceremonie onderscheiden wegens moedig, beleidvol en trouw optreden als pelotonscommandant in Afghanistan in de periode maart tot augustus 2006. De Militaire Willems-Orde is de oudste en hoogste Nederlandse ridderorde en is een beloning voor ‘uitstekende daden van moed, beleid en trouw’ in de strijd tegen de vijand. De laatste Militaire Willems-Orde werd op 31 mei 2006 toegekend aan de 1ste Zelfstandige Poolse Parachutistenbrigade wegens haar inzet tijdens de operatie Market Garden in september 1944. In aanwezigheid van Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven werd dit gehouden op het binnenhof in Den Haag. Máxima droeg een hoed uit de zomercollectie van Fabienne Delvigne. Het hoedje draagt de naam: ‘Filou’. De schoenen die ze vandaag droeg, droeg ze ook met Koninginnedag 2009 in Apeldoorn (zie onderste foto van schoenen).

~ Een stralende Prinses Máxima ~ De groet ~ Lopend naar de plaats waar alles plaats zal vinden ~ Máxima’s hoedje ~ Hele outfit van Máxima ~

Máxima bij uitreiking Militaire Willems-Orde, 29-05-09
© Foto’s en screenshots: FanvanMáxima (foto Koninginnedag niet overnemen zonder toestemming!!), NOS, RTL, Fabienne Delvigne

Tags:

Prinses Máxima kwam vandaag geheel onverwachts al om 14.00 aan bij het Academisch gebouw in Utrecht. Er was gezegd dat ze om 16.15 aan zou komen, maar dat was nu dus eerder. Máxima was vandaag aanwezig bij de oratie van dr. Irene Agyepong. Dr. Agyepong is op voordracht van het curatorium van de Prince Claus Chair in Development and Equity door het college van bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot hoogleraar op de Prince Claus Chair. Zij gaat onderzoek doen naar de gezondheidszorg in Afrika. Prinses Máxima is de voorzitter van de Prince Claus Chair. Sinds dit jaar wordt de leerstoel niet voor één jaar, maar voor twee jaar bekleed. Het werd een lange dag voor Máxima, want ze wordt pas rond 20.30 weer buiten verwacht.

(more…)

Tags:

Vandaag was het de derde en laatste dag van het staatsbezoek die de president van Chili aan ons land brengt. Vandaag brachten de president, Koningin Beatrix en Prinses Máxima een bezoek aan Wageningen. Als eerste stond de Wageningen University en Research centre op het programma. Wageningen UR en Chili werken samen op verschillende terreinen van voedselproductie en voedselveiligheid. Het gezelschap liet zich informeren over de laatste ontwikkelingen op deze gebieden en verdere samenwerkingsmogelijkheden. Daarna ontmoette de president Chileense studenten. Met een lunch in Kasteel Doorwerth, aangeboden door de Commissaris van de Koningin in Gelderland, C.G.A. Cornielje, werd het staatsbezoek afgesloten.


Tags:

Vandaag was het dag 2 van het 3-daags staatsbezoek dat de Chileense president, Michelle Bachelet, aan Nederland brengt. Vandaag bezocht president Bachelet in Amsterdam het Anne Frank Huis. Aansluitend legde zij een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. In de Beurs van Berlage vond een ontmoeting plaats met de Chileense gemeenschap. Vanmiddag werd de president van Chili ontvangen door onze minister-president, mr.dr. J.P. Balkenende, in het Torentje. Daarna bood hij haar een regeringslunch aan in de Ridderzaal. Ook de Koningin, Prinses Máxima en Prinses Margriet waren hierbij aanwezig. Daarna reisde de president ook nog af naar Rotterdam.

Foto’s aankomst Ridderzaal en de lunch zelf:
~ Máxima komt aan bij de Ridderzaal ~ Close-up van Máxima ~ Achterkant van Máxima’s ‘haarband’ ~ Met Máxima op de voorgrond, heft de Koningin haar glas ~ Begroeten van de genodigden ~

Zoals gebruikelijk op de 2e dag van een staatsbezoek, bood de president van Chili een contraprestatie aan. Zoals ik al zei, is het gebruikelijk voor een staatsbezoek dat de gast (in dit geval dus de president van Chili) een contraprestatie aanbied aan de gastvrouw of gastheer (in dit geval dus Koningin Beatrix). Een contraprestatie kan een concert zijn, maar het kan ook een diner zijn. Ook is het normaal dat er dan meerdere leden van de Koninklijke Familie aanwezig zijn en ook nog leden van de Eerste en Tweede Kamer. De aanwezigen, naast Koningin Beatrix, van de Koninklijke Familie waren: Prinses Máxima, Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven. Michelle Bachelet bood een concert aan. Dit concert vond plaats in Theater Diligentia, Den Haag.

© Presidencia de Chile

Tags:

Vandaag begon de Chileense president Michelle Bachelet aan haar 3-daags staatsbezoek aan Nederland. Vanmorgen werd ze door Koningin Beatrix ontvangen bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Ook op deze warme dag werd de inspectie van de erewacht weer gedaan, wat altijd een onderdeel is van de welkomstceremonie. Vanmiddag bezocht de president de Universiteit van Leiden, daar hield ze een toespraak (“Democratic consolidation in Latin America”), in aanwezigheid van de Koningin en Prinses Máxima. Zij kreeg van de Rector Magnificus de ‘Willem van Oranje-penning’ uitgereikt. Voor publiek was er helaas niet veel te zien, omdat ze van ver moesten toekijken hoe de auto arriveerde en de royals naar binnen verdwenen. In tegenstelling tot het publiek heeft de pers er wel boven op gestaan en mooie foto’s gemaakt.

(more…)

Tags:
Newer Posts »