Vandaag was het Koninginnedag! Ik was ook in Apeldoorn. Net na tien uur arriveerden de Koningin, prinsen en prinsessen in het Oranjepark. Na 2,5 uur gestaan te hebben, was het eindelijk zover! Doordat de Koninklijke Familie wat te laat was, liep het wel een beetje uit. Een kwartier na de verwachtte tijd kwamen ze onze kant op. Ze namen heel erg veel tijd voor publiek en bleven soms zelfs even praten. Nadat de Koninklijke Familie bij de ballet meisjes had gekeken, liepen ze nu écht dichtbij! Ik had cadeautjes voor Máxima, Pieter van Vollenhoven, Aimée en Anita. Eerst kwam Máxima eraan in haar outfit van couturier Eduard Vermeulen van Natan! Ze nam mijn cadeautje aan, keek me recht in mijn ogen en zei: ” Wat lief, bedankt. Jij komt ook overal!” Ze heeft me dus weer herkend, dat vond ik erg leuk. Nadat ze me een hand had gegeven kwam prinses Aimée in haar roze jas naar ons toe. Ook voor haar, eigenlijk voor de baby, had ik een cadeautje. Ze vertelde dat de baby vandaag erg veel verwend wordt en dat het erg goed gaat met de zwangerschap, als dank kreeg ik ook van haar een hand. Daarna kwam de jarige Pieter naar ons toe, en ik overhandigde ook een cadeautje voor hem en hij gaf me een hand. Ook hebben we nog even met hem staan praten en toen kwam Annette eraan. Van haar heb ik ook een hand gehad. De rest van de Koninklijke Familie liep redelijk snel door. Toen liepen we naar de Loolaan en zagen we de Koninklijke Familie nog langs rijden. Veel konden we toen niet zien, omdat er al erg veel mensen stonden..

(more…)

Tags:

Op vrijdag 17 april, bezocht Máxima een tweetal deelnemende organisaties van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Máxima begon haar bezoek in het Autismecafé van Stichting Ovaal te Leiden. Dit café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouders van autistische kinderen. Het biedt lotgenotencontact, voorlichting en informatie-uitwisseling. Op dit moment zijn er op drie plaatsen Autismecafés. De ambitie van de initiatiefneemster is er een landelijke organisatie van te maken. Daarna ging Máxima naar Spijkernisse om nog een organisatie te bezoeken. Ze bezocht daar de organisatie ‘Best Buddies Nederland’. Dit initiatief koppelt mensen met en zonder een verstandelijke beperking aan elkaar in een vriendschapsrelatie, waarbij er tevens een structurele verbinding ontstaat tussen een zorginstelling en een ROC, als vindplaats voor de buddyparen. Best Buddies is op dit moment op 25 plaatsen actief. Máxima’s bezoek maakt deel uit van een reeks van bezoeken aan deelnemers van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Máxima is samen met haar man, Willem-Alexander, beschermpaar van het Oranjefonds. Het Oranjefonds was een nationaal cadeau t.g.v hun huwelijk. Natuurlijk is dat al oud nieuws, maar er zijn nu pas foto’s verschenen, die ik nog wel even wil laten zien!

(more…)

Tags:

Afwezig

24th April 2009

De komende dagen ben ik afwezig. Kom woensdagavond terug voor een logje over Máxima bij de Kinderdijk en daarna natuurlijk Koninginnedag!

Tags:

Gistermiddag bezochten Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia het Academisch gebouw van Leiden. Ook hier was Máxima weer bij. Er waren heel erg veel fans, die interesse hadden in Máxima en Alexander, maar vooral in de buitenlandse gasten! Er zijn dan ook veel en prachtige foto’s gemaakt. ‘s Avonds was er een contraprestatie. Dat betekent dat de gasten iets ‘geven’ (zoals een diner of een concert) aan de, in dit geval, gastvrouw. En wat een glitter en glamour weer! Máxima verscheen in de prachtige, zuurstokroze jurk die ze ook op 1 september 2007 aan had. Toen werd de verjaardag van Willem-Alexander gevierd op Paleis het Loo. Ook verscheen ze weer met schitterende sieraden. Deze keer koos ze voor de pauwenstaart tiara. Deze is o.a ook door onze Koning en prinses Juliana, haar moeder, gedragen.

Foto’s van het bezoek aan Leiden:
(more…)

Tags:

Vandaag is het de tweede dag van het staatsbezoek van Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia van Zweden aan Nederland. Vandaag begon de dag vroeg voor Silvia, én voor Máxima! Máxima vergezelde de Koningin tijdens het bezoek aan de Keukenhof. Net na kwart over 9 kwamen de Koningin en Máxima aan, dat was dus nog heel vroeg. Daarna bezocht de Koningin om half 12 het Mauritshuis, waar ook de Regeringslunch werd gehouden. Om 12:15 werd de lunch gehouden in de Trêveszaal in het Mauritshuis. Bij deze lunch waren ook Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Margriet en Koning Carl Gustaf aanwezig. Máxima droeg een bekend jasje, die droeg ze namelijk ook op 1 april in Rotterdam. Máxima had haar haar, net zoals gisteravond, apart zitten. De slag van haar kapsel van gisteravond, zat nu nog in haar haar en ze had een verendecoratie in. Ook ging Máxima, samen met haar man, mee naar Leiden. De Koningin en de Koning van Zweden zouden daar een discussiebijeenkomst bij over “ de Rechten van het Kind” bijwonen. Maxima droeg nog steeds hetzelfde outfit. En ook vanavond was er weer een gala! Er was een contraprestatie van Silvia en Carl Gustaf. Dat is een concert en diner ter ere van Koningin Beatrix in Sociëteit de Witte. Elke dag op de tweede dag van het staatsbezoek, wordt er een contraprestatie gedaan. Dat betekend dat de gasten een concert of diner geven voor de gastheer/vrouw. En ook Máxima was hier weer bij aanwezig! Ze droeg de roze jurk van 1 september 2007.

Foto’s van bezoek aan Keukenhof:

(more…)

Tags:
Newer Posts »