Prinses Máxima bracht op 28 april 2008 een bezoek aan Maastricht, in het kader van het Oranje Fonds. Ze bracht een bezoek aan het Participatieteam Maastricht. Het P-team Maastricht is veel bezig om allochtone vrouwen in Maastricht verder te helpen op de arbeidsmarkt. Het P-team kreeg in 2007 de PaFemme Award.

Prinses Máxima had een jasje en een rokje aan. Beide is het van een geel/kreukel stof. Het jasje heeft pofmouwen en het rokje komt tot net boven haar knieën. Veder droeg Máxima er gele en bruine accessoires bij. Omdat dit bezoek onaangekondigd was, zijn er niet veel foto’s van.

Tags:

~ Om te beginnen eerst een triest bericht, wat velen van jullie niet ontgaan zullen zijn vandaag. Hedenmorgen in er een Turks vliegtuig neergestort in een weiland vlakbij de A9. Het vliegtuig was vanuit Turkije naar Nederland gevlogen, om op Schiphol te landen. Dat is dus niet gebeurt. Het vliegtuig is na de neerstorting in drieën gebroken. Er zijn negen mensen omgekomen door dit ongeluk, waarvan drie mensen uit de cockpit. Er zijn 50 gewonden, waarvan veel mensen in levensgevaar. Ongeveer 60 ambulances hebben moeten uitrukken voor dit ongeluk. De achterzijde van het vliegtuig en de voorzijde zijn het zwaarst gewond geraakt. Passagiers die het ongeluk wel hebben overleeft en licht gewond zijn geraakt, hebben geholpen met het uitruimen van het vliegtuig en hebben geholpen met mensen redden. Onderzoek is nu bezig. Pieter van Vollenhoven helpt mee met het onderzoek naar de oorzaak van dit vliegtuigramp. Ook koning Beatrix heeft laten weten dat ze erg mee leeft met de mensen (familie over de overledenen en de overlevenden én de overlevenden zelf van deze ramp). ~

Zoals gisteren al is gemeld op deze site; Kroonprinses Victoria van Zweden heeft zich gisteren verloofd met Daniël Westling. Het paar treed in de vroege zomer/voorjaar van 2010 in het huwelijk (klik HIER voor eerder log over deze verloving). Gisteren heeft koningin Beatrix haar felicitaties gestuurd naar haar petekind prinses Victoria, voor haar verloving met Daniël Westling. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Ook kreeg kreeg kroonprinses Victoria van Zweden ook een felicitatie van haar petekind, prinses Amalia en haar ouders Máxima en Alexander. Prinses Máxima in Deventer
© FVM

Tags:

Verloving

24th February 2009

Geen nieuws over Máxima dit keer, al heeft het er wel wat mee te maken, maar ik vind dit erg leuk nieuws om te plaatsen. Vandaag is de verloving van prinses Victoria van Zweden en Daniel Westling bekend gemaakt. Vol trots voor zijn dochter maakte de koning van Zweden de verloving bekend. Ook koningin Silvia was aanwezig. Natuurlijk is dit geen nieuws over Máxima, maar dit is zeker een huwelijk waar Máxima en Alexander bij zullen zijn. Het huwelijk zal plaats vinden in de vroege zomer van 2010. Niet alleen Máxima en Alexander zullen erbij zijn, maar zeker nog veel meer royals uit Europa. Zo ook Victoria’s zusje, Madeleine, en haar broertje, Carl Philip. Het gespeculeer over een eventueel huwelijk, is nu dus niet meer nodig. Wel gaan de specualties over een eventueel huwelijk van Madeleine door. Er is nog niet veel bekend over dit huwelijk. Alleen is bekend dat het ergens in de zomer van 2010 plaats vind. Er zal binnenkort vast wel meer bekend worden; de precieze datum, hoelang de festiviteiten gaan duren, wíe er komen (al kan er wel een gok worden gemaakt) en ga zo maar door. Één ding is zeker: Máxima en Alexander zullen hier zeker bij aanwezig zijn. Máxima op 13 mei 2008
© Carmen

Tags:

Vandaag ben ik naar het museum ‘De Oranjes en Buren’ geweest in, zoals de naam van het museum al zegt, Buren. Een prachtig museum dat gaat van nog voor Willem van Oranje tot onze prinses Amalia. Van oude kranten uit 1939 tot het trouwpak van Willem-Alexander. Van een dagboek van onze koningin, tot de liturgie van de doop van Amalia. Ontzettend veel foto’s van de jeugd van Willem-Alexander, paleizen, familiekiekjes en ga zo maar door. Kortom; ze hebben álles. Geniet mee van de foto’s die ik heb gemaakt.

Juliana’s ‘hoedje’ en jurkjes van koningin Wilhelmina

(more…)

Tags:

Outfit Máxima

19th February 2009

Prinses Máxima was op dinsdag 25 november 2008, in Boekarest. Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. Er werd een rondetafelbijeenkomst gehouden over microfinancieringen. Máxima besprak met de deelnemers van de bijeenkomst het belang van een toegankelijke financiële sector. ’s Middags ging Máxima op bezoek bij de ProCredit Bank (klik HIER voor eerdere log over dit bezoek).

Máxima droeg een ‘jasje’ met een soort sjaal er overheen. De kleur hiervan was blauw/grijs. We hebben Máxima nog nooit in dit jasje gezien. Ze droeg er een donkergrijze/bruine broek onder en had in diezelfde kleur ook haar schoenen uitgezocht. Verder had ze een bijpassend tasje van leer mee, haar haar was los, ze had opvallende armbanden om en ze had simpele oorbellen in. Later, met het interview met Blauw Bloed, had ze haar ‘sjaal’ af gedaan en haar jasje was losser gedaan. Zo konden we zien dat Máxima er wat zwarts onder droeg.

Tags:
Newer Posts »