Inés Zorreguieta

31st January 2009

Prinses Máxima heeft ook haar emoties weer losgelaten tijdens de doop van haar jongste dochter, prinses Ariane. De eerste traan was bij het stukje over het drie sterren stel, hún A-team (klik HIER). Deze keer de zegenwensen die het zusje van Máxima, Inés, uitsprak voor haar nichtje. Ook tijdens deze voordracht hield Máxima het niet droog. Het was het volgende:

Dearest Ariane, I truly hope that looking always for balance and flexibility, you can turn into who you intend to be. That you can recognize and learn from your success and errors, that you can at all times develop the eagerness of learning from good, bad, your own and from other’s things, and last but not least I hope that along this path you can come to realize that affection and love are the primary, the ultimate and the most essential things in life.

Lieve Ariane, ik wens je toe dat je steeds zoekend naar evenwicht en flexibiliteit, erin zult slagen in de toekomst te zijn wie je je voorneemt te zijn, dat je je sterke en je zwakke kanten zult herkennen en ervan zult leren; dat je je behoefte stimuleert om het goede, het slechte, het eigene en het vreemde als uitgangspunt te hanteren voor voortdurende groei; ten slotte hoop ik dat je bij het bewandelen van die weg kunt ontdekken dat genegenheid en liefde het begin, het einde en het meest essentiële, in iemands leven zijn.

Inés Zorreguieta, de tante van de dopeling.

© RVD

Tags:

Prinses Máxima was vandaag aanwezig bij het eerste Festival Forensische Zorg in ‘De Fabrique’ in Utrecht. Dit is een kennisfestival voor en door medewerkers uit de forensische zorg. Ook was Máxima aanwezig bij de opening hiervan, die werd verricht door mevrouw mr. N. Albayrak, staatssecretaris van Justitie. Daarna voerde Máxima gesprekken met medewerkers van verschillende instellingen in de forensische zorg over onderwerpen als veiligheid, behandeling, nazorg en toezicht. Ook in ‘De Fabrique’ waren op 8 november 2008 het Maatjesfeest en de Taalontmoetingen, waar Máxima ook aanwezig was. Máxima kende het gebouw dus al wel. Klik HIER voor een foto van Máxima bij deze opening.

Máxima zit in de auto, 8-11-08 in Utrecht 'De Frabrique', Taalontmoetingen en Maatjesfeest.

© RVD en FanvanMáxima

Tags:

Landgoed de Horsten

27th January 2009

Villa Eikenhorst is nu bekend omdat prins Willem-Alexander en prinses Máxima er wonen, maar lang niet iedereen weet hoe het nu nou eigenlijk écht zit. Is de Eikenhorst het enige wat in bezit is van het koninklijkhuis? In deze log wil ik jullie zoveel mogelijk vertellen over de woonhuis van Máxima en Alexander.

‘Landgoed’ de Horsten zeggen we altijd, maar eigenlijk is die uitspraak niet juist. Als je het goed wilt zeggen, is het: Landgoederen de Horsten. De Eikenhorst staat op één van die landgoederen. In 1838 koopt prins Frederik twee van de drie horsten. Deze horsten (wat hetzelfde is als: verhoogde strandwallen) bestaan uit landgoederen. De twee landgoederen die prins Frederik kocht waren de Raephorst en Ter Horst. Zeven jaar later, in 1845, komt daar ook Eikenhorst bij (verwar deze niet met de huidige Eikenhorst, het zijn dus allebei andere villa’s, maar de huidige is nagemaakt van deze die prins Frederik kocht). Als zomerverblijf kiest Frederik Huize de Paauw op landgoed Raephorst. Sinds 1925 is Huize de Paauw het raadhuis van Wassenaar. In 1881 overlijdt Frederik en zijn dochter Marie erft dan de Horsten. Na 1898 koopt koningin Wilhelmina de landgoederen. Het wordt niet haar woonhuis, maar komt er wel graag om te jagen of te schilderen in haar beroemde schilderruimte. Na de dood van Wilhelmina, erft haar dochter Juliana de landgoederen. In 2004 overleed Juliana en sindsdien zijn de landgoederen eigendom van onze koningin Beatrix. Tussen 1985 en 1987 is de Eikenhorst gebouwd in opdracht van prinses Christina. Ir. J. Baron van Asbeck is de architect van het woonhuis van de kroonprins. Niet alleen hiermee helpt hij dus, maar ook is hij verantwoordelijk voor de restauratie van Paleis het Loo. Deze villa is niet zomaar gebouwd, het is namelijk geïnspireerd door de gelijknamige 17e eeuwse boerderij (waar eerder naar is verwezen in deze log) die in de buurt van de villa stond, gekocht door prins Frederik. Ook behoort het theehuisje, waar de zomerfotosessie in 2008 werd gehouden, tot deze landgoederen. Prinses Christina heeft daar haar gezin groot gebracht en heeft daar tot 1996 gewoond. Willem-Alexander en Maxima kwamen in 2003, nadat ze eerst op Nooreinde 66 hebben gewoond, naar de Eikenhorst. Het gezin woont er nu nog steeds. Vermoedelijk gaan ze na de troonsbestijging verhuizen en komt het gezin van prinses Laurentien er wonen.

(more…)

Jolanda Gruyters

23rd January 2009

De 38-jarige Jolanda Gruyters is in Nederland vooral bekend als de look-a-like van prinses Máxima. In 2001 deed Jolanda mee aan een wedstrijd voor look-a-like’s. In november 2001 is Jolanda officieel de look-a-like van Máxima geworden. Als Máxima niet kan komen naar een opening, wie vraag je dan? Juist, de look-a-like van prinses Máxima. Ze is ook al vaak gevraagd voor openingen e.d. Jolanda heeft een coach waarmee ze typisch Máxima’s gebaren, houdingen en uiteraard haar buitenlandse accent oefent. In de zomer van 2007 kwam Jolanda een computerwinkel in Elburg openen. En aangezien ik daar woon, kon ik er makkelijk heen. Veel mensen dachten dat het de echte prinses Máxima was. En inderdaad, Máxima’s accent was duidelijk aanwezig en ook haar uitdrukkingen en gebaren deed ze goed na.

(more…)

Blouse met opvallende kraag

22nd January 2009

Deze keer de blouse die Máxima droeg op 8 november 2008, met het Maatjesfeest en de Taalontmoetingen in Utrecht. Ook droeg ze deze blouse opnieuw met het interview in de Telegraaf, eind december 2008.

Waarschijnlijk is deze blouse van het modehuis van Eduard Vermeulen, Natan. Het is een donkergrijze blouse met een opvallende pierrot-kraag. De eerste keer droeg Máxima er een soort bruin jasje overheen, en de tweede keer een groen jasje met glitters.

© FanvanMáxima

Tags:
Newer Posts »