Prinses Máxima hoeft niet lang na te denken als je aan haar zou vragen wat haar voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Zoals veel andere mensen, wil ook Máxima meer tijd voor haar gezin in het nieuwe jaar. Prinses Máxima is opzoek naar een nieuwe invulling voor haar werk in het kader van microfinancieringen. Prinses Máxima zal kritisch kijken naar alles wat op haar afkomt. “Ik overweeg een paar nieuwe mogelijkheden in deze sector. Maar ik ben kritisch: het moet voldoende inhoud en effect hebben en het moet te combineren zijn met mijn gezin en werk in Nederland.” De VN-adviesgroep voor Toegankelijke Financiële Diensten, waar zij lid van is, houdt na bijna drie jaar op te bestaan. Hierdoor hoeft Máxima niet veel meer te reizen en is dus meer bij haar kinderen en man, thuis. “Dat ik drie kleine kinderen heb speelt een grote rol bij de keuze die ik ga maken. Ik zeg bij voorbaat geen ‘nee’ tegen een nieuwe uitdaging in dit veld, maar het moet goed te combineren blijven.” Vertelde Máxima aan de Telegraaf. Haar werk voor onder meer het Oranje Fonds en de Raad voor Microfinanciering blijft wel gewoon doorgaan. “Microfinanciering geeft mensen hun waardigheid terug. Dat is iets om ook in het nieuwe jaar voor te vechten.” Vertelt Máxima, die geen afscheid wil nemen van dit onderwerp.
Máxima wordt geïnterviewd door de Telegraaf
© Telegraaf

Tags:

In de extra’s wil ik o.a zegenwensen, mooie uitspraken, dingen die Máxima ontroerden met jullie delen. Dat kan zowel met een doop zijn, maar ook met haar huwelijk. Deze keer laat ik een stukje zien die Deodaat van der Boon voorlas met de doop van prinses Ariane. Deze woorden ontroerden Máxima, van trots..:

In de opmaat tot deze doopdienst, vroegen we ons af: Wat willen we met het dopen van onze kinderen zeggen? Want voor u vanzelfsprekend , ben ik u dankbaar, dolgelukkig met drie klásse dochters; een drie sterren stel, uw A-team. Met hun eigenheid, onderscheiden naar zoals ze zijn- kinderen van wie u beseft hoezeer ze hun eigen wonder in zich dragen. Is het niet het kostbaarste wat ouders hun kinderen mee kunnen geven; juist dát besef. Het besef dat jij er mag zíjn.Doop prinses Ariane.
© RVD

Tags:

Woensdag 24 december was Máxima te zien in een AlJazeera TV-programma over microfinancieringen. Woensdag konden velen Engelse mee genieten van onze prinses die in het vlot Engels sprak over haar ervaringen met de microfinancieringen en hoe zij denkt over de microfinancieringen. Prinses Máxima deed verslag uit Den-Haag. Prinses Máxima is al jaren lang bezig met het onderwerp microfinancieringen.

Klik HIER en HIER om filmpjes te kijken over deze uitzending.Prinses Máxima in een Engels programma
© You Tube
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie dochters zitten in Dubai voor een korte vakantie! Vrijdag 29 december vloog het gezin vanaf Rotterdam Airport naar Dubai. Het is daar 3 uur later en ongeveer 26 graden. Het gezin blijft daar tot oud en nieuw.Prinses Máxima, prins Willem-Alexander en prinses Alexia vorig jaar in Argentinië
© RVD

Tags:

Tom Ford

27th December 2008

Deze keer de zonnebrillen die Máxima draagt. De meeste zonnebrillen die ze draagt zijn van Tom Ford.  Tom Ford is een Noord-Amerikaanse ontwerper. Hij ontwerpt veel (zonne)brillen en Máxima is dan ook vaak met een zonnebril van hem te vinden. (Klik HIER voor een foto van Máxima op de Olympische Spelen dit jaar in Peking, ook met een Tom Ford zonnebril op). De laatste keer dat we haar met die zonnebril zagen, was met de doop van Benjamin van Vollenhoven, 2 november 2008.Zonnebril, Tom Ford.
© Zelfgemaakte foto’s

Tags:

Huis Mozambique gaat door

25th December 2008

Jan Peter Balkenende heeft toestemming gegeven aan Máxima en Alexander om het huis in Mozambique te bouwen. In een interview die de Telegraaf gisteren heeft gepubliceerd zegt Balkenende dat hij dat huis wel zo ziet doorgaan. Al die verhalen over de kosten van de beveiliging van het huis vind de minister overdreven. Ook vind hij dat er soms er grote verhalen over zijn verteld. Sinds deze zomer, nadat het nieuws bekend is gemaakt, is er veel onrust geweest over dit onderwerp. Veel mensen vonden het overdreven en vonden ook dat het te veel geld zou kosten. In het interview aan het einde van de zomerfotosessie dit jaar, vertelden Máxima en Alexander dat ze mee wilden helpen aan een groot project. Ze willen er wat betekenen voor de ontwikkeling van de samenleving, voor het onderwijs en alle andere levensbehoeften. Waarom deze plek? Was een vraag van een journalist. De prins wist daar goed een antwoord op te geven: ‘Mijn vader heeft daar jaren lang ook gewerkt en ik geniet van het land, het is echt prachtig. En ook Máxima vind het daar mooi en wil daar graag heen.’ Prins Willem-Alexander en Máxima willen, als alles rond is, komend jaar beginnen met de bouw van het huis. Misschien wordt er later daar wel een fotosessie gehouden!Portret kroonprinselijk paar.

Tags:
Newer Posts »