Prinses Máxima in Qatar

29th November 2008

Prinses Máxima nam vandaag deel aan de conferentie van de Verenigde Naties “Financing for Development”. Prinses Máxima had zitting in het panel van de High level roundtable over “Mobilizing Domestic Financial Resources for Development”. De Prinses sprak de deelnemers aan de roundtable toe over het belang van toegang tot financiële diensten en het belang van het bevorderen van spaargedrag van in het bijzonder de lage inkomensgroepen. De mogelijkheid om op een veilige manier te sparen geeft een buffer tegen financiële risico’s. Daarnaast draagt sparen bij aan een gezonde en stabiele economie. Prinses Máxima is vanmiddag namens de VN-adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector aan de Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-Moon de aanbevelingen en ‘key messages’ overhandigd die de groep heeft opgesteld. Deze ‘key messages’ dienen als leidraad voor wet- en regelgevers, toezichthouders, ontwikkelingspartners en de private sector om de toegang tot financiële diensten te vergroten. De overhandiging aan Ban Ki-Moon vondt plaats na een paneldiscussie over het belang van microfinanciering voor sociale en economische ontwikkeling, georganiseerd door de VN-adviseursgroep waar Prinses Máxima lid van is.

Foto

Tags:

Prinses Máxima 8 november 2008 aanwezig bij het ‘Maatjesfeest’ en ook sprak ze op het slot van Taalontmoetingen van het Oranje Fonds. Utrecht is voor mij vlakbij, en daarom werd dit mijn 3e royal-uitje in 1 week! Zelf had ik de foto gegeven van Burendag, waar ik met Máxima opsta. We stonden er al optijd, dus moesten we nog een poosje wachten. Alle gasten stroomden binnen, zo ook Winston Gerschtanowitz. En er was vrolijk muziek en mensen op stelten en die op een bal aan het lopen waren. Rond half 2 kwam Máxima aan, ze zette de auto vlak voor ons (we stonden in het persvak), dus kon ik Máxima heel goed zien! Ze groette de burgemeester en kwam daarna naar me toe. Ik gaf de foto aan haar en ze zei: ‘ Ooh wat leuk, dankje! Dat is van de vorige keer!’ Ze herkende me dus! Daarna liep ze naar binnen toe. (klik HIER voor foto waar je Máxima ziet met mijn kadootje in haar handen)

(more…)

Tags:

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima bezoeken van 17 tot en met 20 januari 2009 de Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Ze worden vergezeld door Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken. Het bezoek is gericht op versterking van de betrekkingen met beide landen, met nadruk op de economische samenwerking. Tijdens het bezoek worden gesprekken gevoerd, seminars bezocht en bedrijfs- en werkbezoeken gebracht. Er is ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzame ontwikkeling. Het bezoek start 17 januari in Oman, waar onder andere een waterseminar plaatsvindt en het nationale energiebedrijf Petroleum Development Oman (PDO) en de haven van Sohar worden bezocht. Op 18 januari vindt in Abu Dhabi onder andere de World Future Energy Summit plaats. Het bezoek eindigt 20 januari in Dubai. Máxima en Ariane, doop Benjamin.
© Zelfgemaakte foto, doop Benjamin van Vollenhoven.

Tags:

Prinses Máxima was gistermiddag bij een conferentie over terugdringen kinder- en moedersterfte in Den Haag. De conferentie duurt van 26 tot en met 28 november en wordt georganiseerd door de Tweede Kamer in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Interparlementaire Unie (IPU). Aan de conferentie “Parliamentarians take action on maternal and newborn health” nemen parlementariërs en vertegenwoordigers van VN-organisaties uit 65 landen deel. Tijdens de conferentie in de Oude Zaal van de Tweede Kamer lichten verschillende Nederlandse organisaties hun visie en inzet toe op het terugdringen van kinder- en moedersterfte in de wereld. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer dr. A. Klink en de minister van Ontwikkelingssamenwerking, de heer drs. A.G. Koenders MA leveren ook een bijdrage aan de conferentie. In 2000 verbond de internationale gemeenschap zich aan acht Millenniumdoelen tegen armoede en vóór ontwikkeling. Het doel van de conferentie is mondiale politieke bewustwording en het opzetten van mondiale strategische netwerken, zodat de deelnemende parlementariërs in hun thuisland concrete stappen kunnen zetten om kinder- en moedersterfte (millenniumdoelen 4 en 5) terug te dringen.Máxima in Den Haag

© Foto met heel veel dank aan Marieke van www.royalfotograaf.web-log.nl!

Tags:

Maxima in Roemenië

26th November 2008

Prinses Máxima was dinsdagochtend 25 november in de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Er werd een rondetafelbijeenkomst gehouden over microfinancieringen. Máxima besprak met de deelnemers van de bijeenkomst het belang van een toegankelijke financiële sector. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Royal Bank of Scotland in Roemenië en werd bijgewoond door bankiers, microfinancieringsinstellingen en wet- en regelgevers. ’s Middags ging Máxima op bezoek bij de ProCredit Bank. ProCredit Bank is een bank met de focus op het verlenen van kredieten aan kleine ondernemers, spaargedrag bevorderen en verantwoord bankieren. Prinses Máxima woonde een bijeenkomst bij met ouderen over financiële voorlichting en een les aan schoolkinderen over omgaan met geld. Prinses Máxima zet zich sinds haar huwelijk in voor microfinancieringen.

Tags: