Een kijkje in de garderobe van onze koningin; van haar avondjurken tot haar kapsels, van haar juwelen tot haar schoenen. Alles wordt onder de loep genomen door royaltydeskundige Josine Droogendijk in haar boek Modekoningin Máxima. Josine begon een blog als groot fan van onze (toen nog) prinses en besloot daarna een modeblog te starten. Ik mag een exemplaar van het boek weggeven!

Vermeld in een reactie hieronder je naam, mailadres en de reden waarom jij vindt dat Máxima een modekoningin is. Jullie hebben tot 23 september de tijd om te reageren; succes!

Deze actie is inmiddels verlopen. De winnares is: Corry! Gefeliciteerd!

© Modekoningin Máxima

Tags:

Ellen Beekmans is een sieradenontwerpster die we inmiddels al wel kennen. Vijf jaar geleden begon ze met het maken van eigen sieraden. ”Ik kon nooit mooie sieraden voor mezelf vinden”, vertelt Ellen. Daarom dook ze de zolder op en verzamelde ze – naar eigen zeggen – alle oude lelijke sieraden en maakte er mooie nieuwe sieraden van. Dit beviel haar zo goed, dat ze een eigen sieradenlijn begon. De ontwerpster houdt van vrouwelijke en vooral kleurrijke sieraden. Daarom past het ook zo goed bij onze koningin, vindt ze. ”Koningin Máxima kan heel veel kleuren hebben, vooral warme kleuren staan haar.” Ellen mag inmiddels een aantal bekende Nederlanders tot haar vaste klantenkring rekenen: Yvon Jaspers, Irene Moors, Dionne Stax, Froukje de Both, Leontine Borsato en ga zo maar door!

(more…)

Tags:

Prins Claus (1926-2002)

06th October 2012

Wie herinnert zich niet de beelden van 15 oktober 2002: Prins Friso die troostend de hand van zijn moeder pakt tijdens de uitvaart van Prins Claus. Het is vandaag tien jaar geleden dat Prins Claus overleed. Prins Claus werd geboren op 6 september 1926 in Duitsland. De eerste ontmoeting met zijn toekomstige vrouw was op oudejaarsavond in 1962. Drie jaar later werden zij voor het eerst gefotografeerd in de tuin van Drakensteyn. Op 28 juni 1965 werd de verloving bekend gemaakt van, toen nog, Prinses Beatrix en Prins Claus. Op 10 maart 1966 was de grote dag daar en traden zij in het huwelijk. Koningin Beatrix en Prins Claus kregen drie zonen: Prins Willem-Alexander, Prins Friso en Prins Constantijn. Prins Claus zette zich in voor ontwikkelingshulp en combineerde dit werk met zijn liefde voor Afrika. Jarenlang was hij in Afrika voor zijn werk en ook zijn liefde voor dieren kwam hier tot uiting. Prins Claus was in het begin niet populair, maar groeide met de jaren uit tot één van de populairste leden van de Koninklijke Familie. Zijn humor en zijn opmerkelijke publieke optredens maakten hem geliefd. Zo wierp hij tijdens een lezing in 1998 zijn stropdas af als protest tegen het strakke keurslijf. In 1996 werd Prins Claus 70 jaar en kreeg hij van de regering het Prins Claus Fonds, waar Prins Constantijn en Prins Friso na zijn dood bij betrokken zijn gebleven. Helaas heeft de Prins het qua gezondheid niet altijd makkelijk gehad. In de jaren ’80 had de Prins te kampen met depressiviteit. In 1991 werd de ziekte van Parkinson geconstateerd bij de Prins en twee jaar later werd hij geopereerd aan prostaatkanker. In 2001 werd er een nier verwijderd en kreeg Prins Claus problemen met zijn andere nier. Op 6 oktober 2002 werden de gevolgen van de ziekte van Parkinson en een longontsteking de Prins fataal en overleed hij op 76-jarige leeftijd. Op 2 februari 2002 was hij nog wel bij het huwelijk van zijn oudste zoon, Prins Willem-Alexander, en Prinses Máxima. Ook heeft hij de geboorte van zijn eerste kleinkind, Gravin Eloise, nog mee mogen maken.

(more…)

Tags:

Koningin Beatrix

06th May 2012

Even geen bericht over Prinses Máxima, maar over Koningin Beatrix. Ik schrijf dit bericht naar aanleiding van een foto die gisteravond tijdens het Bevrijdingsconcert is gemaakt. De foto raakte me: de Koningin in tranen. Aan het einde van Koninginnedag spreekt de Koningin elk jaar een dankwoord uit. Dit jaar werd er meer over gesproken dan ooit. Met een gebroken stem sprak de Koningin de volgende woorden: ”Het is jammer en verdrietig dat onze familie vandaag niet compleet is, maar alle hartelijkheid, goede wensen die we gevoeld hebben en gehoord hebben zullen we doorgeven. Ik dank u voor een fantastisch feest, ik hoop dat u allemaal nog heel lang door kunt vieren vandaag. Het is een prachtige dag vandaag en u heeft ons werkelijk een onvergetelijke Koninginnedag gegeven. Hartelijk bedankt!” Natuurlijk dachten veel mensen nog terug aan Koninginnedag 2009, blij dat het de afgelopen jaren allemaal goed is gegaan, maar we dachten ook aan Prins Friso en Prinses Mabel. Terwijl neven en nichten graag wilden dat Koninginnedag dit jaar niet door zou gaan, heeft Koningin Beatrix besloten het wel door te laten gaan. Dit was het moment waarop het Nederlandse volk kon laten zien hoe erg ze meeleven met de familie en in het bijzonder met de Koningin. Koningin Beatrix nam alle bloemen, cadeaus en bijzondere woorden aan. Meer dan ooit was Koningin Beatrix in contact met het ‘gewone’ volk. Deze wensen en steun moet haar enorm veel moed en kracht gegeven hebben, want hoe moedig is het om vervolgens voor heel Nederland te spreken over een heel verdrietige privé situatie. Na de woorden van Koningin Beatrix was het verdriet af te lezen bij leden van de Koninklijke Familie. Prins Willem-Alexander die zijn tranen niet kon bedwingen, Prinses Máxima die even de Koningin een klopje geeft van ”goed gedaan” enzovoort. En dan gisteren, 5 mei, Bevrijdingsdag. Koningin Beatrix woont elk jaar het bevrijdingsconcert bij in Amsterdam. Na afloop van het concert ging ze weer met de boot weg. Ze werd uitgezwaaid door heel Amsterdam. De Koningin was ontroerd, ze had tranen in haar ogen. Het was te zien hoe erg ze het waardeert dat het volk meeleeft en hoe ze deze steun ook nodig heeft. Ik kan alleen maar zeggen: Ik heb enorm veel respect voor onze moedige en krachtige Koningin!

Klik HIER voor de foto van gisteren.

© RTL Boulevard

Tags:

Hoewel de kleding van Prinses Máxima veel uit het buitenland komt, komen haar sieraden meestal uit Nederland. In de afgelopen tien jaar heeft Prinses Máxima een eigen collectie sieraden opgebouwd. Naast een atelier in Spanje en het juweleneigendom van de Koninklijke Familie, koopt Prinses Máxima veel van haar edelstenen oorbellen in Nederland. We zien Prinses Máxima regelmatig met oorbellen die bestaan uit een lange hanger met een gekleurde edelsteen. Eerder hebben we het al gehad over de edelstenen van Renée Arnold (klik HIER om het te lezen). Renée Arnold heeft een winkel in het centrum van Laren. Prinses Máxima koopt haar sieraden vaker in die buurt. Zo ook bij Mirian van Kampen, die een winkel heeft in Blaricum. Deze oorbellen zijn niet heel goedkoop. De import van edelstenen kost veel geld. De website van Mirian: http://vanbellejewels.com/, ik heb ook een andere website gevonden waar soortgelijke oorbellen gekocht kunnen worden: http://www.marleensieraden.nl/index.asp.

(more…)

Tags:
Newer Posts »