Het koningspaar bracht vandaag een streekbezoek aan Noordoost Flevoland. De Koning en Koningin bezochten de plaatsen Urk, Nagele en Dronten. In Dronten bezochten ze onder andere De Meerpaal.

(more…)

Koningin Máxima opende vanmorgen in Museum Paleis Het Loo de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin . Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna met de latere Koning Willem II trouwt en naar Nederland komt. De expositie toont veel van haar kostbaarheden, waaronder serviezen en meubelen.  In 1816 komt de Russische grootvorstin Anna Paulowna (1795-1865), zus van de Russische tsaar, naar Nederland. Vanuit haar vaderland neemt zij onder andere meubilair en een Russisch-orthodoxe kerkuitrusting mee.
In Nederland worden straten, pleinen en een dorp naar Anna Paulowna vernoemd. ‘Anna Paulowna, kleurrijke koningin’ wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief. De bruiklenen zijn afkomstig van de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag en van verschillende particuliere bruikleengevers.

Ze droeg trouwens ongeveer dezelfde outfit als vier jaar geleden tijdens het staatsbezoek van de Turkse president aan Nederland: http://www.fanvanmaxima.nl/?p=14003

En tot slot: vanaf nu kun je FanvanMáxima ook volgen via Instagram! https://www.instagram.com/fanvanmaxima/

(more…)

Prinses Beatrix opende gisterochtend de gerestaureerde Molen De Hoop in Oldebroek. Na een restauratieperiode van vijf jaar is het exterieur van de korenmolen uit 1853 hersteld en kunnen de wieken weer draaien. Ook krijgt de molen haar drie oorspronkelijke functies terug; malen, pellen en olie slaan. Diverse vrijwillige molenaars (in opleiding) houden Molen De Hoop draaiende. Naast het openstellen van het Rijksmonument worden de bijgebouwen van de molen onder andere gebruikt als werkplaats en winkel en heeft de molen ook een educatieve functie. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen.

(more…)

Koningsdagconcert in Zwolle

19th April 2016

Volgende week is het weer Koningsdag! Sinds de eerste editie wordt ook het Koningsdagconcert gehouden in de stad waar de koninklijke familie ook 27 april Koningsdag viert. En dit jaar is dat Zwolle. Het koningspaar, prinses Beatrix en prof.mr. Pieter van Vollenhoven kwamen naar theater De Spiegel in Zwolle voor een concert waarbij de gitaar centraal stond. Het Koningsdagconcert wordt op 27 april om 20.25 uur uitgezonden op NPO 2.

(more…)

Tags:

Koningin Máxima was vanmiddag aanwezig bij het eindconcert van de tweede editie van Kinderen Maken Muziek. Ruim 2000 kinderen hadden zich vanmiddag in de Jaarbeurs in Utrecht verzameld om voor de koningin te spelen. In 2011 is dit project van het Oranje Fonds gestart n.a.v. de 40ste verjaardag van koningin Máxima. Drie jaar geleden was de eerste editie van Kinderen Maken Muziek. De koningin was toen met haar gezin bij het eindconcert. Vanmiddag kwam ze alleen, maar niet minder enthousiast. De koningin liet weten meer muziek in het onderwijs te willen; meer muziek in de klas!

(more…)

Newer Posts »